Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nechtěla jsem ji ukecávat, já byla ráda, že mi ten telefon někdo zvedl
a pak když řekla, že je to v pořádku, tak to bylo nejdůležitější. A navíc se to snad brzo opravdu dozvím, když ne zítra.....tak pak teda nevím, kdy, ale dozvím ![]()
Miriska. moc gratuluju,že ti to vyšlo,já jdu na plodovku ted v pátek a začínám být už pěkně nervozní.je dobře ,že jste v pořádku
gratuluju
Romulko: držím palce, aby to bylo taky dobré
Ale to čekání je těžké a dlouhé.
Ivetko: je to dobré, už se taky můžu těšit na prcka…zřejmě na holčičku ![]()
jj holcicka
a taky sem cekala docela dlouho na vysledky tak vim jak ti bylo ![]()
Mirisko tmavě modrý kočárek je krásný i na holčičku. Zase k tomu hodíš růžovou dečku a bude všem jasno. Navíc to pak nebude tolik sladký a i to možná lépe ladí než s tou červenou.
Mirisko-tak ja doufam,že tam už žadny problem neni,tak snad ten utr.ve 20.tydnu probehne dobře!že srdičko,mozek a hlavne to břiško bude v pořadku…!!!
[Ahoj holky, včerejší ultrazvuk dopadl dobře a spadl mi obrovský šutr ze srdce. Dneska ale přišla studená sprcha…byly jsem na ultrazvuku srdíčka a zjistilo se, že malinká má srdeční vadu. Ta není nijak šílené závažná a operuje se po porodu. Dr. chtěl jen vědět od genetika, zda tam nehrozí žádná další vada. A pan dr. z genetiky nedoporučuje pokračovat v těhotenství, protože v té naší chromozomální odchylce 10 ze 14 případů dopadlo špatně. Tudiž by malinká mohla mít k srdeční vadě např. nějaké mentální postižení, protože je jinak dle ultrazvuku v pořádku, ale do hlavy nikdo nevidí. Nevím co mám dělat, sedím tu, brečím, zhroutilo se mi snad úplně všechno. Zítra jdu znovu na genetiku a znovu na ultrazvuk srdce, který se provádí 2× i když se těhotenství ukončuje. Holky co mám dělat…jít do toho rizika a čekat že malá možná bude a možná taky nebude v pořádku, nebo ukončit? Jsem ve 20 týdnu, malinká začala včera kopat.
lucielorenc:
tak to vůbec nevím, jak poradit. Určitě na ten druhý UTZ jít, to je jasné.....ale jak zjistit, to, zda by byla i mentálně postižená? To se asi před porodem nedá …vůbec nevím. Záleží, zda byste se o postižené miminko dokázali postarat nebo ne. Nejhorší, že malá může být naprosto v pořádku
(když tedy odhlédneme tu vadu srdíčka, která se ale dá operovat).
My taky čekáme holčičku a kope už od 19. tt, kdy ji ubrali trochu té plodovky…ale nám to naštěstí dopadlo vše dobře ![]()
Miriska…Já jsem včera byla tak šťastná, že to dopadlo v pořádku a teď taková rána. Vůbec si nedovedu představit co bude následovat. Tenhle rok vážně stojí za prd…a jinak gratuluju
LUCIELORENC-Tak to mi je moc lito
musite doma zvazitt zda se dokazete postarat o postizene ditko,ale je to silene rozhodnuti to verim
Ja osobne za sebe bych to nedokazala a sla bych i kdyz by me to mrzelo. ale v tomhle se neda mo radit. pak je to cezivotni upoutani k ditku.. Drzim moc moc palecky ![]()
Ivet 23
S manželem víme, že o postižené dítě by jsme se nezvládli postarat, tohle není žádný život jak pro dítě, tak pro rodiče. Ale i tak ve mě pořád hlodá, že ten výsledek není 100% i když je tam veliké riziko. Nevím co dělat, uvidíme ráno na genetice i když tam se asi nic nového taky nedovíme. Rozhodnutí zůstane jen na nás…a musím říct, že je to fakt jedno z nejtěžších rozhodnutí.
Lucielorenc: tak to mě taky moc mrzí. Opravdu je to nejtěžší rozhodnutí v životě. Jak píše Ivet, tady se opravdu poradit nedá. Jedině s odborníky. Uvidíte co zítra genetik. Postižené miminko bych si sice taky nenechala, ale tohle je strašně těžký, když Vám nikdo neřekne na jisto, jak to je. Tak Vám přeji, aby jste se rozhodli správně a hodně sil, aby jste to rozhodnutí potom co nejlépe ustáli.
lucielorenc píše:
Ivet 23
S manželem víme, že o postižené dítě by jsme se nezvládli postarat, tohle není žádný život jak pro dítě, tak pro rodiče. Ale i tak ve mě pořád hlodá, že ten výsledek není 100% i když je tam veliké riziko. Nevím co dělat, uvidíme ráno na genetice i když tam se asi nic nového taky nedovíme. Rozhodnutí zůstane jen na nás…a musím říct, že je to fakt jedno z nejtěžších rozhodnutí.
ahoj holky…jestli můžu vztoupit do vaší diskuze…tak,co tady popisuješ…to je, jako bych to psalá já v loni…úplně stejný nález.. srdíčko…z plodové vody špatný chromozomy…a jinak podle ultrazvuku bylo vše ok…až na tu vadu srdíčka.