Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takový dotaz.
Je tu někdo, kdo měl hypo na byt a chtěl po čase jiný byt/dům? Jak to prakticky probíhá. Uvažujeme, že nám dosavadní byt moc nevyhovuje a rádi bychom větší. Nevíme jestli je nutné zase našetřit těch 20% a jak to vše probíhá. Díky za zkušenosti
Jako první potřebuješ hlavně souhlas banky a ta ti sdělí další postup. Já jela formou refinancu, zastavení ceny bytu ve prospěch banky, po prodeji šla částka rovnou na umoření části hypo. Ale fakt jdi do banky, sdělí ti přesný postup. Osobně jsem nemusela mít znovu 20 % právě díky prodeji původní nemovitosti - získala hodně na hodnotě a byl předpoklad být 1 mega v plusu
ve chvíli, kdy se původní nemovitost prodala, předělala banka hypo na zbylou částku
Ahoj
proč se ptáš tady? musíš do své banky, pojedete další kolo schvalování, odhadů, máte už v merku tu další nemovitost??
Banky tohle umí, jsou totiž zvyklé a je zcela logické, že dost klientům se vztahy a požadavky na bydlení v rámci tolika let (kolikrát i 20-30let) prostě mění a ony na to reagovat umí…
jen těch rozvodů s domem na hytotéku jsou tisíce a víc…
takže řešitelné to samozřejmě je… kolik to bude stát a nakolik je takový krok vhodný zrovna v době stropu cen nemovitostí je otázka jiná…
@Lucy75 Ptám se na zkušenosti. Nemovitost vyhlídlou nemáme, chceme to řešit za pár let. Jen mě zajímalo, jak to probíhá. ![]()
@Anonymní píše:
@Lucy75 Ptám se na zkušenosti. Nemovitost vyhlídlou nemáme, chceme to řešit za pár let. Jen mě zajímalo, jak to probíhá.
Máš spoustu možností, ale záleží jenom na bance, kterou ti povolí. Můžeš hypotéku doplatit prodejem. Pokud s tím bude souhlasit kupující, tak ji můžeš převést na něj. Můžeš ji převést na jinou nemovitost. Ale co je možné v tvém případě, ví jenom v tvé bance. Pokud na to nespěcháte, tak je jednodušší tohle dělat v období konce fixace - to si s tím „v podstatě“ můžeš udělat co chceš.
Ahojte, mám takový dotaz.
Je tu někdo, kdo měl hypo na byt a chtěl po čase jiný byt/dům? Jak to prakticky probíhá. Uvažujeme, že nám dosavadní byt moc nevyhovuje a rádi bychom větší. Nevíme jestli je nutné zase našetřit těch 20% a jak to vše probíhá. Díky za zkušenosti