Tripple test - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7999
11.5.11 10:22
Flooa diky moc za odkaz, to jsem taky cetla, ale nebyla jsem z toho neja moudra, pac ja ma ve zprave z genetiky AFP: 10,5… vsude se pise jen hodoty nad 2,5 a pod 0,5… takhle vysoka nikde… ale tak vysledky z amnio jsou ok, nebudu to resit…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
11.5.11 10:27
marketta píše:
Flooa diky moc za odkaz, to jsem taky cetla, ale nebyla jsem z toho neja moudra, pac ja ma ve zprave z genetiky AFP: 10,5… vsude se pise jen hodoty nad 2,5 a pod 0,5… takhle vysoka nikde… ale tak vysledky z amnio jsou ok, nebudu to resit…

Jestliže máš ok výsledky z amnio, tak už v tom nepátrej, ale asi ti to nedá, viď? Já měla skríning negativní, ale podle mudr. z HK nepatrně sníženou hodnotu afp a ten byl 0,64 a ona říkala, že by mělo být 0,7 a jak jsi sama četla, tam píšou, že snížená je od 0,5. Takže jak kde. Ale neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
11.5.11 11:56

Holky Vám co nemáte výsledky držím pěsti, ať to dopadne jako nám ostatním. Luci i Tobě hodně síli, snad i tak bude vče ok.

Jinak mě doktorka na genetice žádná kontkrétní čísla neříkala, že je to prý dost složitý vzorec, pak z toho vyleze nějaká hodnota a pak se bere ta odchylka, takže já ani nevím, jaké hodnoty jsem měla. Jen že nižší AFP a vyšší HCG. Ale jaká je norma - no možná taky jak kde, jako s tím poměrem na DS. Někde to berou jako v pohodě a jinde už ženou na plodovku a pravdu se stejně nikde nedozvíš. Možná je to o tom, že je to docela dobře placená záležitost, ale snad by si to zase nemohli dovolit vzhledem k riziku posílat úplně zbytečně. I když na zvážení to dají vždy nám že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
11.5.11 12:07

Ahoj, jestli vás to uklidní, tak moje AFP je 0,70 MoM a genetička mi tvrdila, že je hraniční!! (jinak hodnota 19,2 iu/mL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
11.5.11 12:12

Když tak čtu ten odkaz na hodnoty skríningu, mám podezření, že jsem byla jeden z pokusných králíků.....dle článku mi měli doporučit genetický ultrazvuk ne mě hnát na amnio. Genetička tvrdila, že mám hraniční AFP, dle článku v pořádku…fakt na palici. Snad je mimouš po tom odběru OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
11.5.11 12:22

No Mirisko, je fakt, že u Tebe mi to tak připadá. No zase na druhou stranu jsou i maminky, které si i amniocentézu pro klid duše zaplatí, aby měli opravdu jistotu, ale i tak ty nervy za to nestojí. Kdyby ti řekli je vše v pořádku, tak to určitě víc řešit nebudeš, takhle Tě akorát zbytečně nervují. A jestli to dělají jen pro zisk, tak to už je fakt vrchol sprosťáctví, ale to se nikdy nedozvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
11.5.11 12:31

Jako holky, já před chvílí koumala papíry z minulého těhu, to eště ten screening nebyl. NT jsem měla tenkrát 1,4 a triply vyšly hraničně - myslím že bylo nižší AFP a Mum (nebo jak se to píše) a finální riziko DS 1:890 (dle věku-populační riziko 1:910), tudíž jakoby zvýšené riziko. Ale já ten papír neviděla, výsledky mi sdělovala sestra z genetiky… Konkrétní čísla mi neřekla, pouze dodala, že dr. doporučuje AMC.. Já byla uplně v šoku… Pak z ní vypadlo, že teda mě objednaj na genetický UTZ a podle toho uvidíme. 14 dnů nervů jak prase… Eliáš tam samozřejmě nic nenašel, vše bylo OK a pak mi teprv dali do ruky ten výsledek, kde bylo rukou dr. dopsáno, že doporužuje genetický UTZ. (žádnou AMC, co si ta sestra vycucala z prstu..) Za ty nervy bych jim dala. Já pro ně byla opravdu pokusný králíkl jelikož údajně jako veterinář jsem měla vyšší riziko nějaké vady… Chápete to???????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
11.5.11 12:31
Miriska tak ja jsem byla na genetickem UZ a bylo tam vse ok a stejne me nahnali na amnio… ale jsem nakonec rada, ze vim, ze je vse ok…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
11.5.11 13:08

holky,nemužete mi někdo říct něco o těchto hodntách?riziko 21chromozonu 1:59,18chromozonu 1:47,13chromozonu1:75. a riziko narození dítěte s jakoukoliv vadou nebo dědičným onemocněním je 4-5procent.když jsem rodila před 7 rokama mtak to ještě nebylo,tak nevím,jsem na tom hodně špatně,díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
11.5.11 13:33

Já žádný papír neviděla, takže nechápu nic. Romul jestli máš dobrého gynekologa, nebo genetika, zajdi za nima na konzultaci, ať se tak netrápíš ještě kdovíjak dlouho. Řekni, že jsi z toho špatná a jestli ti to můžou lidsky vysvětlit.

Oggyaozzy tak ty jsi veterinářka a já si říkala jakou ordinaci zařizuješ, kdyby jsi byla MUDr., že by jsi měla mít nějaké výhodnější postavení a ne, že tě tak potrápili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
11.5.11 14:09

Ahoj Holky,prosim vas,muže po odberu plodove vody,dojit pak odtekani plodove vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
11.5.11 14:12
Nadka76 píše:
Ahoj Holky,prosim vas,muže po odberu plodove vody,dojit pak odtekani plodove vody?

Ahojky, bohužel, nějaké riziko tu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
11.5.11 14:13

Romulko já mám v papíru od DR. (mam ho jen proto, že mi ho půjčil do toho Hradce, takjsem si ho ofotila,jinak bych taky nevedela nic) v interpretaci napsáno toto:
Výsledek: skríning pozitivní
Důvod: zvýšené riziko M.Down
Riziko M.Down 1z 490 (v termínu)
Riziko NTD 1 z 2700 (nevím, co je NTD - rozštěpy???)
Poznámky: výsledné riziko M.Down je vyšší než riziko pouze vzhledem k věku matky (1 z 1100)

Moc moudrá z toho nejsem, ale u mě řešili to 1z490 na Down.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
11.5.11 14:16

K odtékání plodovky dojít může, stejně tak k odlučování placenty a nevím, k čemu ještě.....proto mi nařídili 3 dny naprostého klidu - jen ležet, dojít si na WC, večer do sprchy a sednout si na jídlo, jinak nic. A znělo to od toho Dr. docela dost vážně, tak jsem fakt ležela. Dnes jsem týden po odběru a cítím se dobře.

Ale jestli máš pocit, že se něco děje, neváhej a jeď do nemocnice. Lepší jednou zbytečně, než vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
11.5.11 14:26

Ted ne,citim se dobřembřicho neboli,ležela sem poctive do utery,už mam malyho doma,tak už to neni jen o tom leženi..
Ale tak mi hloda v hlave,že vtu so,po odberu sem rano mela trošku mokre kalhotky,nic me nebolelo.. strašne se mi chtelo na malou,tak sem to přikladala k tomu,že sem si i trošku cvrnkla..od te doby nic…
:-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky