Tripple test - Downův syndrom

1421
3.3.11 20:03

Daunuv syndrom

Dobry den maminky,dnes jsem mela vysledky velkeho tripple testu a vysel mi pozitivni na daunuv sydrom v hodnotach 1:480. urcite pujdu na plodovou vodu,nemate s tim nektera zkusenost?? mam strach aby to nedopadlo spatne. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
3.3.11 20:23

Taky jsem byla…
Strach jsem měla neuvěřitelný, ale dopadlo to dobře :wink:
Budu držet pěstičky, aby i vám to dopadlo co nejlépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
3.3.11 20:25

Ahojky taky jsem byla v prvnim tehu na plodovce,taky mi vysel z tripltestu Downův syndrom,a taky jsem mnela hrozny strach,ale dopadlo to dobre a jsem stastna
Drzim ti palecky,at mas zdrave miminko :kytka:
Musisi presne dodrzet klidovy rezim po odberu plodovky a pak se nemusis bat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
3.3.11 20:26

Ahoj, hlavně klid, zbytečně se nestresuj, i když věřím že je to těžké - a přirozené. Osobní zkušenost sice nemám, ale pár kamarádek, co podstoupily amnio mám - a vždycky v pohodě. Riziko sice je, ale minimální. Jinak - žena manželova kolegy z práce měla výsledky na Downa 1:19 a mají zdravé miminko :wink: Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
3.3.11 20:28

Ahoj, je to sice trochu něco jiného, měla jsem podle tripple testů pravděpodobnost rozštěpu páteře 1:13 a malý je nakonec v pořádku. Přeju, ať je vše v pořádku i u vás :srdce: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
3.3.11 20:29

Taky mi tripple test vyšel „blbě“, ale všichni mě chlácholili, že hodně často vychází falešně pozitivní… no, jasně že jsme se s přítelem báli, ale zase bych z toho nedělala kdoví co. :roll: Před odběrem plodovky jsme byli na velkým ultrazvuku, kde jsme se dozvěděli, že je pravděpodobně vše v pořádku a že je prtě holčička, samotnej odběr taky není žádnej horor, a hlavně, z toho jak dělají ten ultrazvuk, tak můžou myslím nějaký velký vady vyloučit už tak, takže mě to uklidnilo.
Takže bych doporučila nestresovat se víc, než kolik je nutné… a držím palce, ať to dobře dopadne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65326
3.3.11 20:31

Měla jsem to samé…1:480…
na plodovku jsem nešla…byla jsem na genetickém UTZ,tam bylo vše v pořádku a na plodovku mě ani nikdo neposílal......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
3.3.11 20:34

Já měla taky špatné,plodovku jsem odmítla,a byla jsem na genetickém UTZ,trval asi půl hodiny a bylo tam vše v pořádku.Ale samozdřejmě to odběr plodovky nenahradí.Máme zdravou tříměsíční holčičku :-D Držím palce,ale určitě to bude v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.3.11 20:46

Při prvním těhu jsem měla tyto testy pozitivní ze všech stran.Ty čísla si už nepamatuju ale vím, že Mudr byl z toho dost rozpačitej. Na odběr plodovky jsem se hrozně bála a strach byl daleko horší než odběr samotný. Jinak se nám narodila úplně zdravá holčička :-) Tyto testy vycházejí falešně prý dsot často tak hlavu vzhůru a držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
3.3.11 20:49

Vim co prozivas. Mela jsem to v prvnim tehotenstvi to same. Vysem mi DS 1:72 byla jsme z toho spatna, pak zjistili, ze to mozna spatne spocitali a tak ze mi udelaji odbery znovu - tak jsem doufala, ze se treba sleply, ale vysly opet 1:91 na DS to me uplne polozilo rikala jsem si, ze dva na sobe nezavisle testy a oba pozitivni… nastesti me temer hned vzali na plodovku a vysledyk rekli do 24 hodin no a druhy den jsme vedela, ze cekam zdraveho chlapecka :-)
U druheho jsem se tomuto chtela vyhnout - kor kdyz mi rikali, ze proste je urcite procento zen, kterym vzdy vyjdou falesne pozitivni, tak jsme si chtela zaplatit screening v prvnim trimestru ten by mel byt na 90% spolehlivy, tak jsem si rikala, ze ten mi vyjde dobre a pak budu na trille testech klidna, jak jse se mylila opet vysel pozitivni na DS - zprvu me to soklo to jsme necekala, ale jeste ten den me vzali na CVS a druhy den jsem vedela, ze cekam opet zdraveho chlapecka :-) Proste nekomu to vychazi falesne pozitivni, ale vim, ze to jsou nervy.
Tak drzim palce a urcite vse bude dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
3.3.11 20:54
verveve píše:
Vim co prozivas. Mela jsem to v prvnim tehotenstvi to same. Vysem mi DS 1:72 byla jsme z toho spatna, pak zjistili, ze to mozna spatne spocitali a tak ze mi udelaji odbery znovu - tak jsem doufala, ze se treba sleply, ale vysly opet 1:91 na DS to me uplne polozilo rikala jsem si, ze dva na sobe nezavisle testy a oba pozitivni… nastesti me temer hned vzali na plodovku a vysledyk rekli do 24 hodin no a druhy den jsme vedela, ze cekam zdraveho chlapecka :-)
U druheho jsem se tomuto chtela vyhnout - kor kdyz mi rikali, ze proste je urcite procento zen, kterym vzdy vyjdou falesne pozitivni, tak jsme si chtela zaplatit screening v prvnim trimestru ten by mel byt na 90% spolehlivy, tak jsem si rikala, ze ten mi vyjde dobre a pak budu na trille testech klidna, jak jse se mylila opet vysel pozitivni na DS - zprvu me to soklo to jsme necekala, ale jeste ten den me vzali na CVS a druhy den jsem vedela, ze cekam opet zdraveho chlapecka :-) Proste nekomu to vychazi falesne pozitivni, ale vim, ze to jsou nervy.
Tak drzim palce a urcite vse bude dobre

jeee to si mnela fajn,ze si vedela vysledek do 24 hod,to je super :kytka:
To ja jsem cekala par dnu na vysledky,bylo to nekonecne cekani,ale nastetsi dobre :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
3.3.11 21:00
Petra Z píše:
Měla jsem to samé…1:480…
na plodovku jsem nešla…byla jsem na genetickém UTZ,tam bylo vše v pořádku a na plodovku mě ani nikdo neposílal......

Asi tak nějak, 1:480 není tak velké riziko, vlastně máš ani ne 0,2% pravděpodobnost, že by to byl DS. Doporučila bych spíše podrobný UZ. Přece jen riziko při odběru nějaké je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
3.3.11 21:02

Toho jsme se prave desila - to bych ais dusevne nezvladla cekat tak dlouho - nekdy pry i tri tydny den.
Byla jsem v Gennetu v Praze a tam zakladni genetiku a pokud chces pohlavi rikaji do 24 hodin a zbytek se clovek dozvi asi do 14ti dnu. Tak ze fakt skvele :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
3.3.11 21:42

Měla jsem 1:5 a máme zdravou holčičku :pankac: tak se neboj :hug:
přeju ti hodně štěstí a zdravé miminko
jo a výsledky jsem věděla do týdne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
3.3.11 21:45

taky jsem měla… dokonce jsem tu někde kdesi založila diskusi… kdyžtak pohledej.. bylo tam dost příspěvků.. a po plodovce to dopadlo dobře! bývá často falešně pozitivní! držím palečky! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí