Opomenutí zaplacení TV

Anonymní
26.8.22 10:52

Opomenutí zaplacení tv

Zdravím
Nebylo mi odpovězeno jinde, zkouším tady, věřím, že nejsem první ani poslední a proto prosím o radu.
Vždy vše správně platím a včas, jsem bezdluzna, ale chybu jsem udělala. Žila jsem v nájmu, dlouhá léta, kde byl poplatek za tv a rozhlas v nájmu, ani jsem to nehlidala a nevěděla o tom. V březnu tohoto roku jsem v novém nájmu, smlouvu jen preletla a nevšimla si, že tyto poplatky jsou mimo nájem. Vše chci zaplatit a napravit, ale nevim jak. Ráda bych to celé zaplatila, ale četla jsem ze je pokuta 10 a 5 tis zároveň, a to bych neměla. Nevíte zda se dá s nimi nějak domluvit či se vyhnout pokutě? Jsem fakt hloupá :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
26.8.22 11:09

Normálně se tam zaregistruj a plat to, ono se to zas tak nehlídá. Znám lidi, co to neplatí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.8.22 11:25

Uplne v pohode, normalne zavolej na tv poplatjy, pak na radiove a doplat to..oni to vetsinou resi nejdriv za rok..jestli mas sipo, zarid si to na poste, jinak se to da nastavit u nich na webu bankovnim prevodem, ja platim 1× za pololeti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
26.8.22 11:28

Nedávno jsem taky řešila stěhování…trvalé bydliště jsme přehodili hned jak byl byt zapsán v katastru na nás ale reálně jsme se tam nastěhovali až o 9medicu později…nikdo po mě za těch 9mesicu nic nechtěl…prostě když jsme se přestěhovali a privezli si tv jsem nas přihlásila k placení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
26.8.22 11:28

Nic se neděje, můžeš se registrovat a zaplatit zpětně nebo od teď, nikdo to zkoumat nebude.
 www.tvpoplatky.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 11:29

@Kriss Tina děkuji, ty brdo to bych si nelajzla 8o
@Leskator a co když zjistí že trvale bydliště jsem udelala koncem března či začátkem dubna?
@Melodie91 děkuji a to se platí zvlášť? Omlouvám se, ale nikdy jsem to neřešila, upřímně ani moc nevím co je sipo, raději bych pro jistotu zaplatila přes účet celý rok, a pokud to půjde, musim si to hlídat jak popelnice nebo přijde pak třeba upomínka ze uz je to rok od zaplaceni?
Mám fakt strach ze když začnu platit až teď, tak zjisti ze tu jsem od brezna

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.22 11:32

@Vladusxx a nic nezjistovali zpětně? Já mám trvalak asi od konce března či začátkem dubna, a teď nevim jak to zpětně zaplatit, nebo abych kvůli tomu nedostala pokutu 15tis
@safina tak to by bylo super bez te pokuty…jen nevím co je lepší od kdy raději zaplatit

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
5889
26.8.22 11:32

Neplatit to bych nezkoušela, takto se kdysi dostala má matka do exekuce, když dala příteli složenku, ten jí neposlal, pak se stěhovala a po nějaké době zjistila, že je v exekuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
26.8.22 11:33

Oni to kontroluji podle elektriny, kdyz si nekdo napise na sebe odber, tak mu brzy prijde dopis a vyzvou ho k placení… pokud nereagujes tak az pak te vedou jako dluznika, muj znamy skoncil s exekucí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
26.8.22 11:46
@Anonymní píše:
@Leskator a co když zjistí že trvale bydliště jsem udelala koncem března či začátkem dubna?
@Melodie91 děkuji a to se platí zvlášť? Omlouvám se, ale nikdy jsem to neřešila, upřímně ani moc nevím co je sipo, raději bych pro jistotu zaplatila přes účet celý rok, a pokud to půjde, musim si to hlídat jak popelnice nebo přijde pak třeba upomínka ze uz je to rok od zaplaceni?
Mám fakt strach ze když začnu platit až teď, tak zjisti ze tu jsem od breznaZakl.

Ne..prostě jsem napsala od kdy vlastním tv a hotovo…vím že manzelovi asi rok po přestěhování do předchozího bydlení přišel dopis proč se nenahlásil k placení poplatků…a bylo tam několik možností ze kterých měl jednu zaškrtnout..bylo tam myslím i zapomněl jsem…on v té době tv neměl takže tam prostě zaskrtla nemám tv a poslal jim to zpátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 11:48

@Nenitamduch energie má prave na sebe psané majitelka… takze to mám zaplatit zpětně? Nebude z toho ta pokuta? :oops:

@Fiveone ja to chci platit, jen ne s tou pokutou, bojim se ze když zadám platbu zpětně dají mi pokutu, tak nevim jestli to prostě risknout zpětně, nebo platit až tento mesic

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
4731
26.8.22 11:49
@Anonymní píše:
Mám fakt strach ze když začnu platit až teď, tak zjisti ze tu jsem od breznaZakl.

Ano, zvlast tv a zvlast radio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 11:50

@Vladusxx takže bys prosím poradila co? Zaškrtnout tam tv od teď nebo to nějak zaplatit zpětně ptz jsem zapomněla? fakt se bojim te pokuty :oops:

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
72725
26.8.22 12:01
@Anonymní píše:
Zdravím
Nebylo mi odpovězeno jinde, zkouším tady, věřím, že nejsem první ani poslední a proto prosím o radu.
Vždy vše správně platím a včas, jsem bezdluzna, ale chybu jsem udělala. Žila jsem v nájmu, dlouhá léta, kde byl poplatek za tv a rozhlas v nájmu, ani jsem to nehlidala a nevěděla o tom. V březnu tohoto roku jsem v novém nájmu, smlouvu jen preletla a nevšimla si, že tyto poplatky jsou mimo nájem. Vše chci zaplatit a napravit, ale nevim jak. Ráda bych to celé zaplatila, ale četla jsem ze je pokuta 10 a 5 tis zároveň, a to bych neměla. Nevíte zda se dá s nimi nějak domluvit či se vyhnout pokutě? Jsem fakt hloupá :roll:

V klidu, přihlaš se k poplatkům, uděláš i přes net a doplat ty měsíce, kdy jsi neplatila. Hlavně v Klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
26.8.22 12:06
@Anonymní píše:
@Vladusxx takže bys prosím poradila co? Zaškrtnout tam tv od teď nebo to nějak zaplatit zpětně ptz jsem zapomněla? fakt se bojim te pokuty :oops:Zakl.

Tak já jsem tv předtím opravdu neměla takže nemám černé svědomí v tom že jsme to zpětně nezaplatili…vyplnila jsem formulář přímo na stránkách ČT a tam jsem napsala od kdy se přihlašují k poplatkum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel