Tripple test - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7479
9.7.11 15:16

No tak na oslovení „zmetku“ by taky mohlo reagovat vícero dětí :mrgreen:

Hele ale teď mě napadá, že Anička má svátek 26.7. že? Tak když nevyšly narozeniny, tak by holky mohly spolu slavit svátek. Navíc jednou máš jméno vyvěštěný, tak to bude Anička a je to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
9.7.11 15:51
krmar píše:
oggyaozzy k Sýkorovi začnu asi od příšítho týdne chodit na kardiotokograf. S Mudr. Maixnerovou osobně nemám zkušenost, ale chodí k ní kamarádka s malou dcerou a ta si ji chválí.Ivet já jsem taky Kristýna a za mě nás moc nebylo, až mi to zase vadilo. Chtěla jsem nějaké obvyklejší jméno. A pak když se začali Kristýnky hodně dávat, tak mi dlouho trvalo si zvyknout, než jsem se přestala za každým oslovením Kristýno otáčet. Segra má teď taky Týnku (1,5roku).

On je super, ale ten utz tam prostě chybí :-( :-( A Maixnerová je strašně poctivá, zatím mi sedí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivulka11
4.8.11 21:47

Ahojte, vím, že debata na téma špatných triple testů probíhá, ale přesto otevírám novou diskuzi - byla jsem na skreaningu je 12. týdnu - vyšlo mi to špatně, teda hodnota papp hormonu. Po telefonu se se mnou nikdo nechtěl moc bavit, prý se to všechno probere na genetické konzultaci. Ultrazuvuk a vše ostatní bylo OK. Nevíte někdo, co mě na té konzultaci čeká? Díky za info :-)

• Citovat
  • Upravit
1139
4.8.11 21:57

ahoj,byli jsme tam oba, doktorka se ptala na vady u každého v rodině a u toho kreslila rodokmen. Pak jsem podepsala souhlas s amnio a objednali mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
5.8.11 00:31

Já genetickou konzultaci v podstatě neabsolvovala (jen sepsání anamnézy)- ten screening mi vyšel tak blbě (včetně utz), že mi bylo rovnou doporučeno podstoupit odběr klků, který byhužel nepřinesl nic a za měsíc pak amnio… Naštěstí čekám zdravého chlapečka. Ten screening mi vyšel 1:48 na Downa… Ty víš i nějaké to pravděpodobnostní riziko???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
5.8.11 09:07

já jsem byla tenkrát pitomá, že jsem si nechala dělat tripple testy, když jsem věděla, že půjdu na amnio. Měla jsem jít rovnou a bylo by to bez nervů. taky bych to každýmu doporučila(myslim starším matkám) aby to udělali takhle. Tripple testy jsou na dvě věci :nevim: jo a četla jsem článek jakej to je zas bysnys pro pojišťovny :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
5.8.11 10:38

Na triplech jsem nebyla, jelikož na amnio jsem byla hned na začátku 16.tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivulka11
5.8.11 16:10

Ahoj, to riziko mi vyšlo 1:262 :o(, tak nevím… jsem z toho celkem vyhukaná, syn se narodil s rozštěpem rtu, přes všechny absolvovaný ultrazvuky nikdo nic nepoznal. Když byl na operaci byly to nejhorší chvilky mýho života!!!

• Citovat
  • Upravit
Ivulka11
5.8.11 16:14

Teď končím 14. týden, a v čt jdeme na tu konzultaci, tak jsem zvědavá co bude. HOlky mě od amnia hodně odrazují, už jen kvůli tomu,že tím sníženým papp hormonem mám větší sklon k potratu… Nemám strach z bolesti, ale z toho, aby to prcek zvládl a aby to bylo OK :cry:

• Citovat
  • Upravit
1139
5.8.11 17:05

já měla Downa 1:150 a na amnio jsem chtěla jít bez rozhodování.a kdo tě odrazuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivulka11
5.8.11 17:40

No právě kámoška, která na něm byla. Jí vyšlo všechno OK, jen na ultrazvuku měla nějaký problém s nevyvinutým pohlavím… tak ji hned hnaly, pak stresovala s výsledkama, protože to trvalo… a nakonec vše OK. Tak já nevím, jednu chvilku jsem byla 100% rozhodnutá, že půjdu, ale je pravda, že teď začínám trochu váhat. Spoustu holek má poměr DS menší než já a bylo vše ok, ale zase při mé smůle předpokládám, že to bude jinak :-(

• Citovat
  • Upravit
1139
5.8.11 19:23

nevim, je to každého věc. To si musíš rozhodnout sama s manželem. Já to podstoupila protože mi to špatně vyšlo, ale i z jiných důvodů.....to nervování bylo, ale řiká se, že když je to špatný, tak volají brzy a když se dlouho čeká tak je to ok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
5.8.11 20:21

Navíc pokud to nepodstoupíš budeš se nervovat až do konce těhotenství, nebudeš mít klid. Když ti zavolají ty dobré výsledky, hodně se ti uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
5.8.11 20:36

máš pravdu, nechci nikoho ovlivňovat,ale já bych podstoupila. Nic to není a pokud budeš dodržovat režim,co ti řeknou, bude to ok.Už proto, že jste měli rozštěp.Já psala závěrečnou práci na téma DS a zmiňovala jsem tam i vyšetřovací metody. riziko potratu je minimální, samozřejmě pokud hned druhý den nepůjdeš do práce(znám taky takový) chce to být 24 hodin v klidu, ležet, jít jen na záchod a pak 14 dní být doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivulka11
5.8.11 21:19

NO já jsem s malým na mateřské, ale je mu necelých 15. měsíců, takže si ten klid moc nedovedu představit :-( . No snad to nějak zmákneme. Asi do toho půjdu. Dělá se to teda od 15. týdne? Díky holky za rady a podporu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky