Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, vím, že se to tu už mockrát probíralo, ale chtěla bych vědět jestli je tu mamina, která čeká holčičku po oplodnění v den ovu. Říká se, že je to jasnej klučík-holky vznikají jen před ovu
Lukášek byl teda taky počat v den ovu a kluk to teda fakt je
Teď jsme to tak nějak vychytali znovu, tak jsem zvědavá, jestli to bude zase klučík. Na UZ ve 13.tt nám okamžitě řekli, že Lukášek je kluk jako buk. Tentokrát tam nešlo nic vidět. Holčičku by jsme si moc přáli. Maminky prosím, řekněte mi, že s tou ovu je to mýtus
Samozřejmě, že je nejdůležitější, aby bylo mimi zdravý! Ale mít páreček je snem hodně rodičů, no ne? ![]()
podla statistik je pravdepodobnost zo styku v den ovulacie 60% na chlapceka. den pred ovu je to 50%.
keby tato teoria o chlapcekoch platila, tak by vsetky deti z umeleho oplodnenia- ku vajicku sa pustia spermie- museli byt chlapcekovia ![]()
ahoj Ferdo,
tak já vím, že jsme se snažili 8. března, ovu byla 10. března a máme holčičku…
A je to na tom principu, že klučičí spermie jsou rychlejší, ale mají kratší životnost, zato ty holčičky se tam šourají pomalu, ale zase tam dýl vydrží na to vajucho čekat…
Takže já jsem hned, když jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem byla přesvědčená o tom, že to bude holčička - vzhledem k datumu - viz výše
Ahojky, já měla ovulaci tenktát 13.5. tento jediný den jsme také pracovali na miminku a mám skoro měsíční holčičku. Také jsem myslela, že budeme mít chlapečka a ono je to fakt náhoda ![]()
Také všude dle čínských kalendářů jsem měla mít chlapečka a mám holku- TAKŽE JÁ TOMU NEVĚŘÍM!!!! ![]()
soldi píše:
podla statistik je pravdepodobnost zo styku v den ovulacie 60% na chlapceka. den pred ovu je to 50%.keby tato teoria o chlapcekoch platila, tak by vsetky deti z umeleho oplodnenia- ku vajicku sa pustia spermie- museli byt chlapcekovia
No to mě nenapadlo
To je fakt a kamarádka má zrovna z umělýho 2 holky
![]()
Kacenka1987 píše:
Ahojky, já měla ovulaci tenktát 13.5. tento jediný den jsme také pracovali na miminku a mám skoro měsíční holčičku. Také jsem myslela, že budeme mít chlapečka a ono je to fakt náhoda
Také všude dle čínských kalendářů jsem měla mít chlapečka a mám holku- TAKŽE JÁ TOMU NEVĚŘÍM!!!!
Paráda!
Tak to jsem ráda, že je tu někdo i s osobní zkušeností
Jsem moc zvědavá jak to bude u nás. Manža tipuje holku, já taky, ale nejsem si tak jistá jako u Lukinka.. Každopádně příznaky jsou úplně jiný
Nevím jestli to s tím souvisí nebo je to další z pověr ![]()
ferda30 píše:soldi píše:No to mě nenapadlo
podla statistik je pravdepodobnost zo styku v den ovulacie 60% na chlapceka. den pred ovu je to 50%.keby tato teoria o chlapcekoch platila, tak by vsetky deti z umeleho oplodnenia- ku vajicku sa pustia spermie- museli byt chlapcekoviaTo je fakt a kamarádka má zrovna z umělýho 2 holky
![]()
75procent deti z ivf jsou kluci
já jsem taky slyšela, že když žena počne v den ovulace, tak je to spíš kluk a před nebo po ovulaci zas holčička. mé kamarádce to tak vyšlo, ale fakt nevím, co je na tom pravdy.
metoda Dr. Jonáše má prý dobré výsledky v plánování pohlaví dítěte, ale to by bylo asi na jinou diskusi.
hlavně ať je to zdravý a těhotenství dobře dopadne. je to sice fráze, ale te to tak.
Pravděpodobně v den ovu a je to kluk.
Jinak u toho umělýho oplodnění, tam už je to o něčem jinym, protože se z ejakulátu vezme jedna spermijka a ta se vpíchne do vajíčka, takže tam je 50na50 jestli se vezme s xx nebo xy, to si teda myslim já.
No vazne tezko rict, Ericka byla z IUI v den ovu vyvolane Pregnylem.
U Marecka si netroufam rict, bo jsme to „jistili“ pred ovu, pri ni a po taky ![]()
No, tak my máme prvního kluka přirozeně v den ovu.
Druhé dítko máme IUI a říkali mi, že ovu může nastat v rozmení dost hodin (72 od píchnutí pregnylu) a IUI se provede v den, kdy je ovu nejpravděpodobnější. A trefili se, ovu jsem cítila a v ten den mi dělali IUI - a máme kluka.
Co se týká IVF - tak je také důležité, jestli bylo s ICSI nebo ne.
ale často se dělává IVF kvůli spermiím a údajně chla se sedavějším zaměstnáníma s méně kvalitními spermiemi má spíš holčičky. (samozřejmě - spíš je myšleno z pohledu pravděpodobnosti o něco více… tak bych to nebrala tak vážně, ale možná na tom něco bude)
ještě jsem slyšela že je duležité jak „staré“ má chlap spermie, pokud sexujete denně tak je větší pravděpodobnost kluk, pokud ne častěji jak 1-2× týdně, měla by být spíš holka
Tak to by šlo
Podle tohoto by to mohlo vyjít
Řekla bych, že asi to bude tak, že prostě v den ovu je větší pravděpodobnost na chlapečka, ale není to 100% jako nic ![]()