Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem měla test pozitivní na DS a UTZ v Brně mi ukázal opak,
já jsem ale od tebe o 14let mladší ![]()
tak to je super,to gratuluji..
Pořád se snažím být v klidu a říkám si,že bude vše v pořádku,ale ty nervy!!
Chtěla jsem se zeptat dneska sestřičky na gyndě,je bezva,ale měla úplně narvanou ordinaci,tak jsem pořádně nic nezjistila..
No uvidím,nezbývá mi stejně počkat až do pondělí,to budu vědět víc.
ahoj ja mela pomer 1:230 a absolvovala jsem odber plodove vody.Me to zkreslil vek.Je mi 40.
děkuju ![]()
no taky mi sestřička říkala,že mi asi budou brát plodovku..a z toho jsem právě byla špatná.
Znáš to,kamarádky okolo mi to vymlouvaly…
Ale pár známých mi řeklo,že to je to nejlepší..A je to fakt.Když nic jinýho není,tak co mi zbývá.Přežila to každá,tak to musím taky ![]()
Hlavně,at je vše v pořádku..
Mě už se motají i ty poměry,pze to u vůbec nerozumím,jestli je to hodně špatný a nebo ne..
Hodně mě uklidnily tady debaty holek,že ty triple testy jsou pozitivní dost často a pak se ukáže vše v pořádku..
Tak se snažím uklidnit taky..
holky všechny píšete o triple testu…jsem 22+3 a nedělali mi ho,já byla na genetice ve Zlíně ve 12.týdnu na „oskarovi“ a to je pak místo triplu.Ve čtvrtek jdu na velký UZ,snad teda bude vše o.k.
Ahojky,uplne vim jak se citis,mne je 32, screening vysel negativni DS 1:1551 k memu veku je riziko jak pises ty 1:460 a stejne me doktor poslal i na triply,ikdyz vim,ze vychazeji dost casto pozivni,sla jsem, volala jsem pak do laboratore a rekli mi,ze vyslo na Downa pozitivne, krve by se ve mne nedorezalo, pozvali me pak do geneticke poradny a oba sme se s manzelem schodli,ze chceme mit jistotu a sla jsem na plodovku..ta vysla vyborne a v rijnu se nam narodil naprosto zdravy chlapecek.
sice 14dni cekani na vysledky byla zkouska mych nervu..ale nedalo se nic delat..vim, ze nekde pisou ze jdou vysledky zjistit do druheho dne,ale na to v te nemocnici nejsou specializovane.
Tobe vysel screening sice pozitivni,ale nemusi to nic znamenat, jsou to jen tabulky..ale pokud chces mit jistotu, asi bych na tu plodovku sla, nebolelo mne to a pak mi taky nic nebylo a kdyz se dodrzuje klidny rezim, myslim si,ze se neni ceho bat
ale je to vec kazde maminky
Sazkarka píše:
holky všechny píšete o triple testu…jsem 22+3 a nedělali mi ho,já byla na genetice ve Zlíně ve 12.týdnu na „oskarovi“ a to je pak místo triplu.Ve čtvrtek jdu na velký UZ,snad teda bude vše o.k.
Oni je vsude nedelaji kvuli tomu, ze vychazeji dost casto pozitivne, delaji jen ten screening, ktery je mnohem presnejsi ![]()
barby píše:děkuju
no taky mi sestřička říkala,že mi asi budou brát plodovku..a z toho jsem právě byla špatná.
Znáš to,kamarádky okolo mi to vymlouvaly…
Ale pár známých mi řeklo,že to je to nejlepší..A je to fakt.Když nic jinýho není,tak co mi zbývá.Přežila to každá,tak to musím taky
Hlavně,at je vše v pořádku..
Mě už se motají i ty poměry,pze to u vůbec nerozumím,jestli je to hodně špatný a nebo ne..
Hodně mě uklidnily tady debaty holek,že ty triple testy jsou pozitivní dost často a pak se ukáže vše v pořádku..
Tak se snažím uklidnit taky..
