Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
taky se přidám se zkušenostmi..
u prvního dítka DS 1:302 - je zdravý.
U druhého v pořádku
teď potřetí DS vyšlo 1:200, ale nosní kůstka ve 12tt přítomna, projasnění 1,6, vše v normě…
byla jsem na konzultaci, plodovku jsem odmítla, a byla jsen na podrobném UTZ kde se podezření vyvrátilo.. mimčo je o týden větší než podle MS, takže proto vyšly výsledky špatně.
Ono fakt stačí, o pár dní špatně určit stáří těh, v období odběrů, a výsledky lítaji o stovky…
Už aby je zrušily.. jsou na nic.
@onionka píše:
taky se přidám se zkušenostmi..u prvního dítka DS 1:302 - je zdravý.
U druhého v pořádku
teď potřetí DS vyšlo 1:200, ale nosní kůstka ve 12tt přítomna, projasnění 1,6, vše v normě…
byla jsem na konzultaci, plodovku jsem odmítla, a byla jsen na podrobném UTZ kde se podezření vyvrátilo.. mimčo je o týden větší než podle MS, takže proto vyšly výsledky špatně.
Ono fakt stačí, o pár dní špatně určit stáří těh, v období odběrů, a výsledky lítaji o stovky…
Už aby je zrušily.. jsou na nic.
Přesně tak, stačí cokoliv jinak, než je tabulkové a test vyjde špatně.
Já mám třeba nízkou váhu. A sama dr na genetice mi potrvdila, že váha to ovlivnuje hodně. Protože do výpočtu výsledků se zadávají hodnoty jako věk, váha, datum početí atd.. pokud něco z toho nesedí, nebo je to proti „zdraví“ - jako moje váha
tak to prostě vyjde jinak než se pak doktorům líbí. ![]()
Také jsem měla nosní kůstku a šíjové projasnění bylo na UTZ ukázková. Jen ta krev ![]()
Držím palečky… bude to dobrý. pokud jsi měla NT v pořádku.
Já jsem se taky bála, i s negativním NT, ale na plodovku bych nešla, to jenv případě že by i NT vyšlo špatně, a následně i TT, s nízkým rizikem.
Jdu tam až 20.4.
Doufam,že to dopadne dobře. Mám z toho malinko nervíky ![]()
@Misulanka píše:
Jdu tam až 20.4.Doufam,že to dopadne dobře. Mám z toho malinko nervíky
Budu na tebe myslet. Určitě to dopadne dobře. Vážně! Nemysli na to… Z vlastní zkušenosti vím, že ty nervy mi za to nestály… a to jsem na tom byla 100× hůř.
![]()
Zdravím, chtěla jsem se jen zeptat, zda když mi vyšel pozitivní triple test v 15. tt to budu muset jít na nějaké vyšetření plodové vody? Jelikož to nechci. Jdu ted v pondělí na UZ tak jsem zvědavá, snad to bude v pohodě, ale to se spíš jen tak uklidnuji ![]()
@kakamyllka Ahoj, na plodovku tě doktor určitě pošle, ale pokud nechceš, tak tě nikdo nemůže nutit.
@Mahja píše:
@kakamyllka Ahoj, na plodovku tě doktor určitě pošle, ale pokud nechceš, tak tě nikdo nemůže nutit.
slyšela jsem, že to není zrovna bezpečné…
@Markéta80 Pravděpodobně ne, to už tripple testy nedělají, ne?
@kakamyllka ano, tam nějaké procento potratu, pokud mimi budeš chtít, ikdyby bylo s DS, tak tam nechoď.
@Markéta80 píše:
@kakamyllka a na screeningu ve 12tt jsi byla
jo tam jsem byla vyšlo vše v pořádku, takže opravdu doufám, že to nebude nic vážného
@kakamyllka A to ti dělali pak i tripple testy? Tak to koukám, screening je určo přesnější.
@kakamyllka takže screening negativní? Riziko asi nevíš vid
, tak pokud byl screening ok tak bych jedině šla na pořádný UTZ, trippl často vychází špatně. Screening je průkaznější
@Mahja mně taky dělali screening i trippl, ale já to i chtěla alespon jsme pak měla kombinovaný test
ale na genetice mě řekli že by trippl ani už nedělali když screening dopadl dobře ![]()
@Markéta80 píše:
@kakamyllka takže screening negativní? Riziko asi nevíš vid, tak pokud byl screening ok tak bych jedině šla na pořádný UTZ, trippl často vychází špatně. Screening je průkaznější
@Mahja mně taky dělali screening i trippl, ale já to i chtěla alespon jsme pak měla kombinovaný test
ale na genetice mě řekli že by trippl ani už nedělali když screening dopadl dobře
u nás tak doktorka posílá i u prvního těhu jsem tak byla. já si taky myslím, že když screen dopadl ok, tak to snad nebude nic vážné i dr mě uklidnovala at se nestresuju, že v pondělí na UTZ to prozkoumá. Ale kdo by byl klidný, každý chce mít zdravé miminko