Exekuce, dědictví, miminko

Anonymní
17.8.22 20:12

Exekuce, dědictví, miminko

Krásný den maminky, Řeším velmi zapeklité téma.
Jedná se o to, že mám vysoké exekuce, a malé 6 měsíční miminko. Dále řeším dědictví po otci, ale s bratrem, který vše spravuje neskutečně bojuji, a není možné se s ním domluvit.

Moc prosím, co mám dělat? Jsem v exekuci po hlavu, a jsem sama s malým dětem. Kdy vydělávat peníze na placení exekucí není čas. Vše jen protože jsem si kdysi dávno vzala auto na leasing, auto navíc teď ani nemám, a nevím, zda-li je na mě stále psané či ne.

Zoufale moc prosím o radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.8.22 20:14
@Anonymní píše:
Jedná se o to, že mám vysoké exekuce, a malé 6 měsíční miminko. Dále řeším dědictví po otci, ale s bratrem, který vše spravuje neskutečně bojuji, a není možné se s ním domluvit.

Moc prosím, co mám dělat? Jsem v exekuci po hlavu, a jsem sama s malým dětem. Kdy vydělávat peníze na placení exekucí není čas. Vše jen protože jsem si kdysi dávno vzala auto na leasing, auto navíc teď ani nemám, a nevím, zda-li je na mě stále psané či ne.

Začít makat a splácet. Na to žádná jiná rada není.. nebo makat a zažádat o insolvenci.. zázraky se nedějí. Co se týče dědictví, toa na starosti notář, ne? Se nedivím, že brácha té do toho nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
17.8.22 20:17
@Anonymní píše:

Řekni exekutorům, kde jsou tvoje peníze z dědictví. Oni si bratra podají, tvoje dědictví seberou a budeš třeba bez dluhu. Kvůli tomu autu bych sla na policii a ohlásila bych ho jako kradené. Oni zjistí, jestli se za auto platí zákonné pojištění a na koho je napsané. A už se dej dohromady a nedělej dluhy.
  • Citovat
  • Upravit
Ou
24138
17.8.22 20:28

Neřeš to na interentu, zajdi do dluhové poradny. Tam ti pomůžou i s tím případným dědictvím-

Adresy těch spolehlivých najdeš tady

https://www.jakprezitdluhy.cz/…vych-poraden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.22 20:29

@martina.se pardon, ale mate deti? Vzdyt ma jeji male 6 mesicu!!! Jak muzete radit, at jde makat! Moje mala ma 10 mesicu a nevydrzi bezeme ani kdyz jdu na zachod. To jsou teda rady …

Spis bych zkusila opravdu nejak propojit budouci dedictvi s exekutorem, aby jste to tim splachla. Zjistit na urade, co vam bratr muze a nemuze, na co mate narok. Hlavne budtev kontaktu s exekutory, atvi, ze to chcete resit a ze bude moznost. Ale nedokazu si prestavit s pulrocnim ditetem a materskou coz vetsinou je 10 000 jeste neco splacet. Vzdyt to neni ani na najem.

Neni i moznost vzhledem k situaci se domluvit a pripadne zacit splacet az nastoupite do prace? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
17.8.22 20:36
@Uslava píše: Řekni exekutorům, kde jsou tvoje peníze z dědictví. Oni si bratra podají, tvoje dědictví seberou a budeš třeba bez dluhu. Kvůli tomu autu bych sla na policii a ohlásila bych ho jako kradené. Oni zjistí, jestli se za auto platí zákonné pojištění a na koho je napsané. A už se dej dohromady a nedělej dluhy.

Co to je za hloupost? Pokud je na prodej auta kupní smlouva tak se dopouštíš podvodu. I když nevím kde jsi přišla na to že má dluhy kvůli tomu že někomu prodala auto. Vzala auto na lízačku a neplatila. Auto už prodala a lízačka zůstala, neplatila a najednou je exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
17.8.22 20:37
@Aneťulíkk píše:
@martina.se pardon, ale mate deti? Vzdyt ma jeji male 6 mesicu!!! Jak muzete radit, at jde makat! Moje mala ma 10 mesicu a nevydrzi bezeme ani kdyz jdu na zachod. To jsou teda rady …

Spis bych zkusila opravdu nejak propojit budouci dedictvi s exekutorem, aby jste to tim splachla. Zjistit na urade, co vam bratr muze a nemuze, na co mate narok. Hlavne budtev kontaktu s exekutory, atvi, ze to chcete resit a ze bude moznost. Ale nedokazu si prestavit s pulrocnim ditetem a materskou coz vetsinou je 10 000 jeste neco splacet. Vzdyt to neni ani na najem.

Neni i moznost vzhledem k situaci se domluvit a pripadne zacit splacet az nastoupite do prace? :)

A co, že její malá má šest měsíců? To je důvod nepracovat, podle tebe? Ja jsem sla na brigádu, přesně ve stejném věku malé, jako má zakladatelka.

Je normální sve dluhy platit. Což když má rodičovský příspěvek složenkou, určitě nedělá.
Já mít vysoké dluhy, tak frčím do práce po šestinedělí, protože jsem tak naučená. Platit co mám a nezadluzovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
17.8.22 20:45
@Aneťulíkk píše:

Neni i moznost vzhledem k situaci se domluvit a pripadne zacit splacet az nastoupite do prace? :)

Je, ale úroky pořád přibývají.

Jinak pro zakladatelku. Obrat se na notáře co řeší dědictví. Bratr je určitě takový, jelikož ví, že celá tvá část dědictví třeba padne exekutorům a je mu smutno z toho, že práce rodičů padne vniveč lusknutim prstu za tvou nezodpovědnost.

A dělat si dítě když mám exekuce? :palec: good job

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16180
17.8.22 20:47

Tak samosprašná asi nejsi, co na celou situaci říká otec dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
17.8.22 20:47
@Aneťulíkk píše:

A ty si myslis, ze kdyz otehotnela, ty dluhy jeste nemela? Tak ma asi nejak vymysleno, jak to udela, kdyz si do toho dobrovolne poridila dite. Nebo je snad v poradku tu absenci zodpovednosti omlouvat donekonecna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
17.8.22 21:04
@Aneťulíkk píše:

Nemá si dělat dítě, když má exekuce. Ty určitě nevznikly během 6 měsíců, co porodila, případě předchozích 9 měsíců, co otěhotněla.
Bratrovi ani rodině bych se nedivila, kdyby udělali všechno proto, aby nedostala ani korunu.
Svoje děti miluji, ale taky bych nechtěla, aby to, co po mně jednou zbyde, padlo exekutorům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.8.22 21:10

No bratr asi dědictví nespravuje. Dědictví řeší notář, ale jestli se dotyčná chová i v dědickém řízení stejně zodpovedne jako při splátkách leasingu, nakládání s automobilem a rozmnožování, tak ji tuhle štítků chudinky s miminkem a zlym bratrem moc nevěřím.
Spíš bratr možná vymýšlí jak předejít tomu byl třeba spoluvlastníkem movitého a nemoviteho majetku s někým, kdo je zařízen exekuci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
17.8.22 21:18

Ale exekuce přeci nevznikne tím že si půjčíš auto na leasing tomu muselo předcházet spoustu věcí jako neplacení splátek atd když nebylo na splátky měla jsi auto prodat a tím ty splátky vyřešit atd…

Jediný způsob je zajít do dluhové poradny zda povolí například osobní bankrot atd. Moc tomu nerozumím nikdy jsem nic takového neřešila. Ale je třeba konat jinak dluhy narůstají.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
17.8.22 21:27

@EvieK nehodnotím situaci zakladatelky, ale opravdu jsou děti které prostě v 6 měsících hlídání jinou osobou nezvládnou. To že to zvládlo Tvoje dítě je super ale spousta děti to v pohodě nedá. Mluvíme tedy o práci kdy matka není se svým dítětem.
Můj syn nedá v klidu hlídání ani vlastním otcem a to má 1,5 roku a opravdu to není výchovou. Jeho sestra to v roce ok zvládla.

Příspěvek upraven 17.08.22 v 21:29

• Citovat
  • Upravit
15493
17.8.22 21:29
@Aneťulíkk píše:

Tak si to děcko neměla dělat, když má dluhů plnou pr.del !! Ano, ať valí makat a platí!
Je to její blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel