Tripple test - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14552
20.5.11 11:59

ASi po čtvrt hodině civění na telefon, jsem sebrala odvahu a vytočila číslo na genetiku a hádejte co…hlasová schránka :pocitac: Takže nic nevím i nadále. V pondělí jdu na velký ultrazvuk, tak se zkusím zeptat doktora…akorát se bojím, že už tam taky nikdo nebude, kdyby můj doktor chtěl volat do Hradce…mám dojem, že v pondělí mají taky jen do 14h …a já du až v 14:15. Napětí pokračuje…a to jsem kurna tu odvahu sbírala celé dopoledne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.5.11 13:28

Mirisko-tak to veřim,že to nepřida a pekne naštve :twisted: :roll:
A jestli se mužu zeptat,ty si byla proč na plodovce?
ja kvuli omfalokele..před odebrani plodove vody na ultr už videla břiško zcelene,ale nevim proč,pořad me straši dalšima vadama… :think: :-(
Tak ješte me taky čeka ten ultr.ve 20tydnu a snad to bude všechno v pořadku..třeba nevim co srdičko?jestli se da zjistit přes plodovku,že je v pořadku,nebo na to je jen gen.ultrazvuk… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
20.5.11 13:40
Miriska píše:
ASi po čtvrt hodině civění na telefon, jsem sebrala odvahu a vytočila číslo na genetiku a hádejte co…hlasová schránka :pocitac: Takže nic nevím i nadále. V pondělí jdu na velký ultrazvuk, tak se zkusím zeptat doktora…akorát se bojím, že už tam taky nikdo nebude, kdyby můj doktor chtěl volat do Hradce…mám dojem, že v pondělí mají taky jen do 14h …a já du až v 14:15. Napětí pokračuje…a to jsem kurna tu odvahu sbírala celé dopoledne :-(

Mirisko,jestli máš v ruce nějaké papíry kde jsou uvedené kontakty -není tam taky číslo do laborky kde to dělali?Nebo jestli si to můžeš zjistit na netu tak pro klid duše bych zavolala tam.
Mě vyšel před 3 lety pozitivní triple test,od mudra jsem dostala papír kde to všechno bylo a z kterého jsme po dlouhém koukání ykoukala že tam zadal blbě stáří plodu dle utz a ms-prostě to domotal-Takže jsem nervovala jako ty,gyndr měl dovolenou a když už jsem nevěděla kudy kam tak jsem zavolala do té laborky kde to vzala příjemná paní které jsem vysvětlila co a jak,nasázela do pc správná data a šup…tripl byl náhle negativní.
tak třeba by to stálo za pokus? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
20.5.11 13:49

JItko: já už po odběru mám, takže u mě už nemají, co by propočítávali znova. Já čekám na výsledky té plodové vody. A telefonní číslo na gentiku je všude uváděné jedno a to stejné. No co, jednou jsem se přesvědčila, tak holt počkám do pondělka na velký ultrazvuk, jen doufám, že na něm bude vše v pořádku. Jsem na něj chtěla jít už v klidu, že je vše OK…no tak zas prdlajs.

Nadko: nám vyjeli riziko na M.Down 1:490…a hranice Hradecké laboratoře je 1:500, takže doufám, že to je dobré. Maminky s rizikem 1:15 na tom psychicky musí být ještě hůř…ale náhoda je blbec, i my můžeme mít mimi postižené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.5.11 14:02

Ja se ted divala kolik sem mela ja 1/3500 vysledek negativni
ale u prvniho sem mela horši vysledek 1/850vysledek negativni
Taky by me to štvalo,nevedet nic,ja už od po trnula… :-?
Zkus tu laborku..i když je zase patek že?! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
20.5.11 14:05

Až se malá vzbudí tak se kouknu na jaký číslo jsem volala jo?Dělali mi to taky v Hradci. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
20.5.11 14:20

Já mám na výsledcích triplů - laboratoř Hradec i na zprávě pro amnio - MUDr. Fridrichová, která s námi dělala konzultaci na genetice stejné číslo: 495 832 553.
Aco si tak matně vzpomínám, tak mám dojem, že v pátek a tam měli ordinační hodiny jen do 14h, nebo dokonce do 12…rozhodně ne do odpoledne. Ale i tak jsem tam volala okolo 11:40 a hlasovka. V pondělí to zkusím znovu a hned po ránu. Abych kdyžtak před tím UTZ už věděla.

Jinak nevím, zda se z plodové vody dají odhalit i vady srdíčka…to se možná chodí na speciální ultrazvuk, kde se měří průtoky, komory a tak ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
20.5.11 14:28

Ještě Jitulko: já nevím, kdo ten můj vzorek plodovky v laboratoři hodnotil…takže jsem volala na genetiku přímo, ne do laborky.No ale stejne to tam nikdo nezvedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
20.5.11 20:00

Mirisko tak to je škoda. Teď mi je líto, že jsme tě tak vyhecovaly, ale fakt věřím, že to u tebe bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
23.5.11 20:36
Miriska tak jak dneska? cekame tady na tvoje dobre zpravy a nic!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
23.5.11 21:31

Ahojda děvčata, já se neodhodlala tam zavolat, takže ofiko nic nevím.
Ale byli jsme s přítelem na velkém ultrazvuku a dle všeho miminko vypadá v pořádku. Končetiny má, srdíčko má 4 komory, žaludek uložen, kde má být, močový měchýř nám pan Dr. ukazoval. Páteř celistvá, bříško taky, obličej taky v pořádku, takže rozštěpy snad opravdu nemáme. A ten Down, no miminko je prý extrémně živé :mrgreen: :mrgreen:, máme cirka 350g, což prý odpovídá…a děti s DS zaostávají, tak snad dobrý.

Ty výsledky z amnia tam ještě nemají. Dnes je to 19 dní a pan Dr. říkal, že prý ty výsledky ted nevím čeho (jakési slovo cizí, které vypustil z pusy) mívají dříve a že jestli nevolali, tak to bude dobré.

Byl to jiný lékař, než můj ošetřující. Ultrazvuky dělá jeho syn a to je zástupce primáře na gynekologicko-porodnickém v nemocnici JIčín, tak snad má těch zkušeností dost, aby mi toto mohl s klidem tvrdit.
Takže pomalu a jistě jásáme, ale výsledky budeme mít asi až tak za 14 dní.

Jo a pohlaví dnes nebylo zcela jasné, miminko si jakoby sedělo na jedné z nožiček,takže to trochu mátlo, ale pan Dr. se spíš kloní k holčičce :dance: No taky který chlap, by tento nervák vydržel, to je jasná holčička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
24.5.11 08:55
Miriska zadne zpravy - dobre zpravy ;) bude to urco ok, ja byla teda na kontrolnim velkem UZ po amnio az po 6ti nedelich, to je pry teprve vse zase jako pred amnio, tak dlouho pry trva nez se to vsechno vrati do „starych“ koleji… tady je videt, jak je to vsude jine…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
24.5.11 10:49

ptala jsem se ho na tu dírku po vpichu, kdy se zahojí a on že prý to je dobré za pár dní.....taknevím, zda myslel bříško nebo dělohu :mrgreen: To jsme si asi uplne nerozuměli, ale tak cítím se dobře. A včera mimi taky vypadalo fajnky.

Já byla na ofiko UTZ, jak se dělají minimálně 3 za těhu (nebo kolik). 1. jsem měla v 11tt, ted jsem měla druhý v 21.tt a třetí budu asi v 31tt. Takže to byl oficiální ultrazvuk, jinak nevím, jestli bych vůbec mimi po odběru viděla, protože se k UTZ nikdoneměl. Hned jsem klidnější, když jsem včea viděla, jak v tom bříšku cvičí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.11 11:19

ahoj holky, já se k vám přidávám. všechno jsem tady přečetla a moc vám závidím, máte to už skoro všichni za sebou a s dobrými výsledky. Mě to teprve všechno nejspíš čeká. Zatím se snažím nějak nenervovat. Nyní jsem v 15tt. a minulý týden mi vyšlo podezření na DS 1:322 z NT screeningu. Vše se jevilo v pořádku, jen mi vyšla vysoká hladina HCG z 10.týdne odběru. A když to sečetli, tak bohužel tento výsledek. Příští týden jsem objednaná na genetiku v Ústí nad Labem, a ještě ani nevím co mi budou dělat. Protože ve zprávě z NT jsem měla napsáno, že doporučují udělat integrované testy. To jsou asi zřejmě ty tripple-testy. Nevíte za jak dlouho jsou pak tyto výsledky? A dělají je jen z krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
24.5.11 11:57

Jestli integrované testy, jsou triple, nevím, ale zřejmě ano. To ti vezmou krev, snad v 16tt by se měla brát. Akorát že vychází pozitivně až moc často a až moc zbytečně :roll: A výsledky těch triplů jsem já měla za týden - mi volali po týdnu, že vyšly pozitivní. A pak uz to jelo :roll: Ale neboj, 1:322 zas není tak katastrofické. Drzíme palečky, ze to bude dobré.
Nefungující rada, ale zkus se držet v psychickém klidu…ale ono se to blbe dělá, to víme tady všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí