Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Flooa píše:
Aha, oni totiž holky říkaj, že před tím ještě dělají utz a jednas známá byla taky ve fnhk a utz ji před tím dělali. No to nic. Mám z toho děsnej strach. A ten odběr je přímo v tý ordinaci na gynekologii?
Neboooj… řekla bych, že na tom ultrazvuku se celkem rychle vyloučí, že by bylo něco špatně a uvidíš krásně prťouse… ![]()
Ano delaji to na gynekologii, nahlasis se na kartotece, dolu po schodech a doprava, je tam ohromnma cekarna a neboj, ten odber opravdu nic neni. Fyzicky to je spis neprijemne, ale ta psychika udela opravdu svoje.
Ahoj, mě vyšel TT pozitivně na Downa 1:50, na plodovku jsem nešla, protože mi vyšly dobře NT testy (1:50000) a TT nevěřím (je to zastaralá metoda, která se už ani v západních státech nedělá), podle podrobného UTZ bylo vše v pořádku… nečetla jsem celou diskuzi, ty jsi byla na NT testech?
girlie sage píše:
Ano delaji to na gynekologii, nahlasis se na kartotece, dolu po schodech a doprava, je tam ohromnma cekarna a neboj, ten odber opravdu nic neni. Fyzicky to je spis neprijemne, ale ta psychika udela opravdu svoje.
A potom bych tam měla asi chvíli zůstat, ne? A může u toho být partner?
Ahoj, taky jsem byla na odběru plodovky, vyšlo mi 1:53, ale naštěstí vše dopadlo dobře, malej je zdravej a šikovnej. Samotný odběr nebolí, ale musí se potom dodržet klidový režim. Nejhorší na tom je to čekáni na výsledky. Pěeji ať vám vše dopadne dobře a miminko ať je zdravé.
Flooa píše:girlie sage píše:A potom bych tam měla asi chvíli zůstat, ne? A může u toho být partner?
Velice striktne dbaji na to abys mela odvoz, ale na samotny zakrok (trva to se vsim vsudy ani ne pet minut) musis sama. ja tam taky chtela patrnera, ale nepusti ho tam. Doporucuji sedet v cekarne dve hodiny, ja pomalicku odkracela po hodce a pul
mama1726 píše:
Ahoj, taky jsem byla na odběru plodovky, vyšlo mi 1:53, ale naštěstí vše dopadlo dobře, malej je zdravej a šikovnej. Samotný odběr nebolí, ale musí se potom dodržet klidový režim. Nejhorší na tom je to čekáni na výsledky. Pěeji ať vám vše dopadne dobře a miminko ať je zdravé.
To je dobře, že je malej zdravej, gratuluju
U nás to taky dobře dopadne. Děkujeme! ![]()
Tak to jo, tak moc děkuju za vyčerpávající odpovědi
Asi už mě nic nenapadá. Snad jenom, jak jsi potom dodržovala dlouho klid? My jsme chtěli jet k babičce do Prahy, tak o jak dlouho to odložit.
Nemas zac
rikaji 2-3 tydny, ja jsem se po tech 2 tydnech neomezovala, jde jim o to aby si dlouho nestala nebo nechodila, nic nezvedat. Pokud to u babicky neni pracovni navsteva, tak bych jela
Pracovní ne, ale tak různě couráme po městě. Museli bychom to trochu omezit. Moje gynekoložka říkala, že v pátek půjdeme jen na genetiku a na odběr nás teprve objedná, že to nebude v ten samý den. A jelikož už nám dala ty formuláře na ty rodokmeny a máme je vyplněný , tak to tam budem asi hned odbytý.
Tak to opravdu bud omezit nebo na dva tydny odlozit, ja tam byla pred vanoci a zakazala me pict cukrovi
ale to jsem milemu nemohla udelat, tak jsem si po pul hodkach sedala nebo co slo tak udelala v sede. Tak to ti pomuze hodne jestli to mate vyplnene
![]()
Asi to odložíme, nechci nic riskovat. A nebo podle toho na kdy nás objednají ještě před. Stejně jsme chtěli tak na 2-3dny. Uvidíme. A za jak dlouho byly výsledky? To čekáni pro mě asi bude nejhorší ![]()
Cekani na vysledky je opravdu to nejhorsi. Reknou ti 2-3 tydny, podle me zkusenosti se nikdo nehrne ti volat, ze jste v poradku. Na genetice mi rekla ze pokud to vyjde spatne tak bude volat ona z genetiky a jinak vysledky predava gynekolozce. Ja chodim do rizikove poradny primo ve fakultce. Presne dva tydny po odberu jsem byla na kontrole a gyndarka volala na genetiku rekla ze jsme ok a je to kluk
a ten samy den jsme meli UZ a tam taky vysledky na jednicku a kluka pan doktor potvrdil na 150% ![]()
Tak to je dobře, že vám to dobře dopadlo. Já chodím na gynekologii jinam do jiného města, tak uvidíme, jak budou informovat nás. Ještě jednou moc děkuju!
![]()