Uprimne, rekla jsem si, ze chci vedet jak na tom miminko je hned a pak si zbytek tehotenstvi uzivat a ne na plodovku nejit a cekat a nervovat se cele tehu jake mimi se nam narodi…je to jen na tobe jak se rozhodnes.Nas ten den tam bylo 6 maminek a dalsi den byly objednane dalsi..takze je videt jak ty testy vychazeji opravdu skoro kazdemu spatne…a to odebirani plodovky jde jak na bezicim pase
a hlavne doktorka mi delala UTZ aby primar pri odebirani videl kam muze pichnout,kde miminko neni.. ![]()
Hani děkuju moc..
To já rozhodnutá jsem,že na tu plodovku půjdu,pze přesně jak si napsala,raději se budu strachovat 14 dní,než pak celé těhotenství být v nervech..
Už tohle mi stačí..Jěště když jsem do včerejšího dne byla úplně v klidu,pze zatím mi všechny testy vyšly ok,tak by mě tohle ani nenapadlo..
Tak moc děkuju…
Taky se těším,až budu vědět,jestli je to holčička a nebo chlapeček ![]()
barby píše:Hani děkuju moc..
To já rozhodnutá jsem,že na tu plodovku půjdu,pze přesně jak si napsala,raději se budu strachovat 14 dní,než pak celé těhotenství být v nervech..
Už tohle mi stačí..Jěště když jsem do včerejšího dne byla úplně v klidu,pze zatím mi všechny testy vyšly ok,tak by mě tohle ani nenapadlo..
Tak moc děkuju…
Taky se těším,až budu vědět,jestli je to holčička a nebo chlapeček
Nemas zac
a neboj to bude dobry, ikdyz ti muzu rict,ze ikdyz me lidi utesovali stejne jsem se bala, kdo by se taky nebal…ale tyhle testy jsou akorat nervovani maminek..a cim jsme starsi, tim to riziko je vetsi..proto jsou ty vysledky jaky jsou.
Kdyby jsme chteli druhe,tak bych sla pak uz jen na screening a pokud by opet dopadl dobre, na triply uz by me nikdo nedostal.. ![]()
Dneska nam jsou tri mesice a prcek se ma cile k svetu „tuky,tuky tuk“
mame 7,5kg ![]()
Tyden jsem po plodovce nesmela zvedat nic tezkeho, mesic jsme radsi nemeli sex
, netahala jsem tezke nakupy, o vse se staral manzel, dokonce mi tyden i varil
chce to pak pokud mozno lezet a lezet a lezet ![]()
No právě,já se sice cítím super,ale každý ti řekne,že už věk je dost vysoký a to riziko tam je..
hned jak budu vědět víc,tak napíšu.. ![]()
díky za radu,počítám s tím,že budu doma a nebudu dělat nic namáhavýho..
Tak si aspon oddychnu i od vaření…chi ![]()
prcek je pěknoučkej.. ![]()
barby píše:
No právě,já se sice cítím super,ale každý ti řekne,že už věk je dost vysoký a to riziko tam je..
hned jak budu vědět víc,tak napíšu..
díky za radu,počítám s tím,že budu doma a nebudu dělat nic namáhavýho..
Tak si aspon oddychnu i od vaření…chi
prcek je pěknoučkej..
Urcite dej vedet, budu moc drzet pesticky, aby to dobre dopadlo a miminko bylo zdrave,ale ono je ,uvidis
![]()
Barby - mně vyšel riziko MDown 1:40, jem mi 33 let. Vyšlo mi to na screeningu ve 12.tt, k tomu blbé NT na utz (2,8), absolvovala jsem biopsii choria i odběr plodovky. Nervy strašné, ale narodil se zdravý chlapeček!!! ![]()
už asi dvě hodiny čtu vaše příspěvky..
Každý mi říká,at jsem v klidu,že ty testy vychází skoro každému pozitivně,ale znáte to..
jsem v 17 tt a je mi 34 let..
mě vyšlo:
SKRINING POZITIVNÍ
Důvod : zvýšené riziko M.Down
Riziko M.Down : 1:60 v termínu
riziko NTD 1 z 2700
výsledné riziko M.Down je vyšší než riziko pouze vzhledem k věku matky ( 1z 460)
včera mi to volala setřička a já od té doby nemůžu ani spát..
v Po jsem objednaná na genetické vyšetření..
Třeba mě uklidníte trošičku a děkuju