Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nadka76 kolegyni se to stalo pred dvema mesici, hned druhy den po amnio… jela hned do nemocnice, vysetrili ji a bylo vse ok… nic neni tak horke, jak to vzdy vypada i kdyz to strasne vydesi… tak snad bude vse ok i u tebe
Pokud jeto ted dobré, a nebyl to nějaký velký rybník, tak snad dobrý. Ze mě teče cosi pořád, ale myslím, že je to výtok a je toho maličko. A měla jsem to i před odběrem.
Ale takové to „mokro“ je normální. Během těhotenství je zvýšená sekrece.
nebudu panikařit..stejne ted nemužu nic delat,nechala sem mobil v aute,a z autem odjel muj muž na odpoledku..na gynde už nejsou…
Zitra zjistim jak tam jsou a pro jistotu brnknu..
Nechci se utešovat,ale jak si tak sednu a podivam se na břiško,vidim jakmi poskakuje-jako když tluče srdičko..tak si řikam ,dobre,dobre.. ![]()
A když už nic jinyho mokryho nebylo,tak si řikam to bylo to ucvrknuti,nebo vytok..ted teda nemam vubec nic…
Nadka76 píše:
nebudu panikařit..stejne ted nemužu nic delat,nechala sem mobil v aute,a z autem odjel muj muž na odpoledku..na gynde už nejsou…
Zitra zjistim jak tam jsou a pro jistotu brnknu..
Nechci se utešovat,ale jak si tak sednu a podivam se na břiško,vidim jakmi poskakuje-jako když tluče srdičko..tak si řikam ,dobre,dobre..
A když už nic jinyho mokryho nebylo,tak si řikam to bylo to ucvrknuti,nebo vytok..ted teda nemam vubec nic…
Ano, nepanikař, to mimču škodí. Zítra si dojdi na gyngu, v klidu tam řekni co a jak a bude to dobrý, uvidíš! ![]()
Nadka Taky jsem se furt pozorovala a přemýšlela o tom…
Ale snad dobrý, jsem 3 týdny po odběru, tak snad už OK…
krmar juju, veterinářka
No občas to výhodu v komunikaci s doktorama má - ten přístup je asi trošku jiný. A hlavně u sestřiček, co jsou na ostatní protivný, tak u mě to je paní dr. sem, paní dr. tam.. Ony jsou některé dost zblblé z těch nemocnic
Ale zrovna na tý genetice jsem pro ně byla spíš kuriozita a experiment…
NTD - někdo se tu ptal, co to je - to jsou vady, poruchy neurální trubice. Někde to bylo v mém papíru rozepsané… Je to v embryonální fázi vlastně základ budoucí centrální nervové soustavy…
Ahoj holky,
dneska jsem byla tedy na té genetice a pan doktor mi vše vysvětlil. Jedná se o vzácnou vadu chromozomu č. 22 ( mozaiku ),která se projevila snad jen u 14 případů, kdy byla odebrána plodová voda. Může způsobovat spont. potrat, srdeční vady, vady skeletu a hydrocefalus. Byla jsem tedy poslána na ultrazvuk, ktará zatím vypadal v celku dobře, miminku nic nechybí, nejsou tam žádná roštěpy a zdá se být vše v normě. Jen páteř, nešla přeměřit, protože mimi bylo nějak špatně natočené a u srdíčkabyly špatné akustické podmínky. Ale to je pravděpodobně způsobeno tím, že těhotenství je asi o 2 týdny mladší než mám uvedeno v TP. Vím, že mi můj gynekolog říkal, že termín porodu mám podle UZ 9.10., ale v TP mám napsán dle menstruace ( kterou samozřejmě nevím přesně ) 28.9.2011. Dnes pan doktor říkal, že dle uz vypadá datum porodu na 13.10.2011. Prostě tam 2 týdny nějakým způsobem lítají a to je hraniční. Proto jdu za 14 dnů opět na podrobný ultrazvuk, kde se uvidí, jestli jen byla jen špatně spočítaná délka těhu, nebo se mimi nevyvíjí, také by mělo být změřitelné srdíčko. Pokud ultrazvuk dopadně dobře, tak bych měla jít ještě na echokardiografické vyšetření. Každopádně uvidíme za 2 týdny. Ani nevíte jak se mi šíleně ulevilo, že je tam šance…včera jsem vůbec nespala a jen brečela. Takže držte palce
…jo a čekáme holčičku ![]()
Luci, tak to je na dobré cestě. Budu určitě držet pěsti a dej zase vědět, jak to bude za 14 dní. K holčičce gratuluju.
Nadi to už je teď jedno. Stát se to může, dá se to i zachránit, ale když už od té doby nic, tak to bude dobré. Plodová voda se obměňuje každý den.
Ahojky tak sem už zpet od mudr…on tam nebyl jel k porodu..sestra mi řikala,že mam byt v klidu,pokud by to byla plodovka,tak by odtikala postupne každy den,a když mi nic neni,nic neboli tak by to melo byt v pořadku,řikala jestli chci počkat na doktora že mužu,ale byla sem tam s malym,tak dlouho sem tam čekat nemohla,pujdu na ko 17.a veřim,že je to o.k.
Ahoj Luci, uvidíš, že to bude v pořádku, držím palečky ![]()
Nadi, je to ok, uvidíš na příští kontrole ![]()
lucielorenc to vis, ze sance je tu vzdycky, myslim, kdyz tam doted na UZ nic nenasli, ze to bude ok, ale verim ze to budou dalsi 2 tydny stresu ale pak si oddychnes a budes si tu druhou pulku tehu uzivat
lucie: no to jsou dobré zprávy, myslím si
Když UTZ nic světoborného neodhalil, tak to bude dobré. A ta délka těhu může opravdu hrát roli.
Já byla dnes na klasické kontrole. Tak vše dobré, sice jsem teda zhubla od minule 0,5 kg…ale v neděli to bylo dokonce 2,5kg, takže jsem to stihla poladit a sestra to svedla, že jsem méně ustrojena.
A samo mi to nedalo a zeptala jsem se, že je to už týden po odběru, co si lékař myslí. Tak povídal, že když je něco fakt špatně, že tak do toho týdne volají. Že mě nechce uplně pobláznit, ale že to vypadá dobře, když nic nikdo. Ale ještě ten týden mám raději být ve střehu a vydržet.
Dost mě překvapil, že mě nepustil v pondělí do práce
Prý nemám co pokoušet a minimálně další týden budu doma…no tak to ten květen na výplatnici bude fakt bída a prach…ach jo, a ovlivní to asi i výpočet mateřské ![]()
Ahoj holky,
mě se teda neuvěřitelně ulevilo, i když ještě zdaleka nemáme vyhráno. Také mě dr. varoval, že určité procento vad je na uz nezjistitelné a projeví se až po porodu, ale to už je riziko asi každého těhotenství. Snad to bude v klidu, říká se, že ženské více vydrží, tak to musí zvládnou. ![]()