Exekuce, dědictví, miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
18.8.22 05:25
@EvieK píše:
Ale ona na pohovoru nelhala, uplatňuje slevu na děti. A uklízí vchody ne národní banku.
A s dětmi to dělá spoustu rodičů, moje mamka chodila tak samo :D.
Neustále hledáš někde něco, co není.

Jj, kamarádka zase uklízí ve 2 lékárnách a když má manžel službu, děti má taky s sebou. Vchody a společné prostory bytových domů taky nikdo z agentury nekontroluje, když to zvládne i s dítětem, proč ne.
Nicméně souhlasím s tím, že najít takovou brigádu není samozřejmost a každé dítě nelze mít s sebou. Ale ať si to zařídí jak chce a jde makat. Nevím, proč by peníze po rodičích měly padnout exekuci. Ideální by bylo, kdyby takoví lidé nemohli dědit :jazyk: Tak jak lze odmítnout předlužené dědictví, tak by mohlo jít odmítnout dát podíl tomu, kdo je až po uši v dluzích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
18.8.22 06:16
@Anonymní píše: „Vše jen protože jsem si kdysi dávno vzala auto na leasing, auto navíc teď ani nemám, a nevím, zda-li je na mě stále psané či ne.“

Toto je lež. Takže předpokádám, že @Anonymní je provokatérka a úvodní dotaz je provokace.

Auto na leasing zůstává po celou dobu v majetku leasigové společnosti. Přepis na nájemce by nastal teprve po zaplacení poslední leasingové splátky. Takže pokud to „auto na leasing“ vůbec někdy existovalo, pak nikdy nebylo „psáno na zakladatelku“.

@Anonymní píše: „Dále řeším dědictví po otci, ale s bratrem, který vše spravuje neskutečně bojuji, a není možné se s ním domluvit.“

To je další lež. Je-li dědictví už vypořádáno a zakladatelka v exekuci, pak by exekutor prostě zabavil její zděděný majetek a zpeněžil jej na úhradu dluhu. S bratrem by tedy mohl „bojovat“ jedině exekutor, pokud by předmětem dědictví byla např. ideální polovina nemovitosti.

Není-li dědictví vypořádáno a bratr byl ustaven správcem majetku, pak nechápu o co by měla zakladatelka „bojovat“. O dědictví se tepre rozhodne.

• Citovat
  • Upravit
35326
18.8.22 06:31
@Alexandria Nixia píše:
Já bych si dovolila poznámku, že ne se všemi dětmi jde pracovat.

Moje dítě neustále jenom řvalo. Všechno mu vadilo. Autisté se kolikrát můžou naprosto potentovat z totálního prdu. Extrémně náročné na pozornost.

Nedovedla jsem si představit s ním pracovat, když bylo mimino. A nedovedu ani teď ho vzít někam do práce. Mám jenom jedny nervy a člověk se platí za práci. Ne za to, že z toho něčí děcko udělá kůlničku na dříví.

Pokud vy jste měly hodné spinkající dítka. Buďte rády. Pokud vám je někdo hlídal, děkujte Bohu.

Ale ne všechny ženy mají tyhle možnosti.

Druhá věc je ta, že přesně pozadí toho všeho. Proč vlastně to auto nemá? Bylo ukradeno nebo ho někomu přenechala a on slíbil to doplatit? Jak dlouho má exekuci? Pokud ji měla předtím, věděl o ní její ex?

Jaksi by mě docela zajímala časová posloupnost toho všeho. A více informací. :think:

No, tohle ale vsechno mela zvazit tenkrat, kdyz otehotnela. Casova posloupnost netreba. Dluhy uz mela v te dobe. Co chce poradit zazracneho ted, netusim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
18.8.22 06:44
@Lykaon píše:
Co to je za hloupost? Pokud je na prodej auta kupní smlouva tak se dopouštíš podvodu. I když nevím kde jsi přišla na to že má dluhy kvůli tomu že někomu prodala auto. Vzala auto na lízačku a neplatila. Auto už prodala a lízačka zůstala, neplatila a najednou je exekuce.

Co to meleš? Nevíš nic, stejně jako. Já.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
18.8.22 07:12
@Alexandria Nixia píše:
Já bych si dovolila poznámku, že ne se všemi dětmi jde pracovat.

Moje dítě neustále jenom řvalo. Všechno mu vadilo. Autisté se kolikrát můžou naprosto potentovat z totálního prdu. Extrémně náročné na pozornost.

Nedovedla jsem si představit s ním pracovat, když bylo mimino. A nedovedu ani teď ho vzít někam do práce. Mám jenom jedny nervy a člověk se platí za práci. Ne za to, že z toho něčí děcko udělá kůlničku na dříví.

Pokud vy jste měly hodné spinkající dítka. Buďte rády. Pokud vám je někdo hlídal, děkujte Bohu.

Ale ne všechny ženy mají tyhle možnosti.

Druhá věc je ta, že přesně pozadí toho všeho. Proč vlastně to auto nemá? Bylo ukradeno nebo ho někomu přenechala a on slíbil to doplatit? Jak dlouho má exekuci? Pokud ji měla předtím, věděl o ní její ex?

Jaksi by mě docela zajímala časová posloupnost toho všeho. A více informací. :think:

Nemám autistické dítě… ale do snad 4 měsíců nespoala déle než 2 hodiny v kuse a to i v noci.. spala třeba 2é minut pak se nakojilo přebalilo uspalo spala dalších 40 minut a zase.. furt dokola. Nějaký spaní 3-4 hodiny vk use neexistovalo velmi dlouho.. 3-4 hodiny v kuse spala tak v v v 8-9 měsících v noci. Když se zadařilo. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35326
18.8.22 07:18
@ludmilaadamkova píše:
Nemám autistické dítě… ale do snad 4 měsíců nespoala déle než 2 hodiny v kuse a to i v noci.. spala třeba 2é minut pak se nakojilo přebalilo uspalo spala dalších 40 minut a zase.. furt dokola. Nějaký spaní 3-4 hodiny vk use neexistovalo velmi dlouho.. 3-4 hodiny v kuse spala tak v v v 8-9 měsících v noci. Když se zadařilo. :mrgreen:

A co to meni na faktu, ze si to dite poridila s vedomim dluhu a exekuci? Musela tusit, ze na to nebude mit, i kdyby jeji dite spalo furt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
18.8.22 07:19
@mroe píše:
A co to meni na faktu, ze si to dite poridila s vedomim dluhu a exekuci? Musela tusit, ze na to nebude mit, i kdyby jeji dite spalo furt…

A já v tom příspěvku reaguju na zakaldatelku? 8o Jen jsem reagovala na paní co psala že měla šílené náročné miminko protože autismus. Tak jsem ji psala že i zdravé dítě může být velcie náročné miminko. :nevim:

zakladatelce jsem napsala toto :

*Ale exekuce přeci nevznikne tím, že si půjčíš auto na leasing tomu muselo předcházet spoustu věcí jako neplacení splátek atd když nebylo na splátky měla jsi auto prodat a tím ty splátky vyřešit atd…

Jediný způsob je zajít do dluhové poradny zda povolí například osobní bankrot atd. Moc tomu nerozumím nikdy jsem nic takového neřešila. Ale je třeba konat jinak dluhy narůstají.*

• Citovat
  • Upravit
6654
18.8.22 07:26
@Aneťulíkk píše:
@martina.se pardon, ale mate deti? Vzdyt ma jeji male 6 mesicu!!! Jak muzete radit, at jde makat! Moje mala ma 10 mesicu a nevydrzi bezeme ani kdyz jdu na zachod. To jsou teda rady …

Spis bych zkusila opravdu nejak propojit budouci dedictvi s exekutorem, aby jste to tim splachla. Zjistit na urade, co vam bratr muze a nemuze, na co mate narok. Hlavne budtev kontaktu s exekutory, atvi, ze to chcete resit a ze bude moznost. Ale nedokazu si prestavit s pulrocnim ditetem a materskou coz vetsinou je 10 000 jeste neco splacet. Vzdyt to neni ani na najem.

Neni i moznost vzhledem k situaci se domluvit a pripadne zacit splacet az nastoupite do prace? :)

I s pulrocnim ditetem se da makat treba na puluvazek. Sama to tak mam, jen to chce trosku pohnout zadkem a hledat spis zpusoby, nez vymluvy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
18.8.22 08:07
@Tala20 píše:
To je další lež. Je-li dědictví už vypořádáno a zakladatelka v exekuci, pak by exekutor prostě zabavil její zděděný majetek a zpeněžil jej na úhradu dluhu. S bratrem by tedy mohl „bojovat“ jedině exekutor, pokud by předmětem dědictví byla např. ideální polovina nemovitosti.Není-li dědictví vypořádáno a bratr byl ustaven správcem majetku, pak nechápu o co by měla zakladatelka „bojovat“. O dědictví se tepre rozhodne.

