Tripple test - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1797
26.3.12 09:46

taky se přidám se zkušenostmi..

u prvního dítka DS 1:302 - je zdravý.
U druhého v pořádku
teď potřetí DS vyšlo 1:200, ale nosní kůstka ve 12tt přítomna, projasnění 1,6, vše v normě…
byla jsem na konzultaci, plodovku jsem odmítla, a byla jsen na podrobném UTZ kde se podezření vyvrátilo.. mimčo je o týden větší než podle MS, takže proto vyšly výsledky špatně.
Ono fakt stačí, o pár dní špatně určit stáří těh, v období odběrů, a výsledky lítaji o stovky…
Už aby je zrušily.. jsou na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
26.3.12 09:52
@onionka píše:
taky se přidám se zkušenostmi..u prvního dítka DS 1:302 - je zdravý.
U druhého v pořádku
teď potřetí DS vyšlo 1:200, ale nosní kůstka ve 12tt přítomna, projasnění 1,6, vše v normě…
byla jsem na konzultaci, plodovku jsem odmítla, a byla jsen na podrobném UTZ kde se podezření vyvrátilo.. mimčo je o týden větší než podle MS, takže proto vyšly výsledky špatně.
Ono fakt stačí, o pár dní špatně určit stáří těh, v období odběrů, a výsledky lítaji o stovky…
Už aby je zrušily.. jsou na nic.

Přesně tak, stačí cokoliv jinak, než je tabulkové a test vyjde špatně.
Já mám třeba nízkou váhu. A sama dr na genetice mi potrvdila, že váha to ovlivnuje hodně. Protože do výpočtu výsledků se zadávají hodnoty jako věk, váha, datum početí atd.. pokud něco z toho nesedí, nebo je to proti „zdraví“ - jako moje váha :mrgreen: tak to prostě vyjde jinak než se pak doktorům líbí. :nevim:
Také jsem měla nosní kůstku a šíjové projasnění bylo na UTZ ukázková. Jen ta krev :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
26.3.12 09:57

Držím palečky… bude to dobrý. pokud jsi měla NT v pořádku.
Já jsem se taky bála, i s negativním NT, ale na plodovku bych nešla, to jenv případě že by i NT vyšlo špatně, a následně i TT, s nízkým rizikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misulanka
26.3.12 16:17

Jdu tam až 20.4. :( Doufam,že to dopadne dobře. Mám z toho malinko nervíky :(

• Citovat
  • Upravit
14733
26.3.12 17:49
@Misulanka píše:
Jdu tam až 20.4. :( Doufam,že to dopadne dobře. Mám z toho malinko nervíky :(

Budu na tebe myslet. Určitě to dopadne dobře. Vážně! Nemysli na to… Z vlastní zkušenosti vím, že ty nervy mi za to nestály… a to jsem na tom byla 100× hůř. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.2.13 13:19

Zdravím, chtěla jsem se jen zeptat, zda když mi vyšel pozitivní triple test v 15. tt to budu muset jít na nějaké vyšetření plodové vody? Jelikož to nechci. Jdu ted v pondělí na UZ tak jsem zvědavá, snad to bude v pohodě, ale to se spíš jen tak uklidnuji :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
19.2.13 13:27

@kakamyllka Ahoj, na plodovku tě doktor určitě pošle, ale pokud nechceš, tak tě nikdo nemůže nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.2.13 13:28
@Mahja píše:
@kakamyllka Ahoj, na plodovku tě doktor určitě pošle, ale pokud nechceš, tak tě nikdo nemůže nutit.

slyšela jsem, že to není zrovna bezpečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
19.2.13 13:30

@kakamyllka a na screeningu ve 12tt jsi byla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
19.2.13 13:36

@Markéta80 Pravděpodobně ne, to už tripple testy nedělají, ne?
@kakamyllka ano, tam nějaké procento potratu, pokud mimi budeš chtít, ikdyby bylo s DS, tak tam nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.2.13 13:38
@Markéta80 píše:
@kakamyllka a na screeningu ve 12tt jsi byla :think:

jo tam jsem byla vyšlo vše v pořádku, takže opravdu doufám, že to nebude nic vážného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
19.2.13 13:41

@kakamyllka A to ti dělali pak i tripple testy? Tak to koukám, screening je určo přesnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
19.2.13 13:42

Mě taky dělali obojí i screening i tripple testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
19.2.13 14:05

@kakamyllka takže screening negativní? Riziko asi nevíš vid :think:, tak pokud byl screening ok tak bych jedině šla na pořádný UTZ, trippl často vychází špatně. Screening je průkaznější :* @Mahja mně taky dělali screening i trippl, ale já to i chtěla alespon jsme pak měla kombinovaný test ;) ale na genetice mě řekli že by trippl ani už nedělali když screening dopadl dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.2.13 14:07
@Markéta80 píše:
@kakamyllka takže screening negativní? Riziko asi nevíš vid :think:, tak pokud byl screening ok tak bych jedině šla na pořádný UTZ, trippl často vychází špatně. Screening je průkaznější :* @Mahja mně taky dělali screening i trippl, ale já to i chtěla alespon jsme pak měla kombinovaný test ;) ale na genetice mě řekli že by trippl ani už nedělali když screening dopadl dobře ;)

u nás tak doktorka posílá i u prvního těhu jsem tak byla. já si taky myslím, že když screen dopadl ok, tak to snad nebude nic vážné i dr mě uklidnovala at se nestresuju, že v pondělí na UTZ to prozkoumá. Ale kdo by byl klidný, každý chce mít zdravé miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí