Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak mi nakonec pojedem do fakultni nemocnice,doktorka to popletla
tak zitra na pul desatou tam mam bejt.
Ivet23 píše:
Tak mi nakonec pojedem do fakultni nemocnice,doktorka to popletlatak zitra na pul desatou tam mam bejt.
Drzim palecky at vam to dobre dopadne
![]()
Taky držím palečky a když budeš chtít, tak pak napiš, jak to probíhalo. Papa a bude to v pořádku, uvidíš!
![]()
Urcite napisu jak to probihalo. a chlapa tam tedy nepusti jo??
Bohužel ne. Ale neboj, je to prý rychlé, takže co nevidět budete spolu ![]()
Ahojky,no byla jsem nastvana!! celou noc jsem nespala,brisko od nervu me bolelo cestou sem se potila hur jak stary chlap (nahradni tricko to jistilo) no prijeli jsme tam. nejdriv si me vzalaa do vnitr sestra neco malo jsem ji povedela a sla jsem cekat na doktork zpet do cekarny. Po asi 15min si me zavolala dr tak jsme sly dovnitr. musim rict prijemna doktorka vse nam vysvetlila o co jde a tak,ale zadny vysetreni se nekonalo. pani doktorka nam zdelila,ze sem tam musela jen kvuli papirum,aby me tu u nas odebrali plodovou vodu. takze jsme byli do 1hodky vyrizeny a mohli jsme odejit. oba nastvany za zbytecne projety penize!!!! ale nakonec radi,ze jsme meli hlidani pro dcerkku a uzili jsme si v Hradci super den (i jedna mensi pikantnost
no nakonec jsem objednana na vodu v pondeli,takze pak tri tydny cekat
no ja doufam,ze to bude vse dobre ![]()
Ivet23 píše:
Ahojky,no byla jsem nastvana!! celou noc jsem nespala,brisko od nervu me bolelo cestou sem se potila hur jak stary chlap (nahradni tricko to jistilo) no prijeli jsme tam. nejdriv si me vzalaa do vnitr sestra neco malo jsem ji povedela a sla jsem cekat na doktork zpet do cekarny. Po asi 15min si me zavolala dr tak jsme sly dovnitr. musim rict prijemna doktorka vse nam vysvetlila o co jde a tak,ale zadny vysetreni se nekonalo. pani doktorka nam zdelila,ze sem tam musela jen kvuli papirum,aby me tu u nas odebrali plodovou vodu. takze jsme byli do 1hodky vyrizeny a mohli jsme odejit. oba nastvany za zbytecne projety penize!!!! ale nakonec radi,ze jsme meli hlidani pro dcerkku a uzili jsme si v Hradci super den (i jedna mensi pikantnost![]()
no nakonec jsem objednana na vodu v pondeli,takze pak tri tydny cekat
no ja doufam,ze to bude vse dobre
Ahojky, tak to naštve, že jste se museli takhle táhnout, ale aspoň jste si to v HK užili
Aha, takže žádný ultrazvuk, nic, jo??? To je zvláštní, někomu ho dělají, někomu ne ![]()
a ja ho chtela a nic prej budu mit u sveho doktora v 20 tt
takze jdu v pondeli na vodu, v utery bych mela mit poradnu coz asi nehrozi a dalsi tyden ultrazvuk.
Vidíš to, známý ho tam před tím dělali. Asi nějaká změna
A co ti k tomu říkali, nějaký rizika, viď? A jak dlouhý klid ti doporučili?
Já jsem zrovna týden po plodovce. Byla jsem už s prvním, takže jsem věděla do čeho jdu. Já měla riziko na DS 1:15, takže hodně vysoké, takže jsem neváhala. Byla jsem na genetice v Pardubicích, mám to jen 10 km a přesto to praktikují tak, že si tě pozvou ke genetikovi na čtvrtek, kdy se dělají i odběry, aby se tam právě člověk netáhl 2×. Navíc mají vlastní laboratoř a výsledky na Dawnův + další 2 syndromy mi volali hned druhý den, další kultivace trvá 14 dní, takže si mám volat o výsledek příští středu, ale vzhledem k tomu, že u mě bylo riziko právě na toho Dawna, tak už můžu být v podstatě v klidu. Samotný zákrok není bolestivý a opravdu se všichni kolem snaží, aby jsi byla co nejvíce v klidu, no a pak už to chce jen opravdu dodržet pár dní klidový režim.
krmar píše:
Já jsem zrovna týden po plodovce. Byla jsem už s prvním, takže jsem věděla do čeho jdu. Já měla riziko na DS 1:15, takže hodně vysoké, takže jsem neváhala. Byla jsem na genetice v Pardubicích, mám to jen 10 km a přesto to praktikují tak, že si tě pozvou ke genetikovi na čtvrtek, kdy se dělají i odběry, aby se tam právě člověk netáhl 2×. Navíc mají vlastní laboratoř a výsledky na Dawnův + další 2 syndromy mi volali hned druhý den, další kultivace trvá 14 dní, takže si mám volat o výsledek příští středu, ale vzhledem k tomu, že u mě bylo riziko právě na toho Dawna, tak už můžu být v podstatě v klidu. Samotný zákrok není bolestivý a opravdu se všichni kolem snaží, aby jsi byla co nejvíce v klidu, no a pak už to chce jen opravdu dodržet pár dní klidový režim.
Teda, ty se máš, taky už bych to chtěla mít za sebou.
Nejdřív si s tebou promluví genetik, pokud souhlasíš s odběrem, doktor udělá utz, aby zjistil nejlepší místo pro odběr a hned ti pod utz kontrolou odeberou vzorek. Je to do půl minuty nabrané, navíc doktor stále mluví, uklidňuje a varuje, kdy to štípne (a opravdu jen štípne). Potom tě tam nechají asi 15 minut ležet, pak ti pomalu pomůže sestra vstát, podá ti vodu a odvede Tě do čekárny. Tam sedíš asi půl hodiny a po té provedou kontrolní utz, je-li po odběru vše ok. Potom už si Tě manžel může odvézt domů. Pak si pár dní raději opravdu polež a pak ještě alespoň pár dní dodržuj klidový režim. Taky mi lékař doporučil 4×1 tbl. magnézia, aby se lépe zklidnila děloha po zákroku, takže si pro jistotu krabičku kup. Snad je to vše, ještě přeju klidné nervy, opravdu je asi horší pak to čekání, ale i to rychle uteče a budeš mít zase jistotu, že je tvé miminko v pořádku. Držím pěsti ať je vše v pořádku!
když to po sobě čtu, sestra podá vodu - jako na pití, u nás magnezii.
Neboj, ten zákrok opravdu není nijak bolestivý a to riziko se skutečně snaží hodně minimalizovat.