S tim leasingem nemáš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
18.8.22 08:13

@Kailakamila raz dva to rozhodně nebylo. To je teda překvapení že někdo chce peníze zpět :lol: Tohle je jen její chyba že to nechala zajít až takhle daleko :?. Ona celkově ten život má dost neuspořádaný. Dluh který neplatí a neřeší upomínky a do toho dítě s kterým je sama :? Jo blbá situace, ale samo se to nevyřeší :? Takže co jiného radit než že musí do práce a platit dluhy ;) Víc špatných rozhodnutích a teď se to na ní valí. exekuce se nestane ze dne na den, e to až další možnost a teď kouká a neví co dělat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
18.8.22 08:15
@Pears206 píše:
Jj, kamarádka zase uklízí ve 2 lékárnách a když má manžel službu, děti má taky s sebou. Vchody a společné prostory bytových domů taky nikdo z agentury nekontroluje, když to zvládne i s dítětem, proč ne.
Nicméně souhlasím s tím, že najít takovou brigádu není samozřejmost a každé dítě nelze mít s sebou. Ale ať si to zařídí jak chce a jde makat. Nevím, proč by peníze po rodičích měly padnout exekuci. Ideální by bylo, kdyby takoví lidé nemohli dědit :jazyk: Tak jak lze odmítnout předlužené dědictví, tak by mohlo jít odmítnout dát podíl tomu, kdo je až po uši v dluzích :mrgreen:

Tak ono to jde, je to jeden ze zakonnych duvodu pro vydedeni, ale museli by to udelat vcas ty rodice, dedicove uz nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
18.8.22 08:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
18.8.22 08:21
@Anonymní píše:
Krásný den maminky, Řeším velmi zapeklité téma.
Jedná se o to, že mám vysoké exekuce, a malé 6 měsíční miminko.Dále řeším dědictví po otci, ale s bratrem, který vše spravuje neskutečně bojuji, a není možné se s ním domluvit.

Moc prosím, co mám dělat? Jsem v exekuci po hlavu, a jsem sama s malým dětem. Kdy vydělávat peníze na placení exekucí není čas.Vše jen protože jsem si kdysi dávno vzala auto na leasing, auto navíc teď ani nemám, a nevím, zda-li je na mě stále psané či ne.

Zoufale moc prosím o radu.

Jak že bratr vše spravuje, a není možné se s ním domluvit? To snad spravuje notář ne?
To auto je kde? Neplatila si ho, tak ti ho sebrali? Nějak tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
18.8.22 08:25
@Anonymní píše:
Jedná se o to, že mám vysoké exekuce, a malé 6 měsíční miminko. Dále řeším dědictví po otci, ale s bratrem, který vše spravuje neskutečně bojuji, a není možné se s ním domluvit.

Moc prosím, co mám dělat? Jsem v exekuci po hlavu, a jsem sama s malým dětem. Kdy vydělávat peníze na placení exekucí není čas. Vše jen protože jsem si kdysi dávno vzala auto na leasing, auto navíc teď ani nemám, a nevím, zda-li je na mě stále psané či ne.

…milostivé léto2 (když tak oslovit Člověka v tísni o další radu) a nebo řešit insolvenci.
Dědictví řeší notář, nikoli bratr a ten pracuje dle zákona. Takže není třeba bojovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
18.8.22 08:27
@Anonymní píše:
Jedná se o to, že mám vysoké exekuce, a malé 6 měsíční miminko. Dále řeším dědictví po otci, ale s bratrem, který vše spravuje neskutečně bojuji, a není možné se s ním domluvit.

Moc prosím, co mám dělat? Jsem v exekuci po hlavu, a jsem sama s malým dětem. Kdy vydělávat peníze na placení exekucí není čas. Vše jen protože jsem si kdysi dávno vzala auto na leasing, auto navíc teď ani nemám, a nevím, zda-li je na mě stále psané či ne.

jediná možnost je vše přiznat, ofiko podat soudu insolvenční návrh, tím se stanou všechny tvé exekuce zcela nevymahatelné a věřitelé se musí s pohledávkami přihlásit do tvého ins. řízení (pokud soud zjistí tvůj úpadek a vydá příslušné usnesení)
vše to trvá měsíce, kdy si trochu „vydechneš“
ale dědictví po nabytí právní moci (což taky dost dlouho trvá, dědické řízení se táhne i měsíce) spadne do té tvé insolvence a poměrově se jím uspokojí pohledávky věřitelů, takže záleží, kolik budeš mít přihlášených pohledávek (za jakou částku) a jak vysoké bude dědictví, vše to bude pak už řešit tvůj insolvenční správce..
pokud bude dědictví dost vysoké, tak je možné, že se zcela oddlužíš.. (pokud pokryje 100% přihlášených pohledávek)
nechápu, co chceš s bratrem domlouvat, vše nechej projít oficiální cestou…
jinak se z exekucí nikdy nedostaneš, dědictví ti shrábnou exekutoři a velká část padne na jejich poplatky a úroky (ty se v insolvenci nepřihlašují, takže celkově je mnohem výhodnější než exekuce)
akorát jde o veřejný proces a 10 let záznam (5 let ins. řízení + 5 let poté visíš v ISIR)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel