Tripple test - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7479
6.7.11 13:26

Ahoj holky, tak to je prima, že tu má další za sebou plodovku v pořádku.

A jak se jinak vede? Já mám termín 13.8., ale miminko je stále koncem pánevním, takže nejspíš dojde na plánovaného císaře, což by bylo asi o něco dřív, než je termín. No uvidíme, třeba se ještě nechá během těch 14ti dnů na to otočení ukecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
6.7.11 23:52
krmar píše:
Ahoj holky, tak to je prima, že tu má další za sebou plodovku v pořádku.A jak se jinak vede? Já mám termín 13.8., ale miminko je stále koncem pánevním, takže nejspíš dojde na plánovaného císaře, což by bylo asi o něco dřív, než je termín. No uvidíme, třeba se ještě nechá během těch 14ti dnů na to otočení ukecat.

A ty čekáš první mímo? Já měla u Adly sekci po 24 hodinovém nepostupujícím porodu s kontrakcemi a tak bych ho teď plánovaně brala všema deseti :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
7.7.11 13:15

Ahoj oggyaozzy ne už druhé a další neplánuju, takže by to nemusel být problém. Sice bych raději rodila přirozeně, ale z toho KP mám strach. A v pardubické porodnici prý taky raději volí císaře, tak uvidíme, ještě je čas. Císař je pro miminko prý menší riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
7.7.11 20:38

Taky vás musím pozdravit. Po odběru vše OK, chodím ještě do práce, ale už jen příští týden. Mám tam ted novou nástupkyni a zatím se moje představy o tom, že z práce budu chodit o 2h dříve, rozplývají :-( Snad už zítra budu moci jít dřív.
Malá je snad v pořádku, šťouchá do mě a když se jí něco nelíbí, tak obzlvášt :mrgreen: Spaní už není nic moc. Ale máme po dovolené v Krumlově, vylezla jsem až na Kleť, další týden s kamarádkama pocourala po Českém ráji, takže všechno zvládáme, jakoby žádná plodovka nebyla. Ale v té práci toho má plné kecky. Dneska jsem myslela, že už to fakt nedám. Byla jsem tam od 7 do 16:30 a to sezení je peklo. No a od začátku těhotenství mám nahoře 6kg, zatím. Uvidíme, takhle by to šlo :think:

Držím všem palečky ke zdárnému porodu. Na ultrazvuk ve 30.týdnu, jdeme až skoro ve 32. týdnu - pan Dr. bude mít 14 dní dovolené a prý v 27+6 je brzy. TAk ani nevím, zda už se malá nějak přetáčí hlavou dolů.
Mějte se fajnky a zase si napíšeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
7.7.11 22:36

No mně, aby toho nebylo málo, zase vyšlo blbě OGGT, takže si tohle těhu opravdu vyžeru všechno… Ale těch 10-12 tt už nějak doklepem… :lol: :lol:
Krmar Já taky podruhé a naposled a kdyby SC, vůbec se bránit nebudu. Po tomhle těhu už prostě třetí dítko tvořit nechci. Těhlech pár měsíců mi dalo moc moc zabrat, dvě děti mi budou vážně stačit :lol: :lol: A budeme mít páreček, tak ani nemusím smutnit, že bych byla o něco ochuzená :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
8.7.11 10:09

Ahoj Mirisko, tak to sis užila pěknou dovolenou. To je dobře, že se vám daří. To sezení mě taky začalo dost brzy vadit. Ale už ti do MD taky moc nechybí ne?

Oggyaozzy no já budu mít taky páreček, navíc vždycky jsem chtěla dvě děti ani míň, ani víc. Takže bych toho císaře asi taky rozdejchala. Jen mě mrzí, že bych nemohla mít tak brzy u sebe miminko.
A ta cukrovka - brali ti ji z prstu nebo ze žíly? Z prstu prý občas vychází falešně pozitivní, tak by možná stálo za to, to zkusit nechat nabrat ještě jednou ze žíly. No opravdu jsou na tebe v tomto těhotenství nějaký zlý. Vůbec ti nedopřejou, aby něco bylo v pořádku hned na poprvé že?
Tak snad tě odmění pohodovým porodem, nebo pak hodným miminkem. Když už bude mít vybráno z těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
8.7.11 15:15

Na cukrovce jsem byla taky, trochu jsem myslela, jestli taky nevyjde špatně, ale test dopadl dobře, tak aspon něco. Oggy, mně by ani špatný výsledek nevadil. Nevím tedy přesně,co by následovalo, ale případná dietka nařízená by mi asi i prospěla…ale vím, že hrozí i ležení v porodnici nebo domácí odběry krve z pod prstu … nic příjemného. Držím palce, aby jsi ten porod měla aspon pohodový.

