Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Asi se nad tím někdo pozastaví, ale pokud cítíš, že ti to pomůže, udelej to a na lidi kašli. Občas tu lidi s rouškou potkám a neřeším, jestli mají kašel, covid, nebo se jen boji. Ale ač jsem z Prahy, o tom, že by tu teď udeřil covid, teď slyším poprvé.
@Anonymní píše:
Radeji anonym…jsem z Prahy, kde covid opet uderil…po prodelanem covidu se mi rozjeli dve autoimunitni onemocneni, jedno lepsi nez druhe, premyslim, ze tam, kde je vice lidi, nasadim rousku:-(, budu vypadat blbe? nechce se mi, ale…
Já nosila respirátor od podzimu do jara, na místech, kde bylo hodně lidí a u lékaře ho nosím vždycky, i přes léto, když jsem v čekárně. Je mi jedno, jestli to vypadá blbě, nebo ne. Teď jsem doma nemocná a pravděpodobně ho pak budu nějakou dobu zas nosit.
Já ho měla jako těhotná nedávno. Proste horší imunita, mimčo si ji bere pro sebe, mám i spoustu aftů a proste to cítím, že to není teď dobré. Pak jsem byla na bazaru v Německu, uzavřeny prostor a spousta lidí a to jsem si řekla, že bych ji asi v takových případech měla nosit. Ne konkrétně kvůli covidu, ale i kvůli ostatním rozprskaným nemocem.
@ugluk píše:
Asi se nad tím někdo pozastaví, ale pokud cítíš, že ti to pomůže, udelej to a na lidi kašli. Občas tu lidi s rouškou potkám a neřeším, jestli mají kašel, covid, nebo se jen boji. Ale ač jsem z Prahy, o tom, že by tu teď udeřil covid, teď slyším poprvé.
taky jsem nic neslyšela a jsem z Prahy ![]()
@Anonymní píše:
Radeji anonym…jsem z Prahy, kde covid opet uderil…po prodelanem covidu se mi rozjeli dve autoimunitni onemocneni, jedno lepsi nez druhe, premyslim, ze tam, kde je vice lidi, nasadim rousku:-(, budu vypadat blbe? nechce se mi, ale…
Jo. Budeš vypadat blbě. Ale ve finále ti může být jedno, co si o tom jiní myslí. ![]()
Kolem nás ho mělo několik lidí. Většinou se to točilo v rodině těch, kdo to chytil. Víme o někom u muže v práci, že to měl znovu. Mi taky minulý týden lehnul manžel. Máme doma nějaké testy. Jsem mu říkala, ať si ho udělá. Musel si vzít dovolenou, že nebyl schopný nic. Jestli viróza, chřipka nebo co to bylo. Nevíme. Test nic neřekl. Ale dobře ho to přejelo.
I minulou zimu jsem nosila respirator do obchodu či k lékaři. Tohle jediné mi na covidu přišlo jako přínos, že z toho spadla ta divnota a jsou lidé, kteří to v sezoně chřipky nosí dobrovolně.
Vůbec neřeš, jestli si o tobě někdo cizí něco pomyslí či ne.
Nevim, jak v Praze, ale v DE u nas vyjimecne nekoho s respiratorem vidim, v mhd. Pomyslim si, ze ti lidi maji asi velky strach a treba zavazne onemocneni nebo jiny duvod k tomu. Pokud se bojis, tak si ho nasad. ![]()
Sem tam lidi v MHD nebo i na ulici v Praze s respirátorem potkávám. To MHD chápu, ulice mi přijde ujetá. Ale každého věc. Pokud máš slabší imunitu, klidně respirátor nos. Lítá to ve školách, nám to kosí lidi v práci. My jsme lehli postupně celá rodina. I když testy vyšly pozitivně jen mě a dceři, klukům ne.
@Anonymní píše:
Radeji anonym…jsem z Prahy, kde covid opet uderil…po prodelanem covidu se mi rozjeli dve autoimunitni onemocneni, jedno lepsi nez , premyslim, ze tam, kde je vice lidi, nasadim rousku:-(, budu vypadat blbe? nechce se mi, ale…
a kde jsou letos RS viry? ty byly v módě loni (každá nemoc byla RS vir) a letos zase frčí kovid?
Taky jsem z Prahy a jsem po covidu. Respirátor/roušku nosím ještě i teď.
Hele ja to nikdy moc nezrala. Ockovana nejsem a celkove mi cely covid období přišlo hodně hystericky. Ale, nikdy jsem nesoudila nikoho, kdo se bal, pokud mas pocit, ze chceš mít roušku, tak je do toho kazdymu prdlajs. Ale je teda fakt, ze jsem s ni dlouho nikoho neviděla. A ja bych si třeba našla k nákupům méně frekventované časy nebo se místům s větši koncentraci lidi vyhýbala, než si nasadit znova tu prisernost na pusu.