Tripple test - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14552
9.5.11 19:21

Ivetko, nejdřív jim to u mě taky nechtelo téct. Naštestí Dr. nezpanikařil, ta sestra zakvedlala s ampulou a uz to teklo…jinak by me asi taky cekal druhý vpich :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
9.5.11 20:39

Miriska- doktoorka se taky snazila co mohla, ale nam se to ucpalo :cry: :cry: coz neslo jinak nez znva pichnout :-( jo a sem zapomela dodat, vsichni me uklidnovali, ze ditko uz je dost chytre aby uhnulo pred jehlou a ono prdlajz, nase Nellinka mela rano rozcvicku :lol: :lol: dr rikala, ze uz dlouho ji netrval takovou dobu odber kvuli akcnosti ditka, jeste kdyz nam po hodine delala kontrolni ultrazvuk mala stale cvicila :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
10.5.11 06:58

My čekáme dvojčátka,ale i tak chtěl zkusit dr. odběry na jeden vpich,nešlo to.Omlouval se mi,že musí píchnout ještě jednou,aby neohrozil mimi.Takže taky dva vpichy.Ale jak už jsem psala,kromě toho nepříjemnýho tlaku to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.5.11 09:09

ahoj holky,jsem tu nová,ale povčerejší kontrole na genetice,mě to tak trochu donutilo,protože jsem šíleně nervozní a sama nevím,co dělat.samozřejmě mi vyšli pozitivní výsledky na dawnuv syndrom i bohužel z krve :cry: ,a navíc mám malo hormonu a placenta špatně pracuje,že spíše jsem na hanici potratu,na odběr plodové vody jdu za 14dní.jestli máte někdo zkušenosti,napište mi prosím…a bolí ten odběr?děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
10.5.11 09:14

Ahoj Romul- tak to je mi lito a verim, ze mas strach. ten odber boli asi jak koho, me to treba bolelo a bylo to pro me dost neprijemny jeste kdyz mi to museli pichat na dvakrat. ale n echci strasit, nekoho to treba jen stipne. po odberu me poslali na hodinku do cekarny a hlavne do bufetu abych se najedla nebo se to dela na lacno (aspon u nas) tak sem malem omdlela,ale jinak dobry. ale ty mas koukam mnohem vic problemu, tak ti budu moc drzet palecky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
10.5.11 09:19
romul ja mela taky spatne vysledky z krve a z ceho ty jeste, ze pises i z krve? samotny odber neboli, asi zalezi na tom, kdo to odebira, dr. u nas byla bezvadna, jen to stiplo a pak ten tlak, ale uplne v poho, ja na to nekoukala a koukala jsem na UZ na mimi :) trva to jen chvili, neni to nic strasneho, to je to nejmensi, co mi na amnio vadilo… horsi je to cekani na vysledky… a jake riziko mas? ja mela 1:15, coz je pomerne vysoke a bylo vse ok… tak drzim palce a uvidis, dopadne to dobre ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
10.5.11 09:35

Romul: držím palce, podstoupila jsem odběr 4.5. a ted jsem čekatelka na výsledky :roll:
Byla jsem na odběru ve FN Hradec Králové, odebíral Dr. Boudyš a kromě nepříjemného mírného tlaku do břicha mi to nepřišlo nijak hrozné…bála jsem se víc, než to ve finále pak vypadalo. A na lačno jsem tam být nemusela, ale prý lehká snídaně.....no já skoro na lačno byla vlastně, protože jsme snídala někdy v 5:30 před cestou a brali mi vodu v 10h. Držím palečky, aby to bylo dobré. Samotný odběr není tak strašný, jako ted ta nevědomost a čekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
10.5.11 09:37

A čekat 14dní na odběr, to je taky síla. Mně naštěstí nahnali na odběr hned ve středu 4.5., v pátek 29.4. jsem se dozvěděla špatné výsledky z krve. Ale jestli jsi zatím před 16tt, tak to chápu.....prý tam hrozí nějaké zastavení vývoje končetin bo co, proto odebírají až po 16tt…mně brali v 18+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
10.5.11 11:00

Romul

Mě volali špatné výsledky v pondělí a ve středu jsem byla objednaná na genetiku po které hned následoval odběr plodové vody. Samotný odběr pro mě bolestivý nebyl, jen nepříjemný. To čekání na výsledky je asi z celého toho procesu nejhorši. My čekáme 3 týdny, jelikož nám vyšel Downův syndrom 1:5 a Smith-Lemli-Opitzův syndrom 1:17. Tento týden by měli být výsledky, tak jsem napnutá jak struna a bojím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.5.11 11:07

měla jsem na ultrazvuku odchylku záhlaví,norma je 2,5 až 3 asi mm.já měla 3,5…nevím kolik je to poměrově.jinak i z krve vychází downuv syndrom, aže ta placenta nepracuje jak by měla,spíš to směřuje k potratu,vše se to sere,u prvního to bylo všechno v pohodě,ale to už je taky 7 let.když se to potvrdí,vezmou mi to ještě?je to blbé,ale asi bysme to dali pryč :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.5.11 11:10

jinak holky děkuju za napsání a trochu té opory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
10.5.11 11:16

Romulko, vezmou nevezmou - to záleží jak jsi daleko, ze zákona mohou jen do 24. týdne, pak už jen pokud plod ohrožuje život matky? Ale na to nemysli, třeba to dobře dopadne. Akorát stou placentou bych se na to amnio bála jít a chtěla třeba ještě spešl UTZ.
Taky si říkámm, že když to španě dopadne, že půjdu na potrat, i když je to vlastně už porod mrtvého plodu…ale doufám, že tuto strašnou situaci řešit nebudu a bude to dobré.

Jsem zatím 6. den po odběru, takže nervy furt pracují a na výsledky čekáme též.

Včera mě jedna neznámá osočila, že neví, na co čekám, že výsledky na Downa jsou už druhý den po odběru, ale já opravdu nicnevím a výsledky by měly být 14 dní po odběru.
Jinak naše riziko je zvýšené, ve srovnání s jinými, ale podcenovat ho taky nebudu 1::490

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
10.5.11 11:17

Romul,já měla z amnia děsnej strach.Nakonec to nebylo tak strašný.Ten vpich je takové štípnutí,trochu horší je samotné vytahování vody-to se tvoří podtlak a ten je nepříjemný,ale dá se to vydržet.Mohla jsem být najezená,ani jsem se nemusela vyslíkat,jen jsem kalhoty stáhla a halenku vytáhla,aby vylízalo bříško.
Byli nám nabýdnuty výsledky do druhého dne,ale za příplatek 3000kč.Zaplatili jsme to,chtěli jsme být v klidu.
Přeju ti aby vše dobře dopadlo a miminko bylo vpořádku :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
10.5.11 11:19

Jo ještě vím, že my měli tu kůstku 0,5mm, což je dobré…a vidíte, stejně jsme skončili jako pozitivní na Downa a na plodovce. Plus mi vyšlo prý hraniční hodnota AFP a to taky značí na Downa…no modlím se modlím a raději nechci moc přemýšlet o černýchscénářích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
10.5.11 11:22

Jinak můj horoucí popis amniocentézy jsem vložila do deníčků s názvem amniocentéza, pár stránek dopředu je i odkaz. Je tam celý popis, jak to probíhalo u mě…můžeš přeskočit omáčkový začátek a pakje tam fakt popis odberu mýma očima. nebylo to tak strašné, ale nepříjemné to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí