Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Markéta80 no, si právě říkám, na ty SC testy uvádějí myslím nějakých 90 % přesnosti a tripple mají kolem 70ti %.
@Mahja jak to tak čtu tak tripl snad má i méně
. Mně na genetice říkali že trippl neni nutný ale pokud by mně vyšel špatně tak at jsme v klidu že pokud screening vyjde negativně tak trippl už vůbec neřeší, samozřejmně pokud neni screening tak je to problém a pak navrhují odběr plodové vody
Ahoj holky, tak bych chtěla přidat svoji zkušenost. Při svém posledním těhu jsem neměla možnost absolvovat screening ve 12tt, tak jsem šla alespoň na tripple test. Ten vyšel pozitivně na DS 1:95. Poté mi dělali podrobný gene UTZ, který vyšel krásně. Nic tam nenašli a říkali, že vše je nejspíš v pořádku, že to bude zase jen falešná pozitivita triplu. Kombinace tripple a ten UTZ dokonce riziko vylepšil na 1:300. Odběr plodovky jsem nakonec stejně podstoupila a ejhle, DS se potvrdil
Takže jsem na konci 23.tt podstoupila UPT
To bylo loni v polovině června. Teď jsem opět těhotná, začínám 23.tt.Podstoupila jsem akorát screening v I. trimestru a znovu podrobný UTZ na genetice ve 20tt(i když posledně byl stejně k ničemu). Tripple má opravdu velmi nízkou pravděpodobnost, že výjde správně, jen kolem 60%. Podle doktorů na genetice je směrodatný ten první screening. Pokud ten výjde dobře, tak triple je pak zbytečný stres.
Ahoj holky nemate nikdo zkusenost ve 13tydnu jsem byla na scrreningu podle utrazvuku vsechno v pohode ale vysly mi spatne hodnoty na dauvna 1:33 v pondeli me poslal doktor na odber klku nevite jestli muze byt naka pravdepodobnost ze by to vyslo dobre dekuji
@25saxana píše:
Ahoj holky nemate nikdo zkusenost ve 13tydnu jsem byla na scrreningu podle utrazvuku vsechno v pohode ale vysly mi spatne hodnoty na dauvna 1:33 v pondeli me poslal doktor na odber klku nevite jestli muze byt naka pravdepodobnost ze by to vyslo dobre dekuji
Ahoj, to víš, že šance je! Ani tento screening není 100%! Pořád je slušná šance, že je mimčo v pořádku. Tím odběrem klků budeš mít jistotu. Moc moc držím palce, ať vše dobře dopadne!
![]()
Za palce moc dekuji a za podporu ted to budu potrebovat ale doktor rikal ze podle utr vypada vsechno dobre tak nevim vse je tam dobry odpovida i velikost plodu tak doufam ze to bude dobry to budu vedet zitra odpoledne
Ahoj me dnes vysly testy 1:2 na DS. v pondělí jedu taky na testy a necham si vzit plodovou vodu… sem zvedava jak dopadneme
Tak ti.budu drzet palce me ani. odber plodovy vody nedoporucil rovnou mi rekl. doktor ze mam jit na ty klky strach ze me opadnul nahodou vyslo.vse v poradku tak budu drzet palce a dej potom vedet jak.si dopadla.
@25saxana píše:
Tak ti.budu drzet palce me ani. odber plodovy vody nedoporucil rovnou mi rekl. doktor ze mam jit na ty klky strach ze me opadnul nahodou vyslo.vse v poradku tak budu drzet palce a dej potom vedet jak.si dopadla.
skvělé zprávy!
Teď už můžeš těhotenství jen a jen užívat a těšit se na drobečka. Přeji, ať je vše pořád v pohodě a za pár měsíců, ať máš v náručí zdravého prcka ![]()
@25saxana píše:
Jak prosim te probiha ten odber tech klku?
Ten odber klku doktor ti vse vysvetli neni to tak hrozne ukaze ti.na obrazovce plod aby vedel kde to muze napichnout detatka se to ani nedotkne v podbrisku vetsi jehlou te na bere chvily to zatlaci ale neni to tak hrozne a to je vsechno do 24h vetsinou tel zdelujou vysledky na ty 3syndromi potom jeste jsou naky dalsi ale ty naj az asi za 3tydny spis chvily potom to dost neprijemne boli v pod brisku jako u silnsy menstruace doporucujou aspon 2 nebo 3dny v klidu lezet
Ahoj byla jsem na screeningu a na krvi a volali mi z genetiky že mi vyšel pozitivně na daunův syndrom,6.1.2014 mám jít na genetiku znovu, je mi 38let a mám docela strach, a nevím jestli si mám nechat odebrat plod.vodu.Měla jste to některá prosím poraďte mi co mám dělat. Díky moc Katka