Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zatím se tomu nějak nepodávám, snažím se být v klidu. jen neustále čtu a sháním vše možné info. beru to tak, že je to prostě už daný a s tím člověk nic nenadělá. každopádně jsem rozhodnutá na AMC jít, v případě že odběry krve nedopadnou…
verunkapopelka píše:
ahoj holky, já se k vám přidávám. všechno jsem tady přečetla a moc vám závidím, máte to už skoro všichni za sebou a s dobrými výsledky. Mě to teprve všechno nejspíš čeká. Zatím se snažím nějak nenervovat. Nyní jsem v 15tt. a minulý týden mi vyšlo podezření na DS 1:322 z NT screeningu. Vše se jevilo v pořádku, jen mi vyšla vysoká hladina HCG z 10.týdne odběru. A když to sečetli, tak bohužel tento výsledek. Příští týden jsem objednaná na genetiku v Ústí nad Labem, a ještě ani nevím co mi budou dělat. Protože ve zprávě z NT jsem měla napsáno, že doporučují udělat integrované testy. To jsou asi zřejmě ty tripple-testy. Nevíte za jak dlouho jsou pak tyto výsledky? A dělají je jen z krve?
to nechápu
tobě vyšla špatně hladina hcg,ale nosní kůstka,srdíčko šijové projasnění bylo ok?co ti řekli mudři,přece měli nějaký názor ne?
vyšla mi vyskoká hladina HCG z 10.týdne 3,118Mom, papp-a v normě, na tom ultrazvuku vše v pořádku, NT 1,50mm, nostní kost přítovna, srdíčko ok. Ale oni to pak zadali do počítače a vše sečetli. A proto pak DS1:322, ostatní VV se neprojevili. Závěrem je že výsledek screeningu je intermediální, po zhodnocení minor makkerů negativní. A doporučení integrovaného testu. Tak jsem objednaná na krev v genetice a znovu to nějak sečtou, pak se uvidí. Jsem z toho taky jelen
verunkapopelka píše:
vyšla mi vyskoká hladina HCG z 10.týdne 3,118Mom, papp-a v normě, na tom ultrazvuku vše v pořádku, NT 1,50mm, nostní kost přítovna, srdíčko ok. Ale oni to pak zadali do počítače a vše sečetli. A proto pak DS1:322, ostatní VV se neprojevili. Závěrem je že výsledek screeningu je intermediální, po zhodnocení minor makkerů negativní. A doporučení integrovaného testu. Tak jsem objednaná na krev v genetice a znovu to nějak sečtou, pak se uvidí. Jsem z toho taky jelen
hm to si vážně může člověk přebrat tak i tak.ani pozitivní ani negativní.Nevíš jaká je ta hraniční hodnota beta hcg,od kdy je to moc?
na netu jsem četla že hraniční je do 2,0 MoM.Ale jen při prvním odběru tj. v tom 10.-11.týdnu. Mě nabírali v 10. Někde jsem taky četla, že ta hladina do 11.týdne rrychle stoupá a pak by měla pozvolně klesat.No uvidíme, příští čtvrtek další obděr, tak snad to bude ok.
Tož dávám na vědomí všem, kdo mi drželi palce, že jsem teď volala na genetiku do Hradce a výsledky odběru plodové vody jsou v pořádku
Mám strašnou radost, i když už po tom pondělním UTZ jsem byla hodně klidná. Ale to víte, dokud vám to opravdu nepotvrdí, tak raději jsem čekala.
Pohlaví mi sestřička do telefonu říci nechtěla, že prý to sdělovat nesmí. 18.5. odesílali zprávu poštou na mého gynekologa, tak doufám, že zítra při KO už tam výsledky budou a zeptám se.....ale já věřím, že je to ta naše malá Martička, kterou nám naznačil pan doktor v pondělí ![]()
Děkuju všem za podporu a držení palců. A přeju stejně dobré zprávy všem maminkám, které na výsledky ještě čekají ![]()
Miriska píše:
Tož dávám na vědomí všem, kdo mi drželi palce, že jsem teď volala na genetiku do Hradce a výsledky odběru plodové vody jsou v pořádkuMám strašnou radost, i když už po tom pondělním UTZ jsem byla hodně klidná. Ale to víte, dokud vám to opravdu nepotvrdí, tak raději jsem čekala.
Pohlaví mi sestřička do telefonu říci nechtěla, že prý to sdělovat nesmí. 18.5. odesílali zprávu poštou na mého gynekologa, tak doufám, že zítra při KO už tam výsledky budou a zeptám se.....ale já věřím, že je to ta naše malá Martička, kterou nám naznačil pan doktor v pondělíDěkuju všem za podporu a držení palců. A přeju stejně dobré zprávy všem maminkám, které na výsledky ještě čekají
Ahojky, moooc gratuluju!!! ![]()
Mirisko, nečekala jsem nic jiného, než pozitivní zprávy, přesto moc gratuluju a přeju, ať se Vám potvrdí ta holčička.
Mirisko-supeeer zprava
tak ted už nožky nahoru a uživat si tehulkovani ![]()
U nas ješte 20.června velky ultrazvuk a pak si snad už taky oddechnu
![]()
Moc vám všem děkuju, snad už to bude všechno probíhat normálně. I když po této zkušenosti, už se vyloženě třepu na test na cukrovku
co zase vyleze špatně. A další vyšetření nevím, jaké ještě jsou .
Nadko a ty jsi na tom jak? čekáš ted na ten ultrazvuk?
Doufám, že zítra mě doktor uschopní, už mi doma pěkně hrabe…i když ted když mám dobré zprávy, tak bych se konečně pustila do toho nakupování a okukování všeho…do ted jsem se radši držela zpátky, abych to nezakřikla. Jo víte co je dobré, jestli je to holčička, tak my pro ni máme tmavě modrý kočárek
Ale nám se opravdu moc líbil, víc než červený.
TAk budeme pěkně mást své okolí, ale ať ![]()
Miriska jak uz tu nekdo psal, jine vysledky jsme ani necekalygratulace!
jinak me taky do tlf nechtela sestra rict pohlavi, vylozene jsem ji ukecala, rekla jsem ji sve rodne cislo, celou adresu, i tel. cislo, aby vedela, ze to jsem opravdu jatak pak povolila a zeptala se me, co bych chtela, tak jsem ji rekla, ze holcicku, tak jen odpovedela, mate ji mit
verunkapopelka tak to skoro ani na odber plodovky nevypada… ja jsem taky z Usti, na te krvi jsem byla v pondeli, vysledky byly ve stredu a v patek jsem sla na odber… jen v pripade, ze by vysly ok, tak by mi zavolali a na odber bych asi nesla… ale byly pozitivni… jinak ja mela riziko DS 1:15 a je vse ok, tak drzim palce, ale bude to urco jen formalita, u tebe to vypada vse ok… ale jak rikas, kdyz se vse secte a hodi do tabulky, tak to nemusi vyjit ukazkove, jako u me… ja nemela nosni kustku a je mi 39 let, coz jsou dva pomerne dulezite faktory…