Nástup ofiko na MD mám 9.8. a k 15.7. chci končit v práci a vybrat si 3 týdny dovolené. Dnes jsem měla v plánu jít po 13h domů…tak to zase nevyšlo, odcházela jsem po 14:30 :-( Ale už jsem vymyslela, že když holt to nejde odcházet dřív, tak budu prostě codit později. Místo na 7h se chystám v pondělí až na 8:30, jinak ty přesčasy nevyberu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
8.7.11 16:27
Miriska píše:
Na cukrovce jsem byla taky, trochu jsem myslela, jestli taky nevyjde špatně, ale test dopadl dobře, tak aspon něco. Oggy, mně by ani špatný výsledek nevadil. Nevím tedy přesně,co by následovalo, ale případná dietka nařízená by mi asi i prospěla…ale vím, že hrozí i ležení v porodnici nebo domácí odběry krve z pod prstu … nic příjemného. Držím palce, aby jsi ten porod měla aspon pohodový.Nástup ofiko na MD mám 9.8. a k 15.7. chci končit v práci a vybrat si 3 týdny dovolené. Dnes jsem měla v plánu jít po 13h domů…tak to zase nevyšlo, odcházela jsem po 14:30 :-( Ale už jsem vymyslela, že když holt to nejde odcházet dřív, tak budu prostě codit později. Místo na 7h se chystám v pondělí až na 8:30, jinak ty přesčasy nevyberu :cert:

MIRISKO ja tehu cukrovku udajne mam ale myslim si o tom sve :mrgreen: :mrgreen: dieta je podle meho drasticka, nedrzim ale stejne nepribiram vzdy kazde 3tydny po kile. obden kontroluji moc stale negativni a jednou tydne si merim cukr cely den picham si do prstu a to je pohoda neni to ani citit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
8.7.11 18:22

Já měla „těhu cukrovku“ už při Adélce - vyšla mi mírně zvýšená ta hodnota hodinu po vypití cukerného roztoku. Už ve 24.tt. Chodila jsem do dia poradny, měla držet dietu -což jsem se ze začátku snažila-děs, výsledky vždy ok (měřili mi to vždy jen 1×za 3 týdny v poradně - před jídlem a hodinu po jídle), pak jsem dietu už nedodržovala tak striktně, přibírala jsem celou dobu docela dost - ve finále jsem měla navrch 26 kg, ale Adélka byla mrně - 2,9 a 29 cm ve 40+5. Tentokrát mi vyšla (taky ze žíly ) mírně vyšší ta hodnota po dvou hodinách. Ale po zkušenostech z prvního těhu do dia poradny nespěchám… Byl to mega opruz. V podstatě to nelze označovat ani za cukrovku, páč na odbornejch stránkách ty mé hodnoty jsou brány jako snížená glukozová tolerance. Cukrovka má daleko jiné hodnoty… Takže je to opět masírování kapes našeho zdravotnictví a pro nás, které vychytaly, milion zbytečných dopolední strávených po doktorech. Což šlo při prvním těhu. Teď si to nedovedu představit, jak to skloubím s hlídáním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
8.7.11 18:24

Mirisko To si asi nedovedeš představit, ta dieta není jen o vynechání sladkého. Tam by sis měla správně celý den počítat a odvažovat sacharidy, které jsou ale ve všem - pečivo, ovoce, přílohy… Já když hodila na váhu svůj oběd, tak mě to upřímně rozbrečelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
8.7.11 18:32
oggyaozzy píše:
Mirisko To si asi nedovedeš představit, ta dieta není jen o vynechání sladkého. Tam by sis měla správně celý den počítat a odvažovat sacharidy, které jsou ale ve všem - pečivo, ovoce, přílohy… Já když hodila na váhu svůj oběd, tak mě to upřímně rozbrečelo…

Presne tak :mrgreen: me vubec zatezak delali s prstu :cert: a mela jsem jen malicko zvisenou hodnotu hodinu po vypiti toho hnusu :mrgreen: :mrgreen: taky chodim kazde tri tydnyy do dia, ale jen tam dam moc, vezme krev s prstu a ve dvanact jdu pokecat s doktorkou. vse ji odkejvu a odchazim :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
8.7.11 19:31

Tak to jsem ráda, že mi to vyšlo OK…vážit si jídlo bych asi nedala…hlavně bych ani nevedela,co si teda vlastně můžu dát.

Už aby bylo září, zatím teda musím zaklepat, že to léto snáším dobře, ale přece jen, kdyby už byl i 36. týden za mnou, taky bch se nezlobila. I když malá je zatím snad v pohodě. A dle všeho to bude Magdalénka, Madlenka, Magda, Magdička…Jaká máte vybraná jména, pokud tedy netajíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
8.7.11 19:36
Miriska píše:
Tak to jsem ráda, že mi to vyšlo OK…vážit si jídlo bych asi nedala…hlavně bych ani nevedela,co si teda vlastně můžu dát.Už aby bylo září, zatím teda musím zaklepat, že to léto snáším dobře, ale přece jen, kdyby už byl i 36. týden za mnou, taky bch se nezlobila. I když malá je zatím snad v pohodě. A dle všeho to bude Magdalénka, Madlenka, Magda, Magdička…Jaká máte vybraná jména, pokud tedy netajíte?

U nas to Bude NELLA ci ANICKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
8.7.11 19:47

Aničku má moje spolubydlící z podnájmu ze školy v Praze.....a Nelinek je taky plno :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
8.7.11 19:58
Miriska píše:
Aničku má moje spolubydlící z podnájmu ze školy v Praze.....a Nelinek je taky plno :dance:

U nas temer zadne neznam :-)
ale jeste nevim ale jedno z toho to bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí