Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho trvá převod peněz z Raiffeisenbank do Monety když mají obě dvě okamžitou platbu. Kamarádka říká, že u Raiffeisenbank nejde nic posílat ani dostávat o víkendu, tak jsem si chtěla být jistá, děkuji ☺️️
Okamžitá platba je okamžitá. Neřeší se banky ani dny. Takže do pár desítek sekund nebo v řádu minut.
Mám raifku a normálně mi to o vikendu jde. Okamžitá platba je prostě okamžitá, ať to posílám nebo přijímám, tak je to připsané v rámci několika vteřin.
@Kriss Tina píše:
Mám raifku a normálně mi to o vikendu jde. Okamžitá platba je prostě okamžitá, ať to posílám nebo přijímám, tak je to připsané v rámci několika vteřin.
A připíše se to druhé straně i o víkendu? ![]()
@Kristýna9998 Jinak o víkendu určitě u Raifky lze. Jen si nejsem jistá, kdy se to propise protistraně.
@Svistice to zalezi jestli ta druhá banka ty okamžité platby přijímá no
když ne, tak se mi ta platba v bankovnictví přepíše na standartní místo té okamžité. Třeba do manželovo Fio to jde i o víkendu.
@Svistice píše:
A připíše se to druhé straně i o víkendu?
Připíše. Respektive vyzkoušeno při převodu z RB do mBanky, okamžitá platba v sobotu, manžel zachráněn na benzínce ![]()
Tak mi to paní poslala přes Raiffeisenbank okamžitou platnou a prý se jí to zařadilo mezi čekající platby s dnešní splatností, ale podle mě kdyby to mělo být dnes tak už to tam je 🤷
@Michelle_M píše:
Připíše. Respektive vyzkoušeno při převodu z RB do mBanky, okamžitá platba v sobotu, manžel zachráněn na benzínce
Já mám právě dojem, že do CS se to připisovalo až v pondělí ráno.
Ale přiznám se, že až tak moc to nesleduju, neb takhle urgentní platby, kdy by to muselo někoho zachránovat, nemám. ![]()
@Kristýna9998 píše:
Tak mi to paní poslala přes Raiffeisenbank okamžitou platnou a prý se jí to zařadilo mezi čekající platby s dnešní splatností, ale podle mě kdyby to mělo být dnes tak už to tam je 🤷
Nesmysl. Pokud by to zadala jako okamžitou platbu, odejde to v podstatě ihned a nebude to mít nikde v čekajících platbách. Paní dost kecá a tipla bych si, že se pokouší o nějaký podvod.
@MiaBea poslala mi ale toto vyfocené a tam se píše, že je to okamžitá platba
@MiaBea píše:
Nesmysl. Pokud by to zadala jako okamžitou platbu, odejde to v podstatě ihned a nebude to mít nikde v čekajících platbách. Paní dost kecá a tuplák bych si, že se pokouší o nějaký podvod.
Jo, do čekajících se to zařadí třeba při převodu do zahraničí (všední den teda) s tím, že zprocesovani a změna na provedenou, trvalo asi 2 hodiny.
@Kristýna9998 U Raifky jde po zaplacení vygenerovat v bankovnictví PDF potvrzení o platbě.
Nicméně pokud jde o nějaký „kšeft“, nic bych neposílá, dokud nebudeš mít peníze na účtu.
@Svistice píše:
Já mám právě dojem, že do CS se to připisovalo až v pondělí ráno.
Ale přiznám se, že až tak moc to nesleduju, neb takhle urgentní platby, kdy by to muselo někoho zachránovat, nemám.
On je manžel trochu volnomyšlenkář, proto máme dva účty ![]()
@Kristýna9998 píše:
@MiaBea poslala mi ale toto vyfocené a tam se píše, že je to okamžitá platba
To ale není potvrzení o zaplacení.
Na nějaký nicneříkající PrintScreen bych se jí vybodla. At pošle to pdfko. Tam je, kdo komu platí, kolik, statut platby, identifikační číslo apod.
V pátek jsem měla platbu z monety do rb během vteřiny, o víkendu si tím nejsem jistá.