Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
I kdyby ti pak triple vxsel spatne, tak když ze skriningu budes mit dobré vysledky, budes moci pripadnou amniocentézu odmítnot s klidem. Já mela možnost bud odmitnout a riskovat postižení,plus nervx do konce těhu, nebo jít a riskovat potrat…skoro sophiina volba. Ted čekám stále na výsledky.
asi proto, že je to dobře placené. Protože jinak je to teda fakt na hlavu postavený, když výjde přesnější skreening dobře, proč se pak ještě dělají další testy, které jsou dost nepřesné. Taky vím o případech, kdy doktoři na tripply už neposílají.
plus další věc, když ti skrining vyjde spatne a mimi byste si nechteli nechat, je potrat ve 13t šetrnejsi, nežu mě, kdy jsem ted v 19.tt a jete min 3týdny budu třeba čekat, takže taky příšerné.Taky pokud toto dobře dopadne a já věřím, že ano, hledám sipo porodu jiného lékaře.
Ženy, mimi se mi hybe v břísku.....už jsem mela obavy, včera jsem ho vůbec necítila.I když dnes je mi blne, takový divný pocit v břise.
to je dalsi, nevim, jak holky po amniu, ale ja se bojim, cokoliv delat, i jen hybat. Kazdá bolest nebo divný pocit me vydesi a modlim se, ze to nic neni.....fakt na bednu, skrining je setrnejsi, neni invazivní, jen ti vlastne udelají podrobný UTZ a vezmou krev. Nehlede na to, ze to vypadá, že po ammniu budu skoro mesic na neschopence nebo taky jeste hůr do konce tehu na rizikovce. A to jsem se pred citila naprosto skvele a chodila v poho do práce.
Mirisko, ja sem za 14dni nevedela, ze mi vodu odebrali, ale jinak me brisko bolelo na zacatku. ja mela dokonce dva v pichy.
Miriska nebooooj, to bude dobry, ja byla po tydnu jako rybicka a po 14ti dnech jsem se citila jeste lip nez predtim a ted, 3 tydny po je mi uplne nejlepe jak mi kdy v tehu bylo… asi je to i tim psych. pocitem, ze je to za nami a ted si uzivam konecne tehotenstvi… neboj se toho… kdyby melo neco prijit, uz by to prislo, treba krvaceni ci odtekani plodove vody, kdyz doted bylo vse v klidu je to ok, urcite… ja to mela neprijemny v tom, ze mam alergii a tak jsem porad kychala, coz je pro zahojeni „ranky“ kdyz mas byt v klidu, dost spatny… to cekani, je hruza, ja vim…
Marketko, kychani jak na potvoru na me zaútočilo taky, párkrát za den, ale nastesti to prislo az vcera, takze tesne po odberu dobry i dalsi 2 dny. No dnes jsem 4. den a už jsem šůrovala sprchový kout. Sice jsem si poté šla radeji hned lehnout, ale zvládla jsem to a nic špatného jsem nepocítila. Musím to opatrne zkoušet a kdyz neco udelam, tak se nestydet ríct, ze ted si jdu ale lehnoéut.
Markettko, já byla po pozitivním screeningu v 12+4 na klcích, ale bohužel se jim to nepodařilo vyšetřit, takže 16+4 amnio… Hrozné nervy..
Na triply jsem nešla a zítra jedu na genetický utz…
ahoj holky,jsem taky po odberu 2.den spiše ležim,jenom na wc,chvilku sednu k pc,ješte to břiško citim a celkem i zada dole..prcka mam až do ut u babičky,tak snad to bude dobry…čekam na vysledky až za 14dni..dlouho..
všem přeju jen ty nejlepši vysledky!!! ![]()
oggy, koukám na poslední MS, ze jsme na tom skorem stejne. TP dle oslední MS mám na 4.10., dle UTZ na 7.10. a vidíš to, na amniu jsem byla až 18+1
a věřím, že to bude dobré.
Nadko: já jsem 4. den po odběru (byla jsem ve středu v Hradci) a výsledky mi Dr. řekla za 14 dní, ale na papírku z odberu, který jsem odevzdala u svého Dr. je dokonce: výsledky do měsíce!! což si ve svém skoro 20. týdnu neumím představit.....na špatné výsledky proste nemyslím.
Dnes už se cítím dobre, ale ty dva dny po jsem taky lezela, jen na WC sla a vecer do sprchy a na jídlo.
Holky, já byla v Pardubicích a výsledky do druhého dne… Aspoň teda na ty tři základní syndromy… Komplet pak za 14 dní..
oggy, mne rekla Dr., ze kdyz to bude spatne, ze bude volat driv nez za 14 dní, ale jak moc driv, to netuším
Ale kdyz tu tak ctu, ze ty nejvetsi vady vedeli do druhého nebo třetího dne, tak se uklidnuju, ze to snad u nás musí vedet taky.....a dávám si ze do stredy, kdyz bude klid, tak to snad bude dobré.
Holky ale oni totiž i ty výsledky po 14ti dnech jsou stále předběžné. Opravdu se jim to tam ještě ten týden a možná i 14 dní kultivuje. Úplné výsledky dostanete až při kontrolním utz nebo je posílají vašemu gyndaři.
Jinak já jsem vyloženě ležela asi 6 dní a i tak jsem si dělala výčitky, že v 1. těh. jsem vydržela klidový režim ještě dýl.
krmar tak ja mam vysledky po 14ti dnech, a tyden jste trvalo, nez to nekdo sepsal a dopravil na genetiku, aspon podle datumu, co na tom vysledku jsou… ale neslysela jsem, ze bych mela dostat jeste nejake, konence, mam je uz v ruce cerne na bilem, myslim, ze uz zadne na UZ za 14 dni nedostanu…
No ty na papíře jsou už konečné, ale do telefonu po 14ti dnech byly předběžné. Proto ten týden prodleva. To ne že by jim trvalo týden napsat zprávu, ale psali už konečné výsledky až po 3týdenní kultivaci.