Tripple test - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
92
10.5.11 11:24

tak já jsem ve 13.týdnu,tak bych to teoreticky stihla,ale na odběr plodové vody z břicha jdu za 14dní a vysledky by měli být do 3dnu,tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
10.5.11 11:27

Tak to budeš mít rychlé a skoro hned budete vedet a uvidíš, dobře to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
10.5.11 11:29

romul Já mělá záhlaví 2,8. (už v 9.T jsem měla 2,O) a nebyla tam nosní kůstka… Tudíž ten placený screening pozitivní. I krev byla blbá. Riziko 1:49… Byla jsem hned v 12+6 na biopsii choria, abych mohla případně na interupci - jenže to zmršili, nic z toho nezjistili, tak jsem měsíc čekala na amnio. Mě to teda bolelo hodně, záleží ani tak ne KDO to píchne, ale KDE to píchne… Když se holt do cestz připlete nějaký nerv, tak s tím ani nejzkušenější odběrač nic nenadělá… Já měla opravdu předběžný výsledek do druhého dne a neplaceně. V Pardubicích to prostě tak je… Nic jsem si nevyprošovala, ale vím, že většinou se opravdu čeká 2-3 týdny… Komplet jsem měla za 14 dní (teď ve středu) a včera jsem byla na genetickém UTZ - a chlapeček je zdravej jako řípa!!!! Tak doufej jako já!!!! Jooo a sousedka vedle z baráku měla NT 4,3 !!!! A má taky zdravého kluka! - už narozeného :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
10.5.11 11:31

romul a tu biopsii choria by ti neudělali? Ta se právě dělá už ve 13.tt… Zkus se na to eště zeptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.5.11 11:49

oggyaozzy-mě navrhli hned bud spodkem a nebo za 14 dní přes břicho,jenže spodkem,tam je riziko potratu a jestli mi špatně funguje placenta a hrozí mi potrat,tak to bych nechtěla riskovat,kdyby to náhodou mělo být v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
10.5.11 12:32

Mně tu biopsii choria dělali taky přes břicho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
10.5.11 13:42

holky, nevite, jaka je ta hranicni hodnota AFP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
10.5.11 14:02

Ahoj holky,
dnes mi volali z genetiky kvůli vysledkům z plodové vody. Downův syndrom, ani Smith- Lemli - Opitzův syndrom nebyl potvrzen, ale za to se jim tam ukázala nějaká chromozomální odchylka ( nevím jestli jsem mu dobře v telefonu rozuměla, ale snad odchylka 22 chromozomu ). Tak tu brečím jak želva a říkám si, že je vše v p.deli. Zítra jdu v 10 hod na genetiku a tam by se měl dělat ještě nějaký ultrazvuk pro potvrzení, nebo vyvrácení výsledku.Říkám si, proč to muselo potkat zrovna nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
10.5.11 14:27

luci: ještě neplaš, třeba je to něco, co se dá řešit? Vůbec nevím, co je 22, ale nemůže to třeba být něco, co se dá po porodu operovat? Ale chápu, že ti je na nic a brečíš. Jen klidně breč, my tu jsme pořád s tebou a pořád ti držíme palce, že to nebude uplně v p.deli :hug: Já mám ještě týden :roll:

Myslím, že Ivetka tu psala, že byla i u kartářky se zeptat, tak já taky. A karty to prý vidí dobře, že by genetické testy měly dopadnout dobře…no to víte, v zoufalství se člověk i na kartáře obrátí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
10.5.11 15:00

Jééé, Luci, snad se to eště vysvětlí!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
10.5.11 20:24
lucielorenc odchylka jeste neznamena konec! bud silna! drzime ti palce!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
11.5.11 09:32

no 22. chromozom obsahuje geny, ktere muzou (ale nemusi) zpusobovat vrozene srdecni vady, pak teda dalsi informace (nektere druhy rakoviny-to nechci desit, pac to obsahuji i jine chromozomy a na testech v tehu se to nezjistuje). V tehu se budou zamerovat na ty srdecni vady a navic ta zmena na tom chromozomu muze, ale NEMUSI znamenat nejakou poruchu. Navic i kdyby, tak srdecni vady se daji operovat, takze hlavu vzhuru, nic neni ztraceno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
11.5.11 09:53
marketta píše:
holky, nevite, jaka je ta hranicni hodnota AFP?

Ahoj Markett, tohle jsem našla www.forumzdravi.cz/…-ii-trimestr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
11.5.11 09:56
lucielorenc píše:
Ahoj holky,
dnes mi volali z genetiky kvůli vysledkům z plodové vody. Downův syndrom, ani Smith- Lemli - Opitzův syndrom nebyl potvrzen, ale za to se jim tam ukázala nějaká chromozomální odchylka ( nevím jestli jsem mu dobře v telefonu rozuměla, ale snad odchylka 22 chromozomu ). Tak tu brečím jak želva a říkám si, že je vše v p.deli. Zítra jdu v 10 hod na genetiku a tam by se měl dělat ještě nějaký ultrazvuk pro potvrzení, nebo vyvrácení výsledku.Říkám si, proč to muselo potkat zrovna nás.

Ahoj Lucinko, moc mě to mrzí, ale ještě to neznamená, že je všechno v pr… Udělají vám utz a všechno se vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
11.5.11 10:00

holky všem vám držím pěstičky,protože to prožívám taky,a at všem všechno dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí