Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Oggyaozzy,letecky jsem přečetla,že jsi měla cukrovku v těhu.Já byla na twestech a vyšla mi lehce nad normu.Jsem zvědavá,co se mnou dr. udělá.Dnes jsem byla znovu na krvi a ve středu si jdu pro výsledky.No jestli mi nasadí nějakou děsnou dietu,tak asi umřu hlady.Sice už tolik nejím,jako na začátku(to jsem vyloženě žrala),ale musím v té hubě furt něco mít.Podle toho,co ty píšeš,se mám asi na co těšit.
Jinak nám nabídli výsledky po amniu do druhého dne a to za příplatek 3000 kč
.Ale jak píšete,zaplatili jsme to pro klid.
marťanka2 píše:
Oggyaozzy,letecky jsem přečetla,že jsi měla cukrovku v těhu.Já byla na twestech a vyšla mi lehce nad normu.Jsem zvědavá,co se mnou dr. udělá.Dnes jsem byla znovu na krvi a ve středu si jdu pro výsledky.No jestli mi nasadí nějakou děsnou dietu,tak asi umřu hlady.Sice už tolik nejím,jako na začátku(to jsem vyloženě žrala),ale musím v té hubě furt něco mít.Podle toho,co ty píšeš,se mám asi na co těšit.Jinak nám nabídli výsledky po amniu do druhého dne a to za příplatek 3000 kč.Ale jak píšete,zaplatili jsme to pro klid.
To přesně znám, prostě v tý hubě musím pořád něco mít
![]()
No já taky čekám, že jestli amnio dopadne dobře, že se ještě něco dalšího najde.....jinak ta jedna,co se do mě pustila,si dovolila poslat mi soukromou zprávu a pustila se do mě s vervou, jak je ten deníček zbytečný a skorem k smíchu. Jo a prý na co čekám, když výsledky musím mít dávno do dvou dnů doma…no tak já je fakt nevím. I když priznám, že každý den, kdy telefon mlčí, se malinko raduji, že by to snad mohlo být ok.
Ve čtvrtek ráno mám kontrolu u svého doktora - první od odběru, tak samo, že když do té doby nic, tak se ho zeptám, zda už by to po týdnu mohlo být dobré, když nikdo nevolal. Ale nechci to zakřiknout, mně prostě řekli 14 dní a žádné výsledky předběžné za dva dny. Ta mě fakt zas naštvala.
Když mají těžké zkušenosti v těhotenství, že o tom teda nenapíší vlastní deníček. Já jsem v tom nervním víkendu hledala zkušenost od těhulky, ne jen odborný popis, jak amnio probíhá a nenašla…tak jsem napsala, aby ty další už si přečíst mohli vše. Ale jasné, že co odběrové místo, to třeba jiný postup a jiný čas na vyhodnocení výsledků.
Jedna těhulka z mojí domácí skupiny měla taky špatný výsledek testu na cukrovku. Musí si snad denně píchat do prstu a dělat testy na cukrovku a nesmí sladké…to by mi nevadilo, sladké mco nejím, i když teda někdy zhřeším
Nejradši mám sušenku Milu ![]()
Mirísku, to je fakt smutný, že se do tebe pustila a ještě přes soukromou zprávu. Asi má nějaký problém.
Mirisko, blbce najdes vsude…i tady mezi matkama
Blbost si proste nevybira
Jinak drzim vsechny palce, co mame, at jsou vysledky ok ![]()
Asi byla jinde a výsledky věděla dřív, v Hradci mi řekli takhle, nic jsem si nevymyslela.
To už nic, to už nevyřešíme.
pansy, my si počkáme na ty naše dobré zprávy a klidně tech dlouhých 14dní ![]()
Dnes mi volal šéf z práce. Asi jsem hysterka, ale fakt když mi tam řekli, že klidně 3 týdny na neschopence, tak jsem si nechala vystavit neschopenku a šetřím se. Jen jsem šéfovi nabídla,že jeden den zajdu do firmy udělat výplaty (podklady jsem stihla před odběrem), ted je potřeba je naklepat do počítače a rozeslat - otázka hodinky, ale nikdo jiný to tam opravdu neumí…a taky nikdo jiný by neměl vědět, kdo kolik má, že. No a představte si, že už mi dneska volal, kdy to jako vidím, že bch přišla. Třeba už by mi nic nehrozilo, ale opravdu nemám potřebu smrdět v práci, když tam riziko malé, ale je tam. Navíc za 3 roky v práci jsem nebyla nemocná, tak snad si to ted můžu dovolit týden chybět.
Miriska- ja sla do prace 6.den.. ale kdybych byla zamestnana,pekne bych se na to vyprdla.. ale hold mam svou praxi a pacienti nepockaj… a s tou cukrovkoy-jak uz jsem psala,bohuzel to neni jen o sladkem.. fakt se hlida vse,v cem je i skrob-tedy brambory,ryze,pecivo…ovoce.. a vseho pidiporce…hroooznyyy…
No tak to s tou dietou na cukr musíš zákonitě zhubnout
To bych asi pošla …zatím nejím nějak vehementně, ale jím normálně a to co jím, to by se jim asi taky nelíbilo a mně ten jejich jídelníček taky ne ![]()
Tak jsem mrkla do deníčku, že se tam pansy pustila do té slavné Miki…ještě se tam rozhoří bitka ![]()
A kýchám, doufám, že to nevadí ![]()
No tak jako to se neda
Ma asi nejakej komplex, nebo co
Me se ten denicek nahodou libi…vahala jsem nad tim screeningem a takovyhle denicek by mi urco pomohl k rozhodnuti na nej jit a takovych holek bude hoodne
Navic se doma nemam s kym hadat, co jsem tehu, tak chlap se uz se mnou ani nedohaduje ![]()
pansy tak s přítelem doma se side nehádáme, ale jak on ríká žvatly o těhu se mnou taky neřeší - chlapi to tak proste nemají (ikdyž byl v Hradci taky pekne vydesený), tak jsem ráda, ze se můzu vykecat tady na emiminu
Mirisko. jaky je nazev denicku? nebo muzes poslat odkaz?? predem dekuji ![]()
Mirisko,taky by mě zajímalo,kde deníček najdu,ráda si ho přečtu
https://www.emimino.cz/…enteza-7750/
snad se vám zobrazí, jinak je to v záložce deníčky a dnes vysel, takze je zatím uplne jako první.
Mirisko,tak jsem si ten deníček přečetla.Je to pěkně napsaný.U nás teda neprobíhala žádná genetická konzultace a ani jsem se nemusela svlíkat od pasu dolů,ale jinak byl ten průběh stejný.Necítila jsem bolest,jen nepříjemný tlak při odběru.
Já si myslím,že je dobře,že jsi o tom napsala.
Věřím taky že to fakt dobře dopadne ![]()
Mirisko- moc hezky napsane, meli jsme toi skoro stejne,ja si mohla nechat podprsenku
jen me tdy odber dost bolel a pri me smule se ucpala jehla, tak dr pichala na dvakrat. jinak do hradce sem musela na genetiku a odber mi delali az po tydnu u nas. vysledky presne bez vikendu po trech tydnech
a je z toho zdrava holka, tak neboj i ty budes mit dobry vysledky, moc drzim palce
![]()