Převod peněz s okamžitou platbou

13.8.22 10:45

Převod peněz s okamžitou platbou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho trvá převod peněz z Raiffeisenbank do Monety když mají obě dvě okamžitou platbu. Kamarádka říká, že u Raiffeisenbank nejde nic posílat ani dostávat o víkendu, tak jsem si chtěla být jistá, děkuji ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20897
13.8.22 10:47

Okamžitá platba je okamžitá. Neřeší se banky ani dny. Takže do pár desítek sekund nebo v řádu minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.8.22 10:49

Mám raifku a normálně mi to o vikendu jde. Okamžitá platba je prostě okamžitá, ať to posílám nebo přijímám, tak je to připsané v rámci několika vteřin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.8.22 11:00
@Kriss Tina píše:
Mám raifku a normálně mi to o vikendu jde. Okamžitá platba je prostě okamžitá, ať to posílám nebo přijímám, tak je to připsané v rámci několika vteřin.

A připíše se to druhé straně i o víkendu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.8.22 11:02

@Kristýna9998 Jinak o víkendu určitě u Raifky lze. Jen si nejsem jistá, kdy se to propise protistraně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.8.22 11:04

@Svistice to zalezi jestli ta druhá banka ty okamžité platby přijímá no :nevim: když ne, tak se mi ta platba v bankovnictví přepíše na standartní místo té okamžité. Třeba do manželovo Fio to jde i o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14616
13.8.22 11:04
@Svistice píše:
A připíše se to druhé straně i o víkendu? :think:

Připíše. Respektive vyzkoušeno při převodu z RB do mBanky, okamžitá platba v sobotu, manžel zachráněn na benzínce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.22 11:06

Tak mi to paní poslala přes Raiffeisenbank okamžitou platnou a prý se jí to zařadilo mezi čekající platby s dnešní splatností, ale podle mě kdyby to mělo být dnes tak už to tam je 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.8.22 11:07
@Michelle_M píše:
Připíše. Respektive vyzkoušeno při převodu z RB do mBanky, okamžitá platba v sobotu, manžel zachráněn na benzínce :lol:

Já mám právě dojem, že do CS se to připisovalo až v pondělí ráno.
Ale přiznám se, že až tak moc to nesleduju, neb takhle urgentní platby, kdy by to muselo někoho zachránovat, nemám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
13.8.22 11:09
@Kristýna9998 píše:
Tak mi to paní poslala přes Raiffeisenbank okamžitou platnou a prý se jí to zařadilo mezi čekající platby s dnešní splatností, ale podle mě kdyby to mělo být dnes tak už to tam je 🤷

Nesmysl. Pokud by to zadala jako okamžitou platbu, odejde to v podstatě ihned a nebude to mít nikde v čekajících platbách. Paní dost kecá a tipla bych si, že se pokouší o nějaký podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.22 11:11

@MiaBea poslala mi ale toto vyfocené a tam se píše, že je to okamžitá platba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.8.22 11:12
@MiaBea píše:
Nesmysl. Pokud by to zadala jako okamžitou platbu, odejde to v podstatě ihned a nebude to mít nikde v čekajících platbách. Paní dost kecá a tuplák bych si, že se pokouší o nějaký podvod.

Jo, do čekajících se to zařadí třeba při převodu do zahraničí (všední den teda) s tím, že zprocesovani a změna na provedenou, trvalo asi 2 hodiny.

@Kristýna9998 U Raifky jde po zaplacení vygenerovat v bankovnictví PDF potvrzení o platbě.
Nicméně pokud jde o nějaký „kšeft“, nic bych neposílá, dokud nebudeš mít peníze na účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14616
13.8.22 11:14
@Svistice píše:
Já mám právě dojem, že do CS se to připisovalo až v pondělí ráno.
Ale přiznám se, že až tak moc to nesleduju, neb takhle urgentní platby, kdy by to muselo někoho zachránovat, nemám. :lol:

On je manžel trochu volnomyšlenkář, proto máme dva účty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.8.22 11:14
@Kristýna9998 píše:
@MiaBea poslala mi ale toto vyfocené a tam se píše, že je to okamžitá platba

To ale není potvrzení o zaplacení.
Na nějaký nicneříkající PrintScreen bych se jí vybodla. At pošle to pdfko. Tam je, kdo komu platí, kolik, statut platby, identifikační číslo apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.8.22 11:15

V pátek jsem měla platbu z monety do rb během vteřiny, o víkendu si tím nejsem jistá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel