Exekuce, dědictví, miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15496
18.8.22 13:17
@Aneťulíkk píše:
@j.a.n.i1
No ja bych to mozna dala, ale co to dite? Jako moje mala by rvala jak tur, do totalniho vyrvani, ze ktereho by zvracela a pak by se tema zvratkama snad zadusila. Byla by ruda a fialova a ja nevim co vsechno, proste pro nas by to byl absolutni neresitelny horor, mala se odeme nehne. (Zkouseli jsme) Pro nas neresitelne, pro pani snad ano, ale buhvi, jake je jeji dite. Pulrocnimu diteti nevysvetlite, ze nema bat, ze mamka sla na 3 hodin do prace.
Ja chapu jak to myslite, jen chci rict, ze ne kazde dite to zvladne. Ja jak zajdu za roh, je to horor.
Samozrejme dluhy si musi zaplatit to je jasne, ale s takovym prckem je to za me obrpvska komplikace. Popravde byt na jejim miste nevim vubec, jak bych to resila. Nedokazala bych malou nekde nechat kdyz bych vedela ze bude jen rvat a rvat a rvat a trapit se. 😟 ani s chlapem mi nevydrzi, s babi a s dedou, proste neexistuje. Jen maminka 😕
Z toho zmam deti, ktere by zvladly hlidani 24 hodin denne a ani by nekvikly.

A až tě srazí auto a budeš ležet měsíc ve špitále, tak děcko udělá co? :roll:

Místo těchto chytrých keců zapracuj na sobě. To, že máš doma hysterického, uřvaného mamánka, je hlavně tvoje chyba a tvoje selhalní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.8.22 13:25

@prokr jasně zvyknou si a přežijí všichni. Že z toho nemůžou mít trauma bych si tedy tvrdit netroufla.
Když jsme tak u toho, tak děti v DD si taky zvyknou.

Příspěvek upraven 18.08.22 v 13:34

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
18.8.22 13:26

@Šmoulice Hoď se prosím do klidu. Každé dítě je jiné. Že ty takové dítě nemáš neznamená, že takové děti nejsou. A opravdu to není o výchově.
Navíc se tady bavíme o 6 měs. miminu :think:

Mě by zajímalo kolik z těch radilu tady by vrazilo svoje dítě v 6 měsících ( manželovi, babičce, kamarádce- vůbec totiž nevíme jak na tom zakladatelka je s hlídanim ) a mazal na 4,5 hodin na brigádu. Navíc aby z toho vůbec něco měla tak by to chtělo dost často.
Ač chápu, co tím chtěl básník říct.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
18.8.22 13:44
@Šmoulice píše:
A až tě srazí auto a budeš ležet měsíc ve špitále, tak děcko udělá co? :roll:Místo těchto chytrých keců zapracuj na sobě. To, že máš doma hysterického, uřvaného mamánka, je hlavně tvoje chyba a tvoje selhalní.

počkej jak se vychovává novorozenec k tomu aby nebrečel? Slyšela jsem že tedy v ustavech děti nebřečí. ALe to je jen hodí do postlky a ony pak přestanou brečet. To je tedy asi jediné řešení.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
18.8.22 13:45
@kocourGarfield píše:
@Šmoulice Hoď se prosím do klidu. Každé dítě je jiné. Že ty takové dítě nemáš neznamená, že takové děti nejsou. A opravdu to není o výchově.
Navíc se tady bavíme o 6 měs. miminu :think:Mě by zajímalo kolik z těch radilu tady by vrazilo svoje dítě v 6 měsících ( manželovi, babičce, kamarádce- vůbec totiž nevíme jak na tom zakladatelka je s hlídanim ) a mazal na 4,5 hodin na brigádu. Navíc aby z toho vůbec něco měla tak by to chtělo dost často.
Ač chápu, co tím chtěl básník říct.

nechat doma v postýlce jedině :palec:

• Citovat
  • Upravit
35326
18.8.22 13:58
@kocourGarfield píše:
@prokr jasně zvyknou si a přežijí všichni. Že z toho nemůžou mít trauma bych si tedy tvrdit netroufla.
Když jsme tak u toho, tak děti v DD si taky zvyknou.Příspěvek upraven 18.08.22 v 13:34
:mrgreen:
Ale ona si tohle pro sve dite vybrala dobrovolne. Ted nema na vyber. Takze dite bude muset hlidat nekdo jiny, at s nim bude rvat nebo ne, protoze platit jeji dluhy nikdo jiny nebude.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
18.8.22 14:03
@Modra1 píše: A mám pravdu já, auto nemusí být ve vlastnictví leasingové společnosti! Použij Google. Já čerpám že svých vlastních zkušeností!

Nejde o to zda to auto je ve vlastnictí leasingové společnosti. Nic o tom nevíme, zakladatelka se o tom neyjádřila. Bezpečně však víme to, co jsem napsal: Zakladatelka nebyla nikdy vlastníkem toho auta. Byla pouze leasingovým nájemcem.

Takže pokud to „auto na leasing“ vůbec někdy existovalo, pak nikdy nebylo „psáno na zakladatelku“. Nikdy nebyla zapsána v technickém průkazu vozidla jako vlastník.

Příspěvek upraven 18.08.22 v 15:24

• Citovat
  • Upravit
44194
18.8.22 14:05
@kocourGarfield píše:
Navíc se tady bavíme o 6 měs. miminu :think:Mě by zajímalo kolik z těch radilu tady by vrazilo svoje dítě v 6 měsících ( manželovi, babičce, kamarádce- vůbec totiž nevíme jak na tom zakladatelka je s hlídanim ) a mazal na 4,5 hodin na brigádu. Navíc aby z toho vůbec něco měla tak by to chtělo dost často.
Ač chápu, co tím chtěl básník říct.

Myslím, že dost. Ale ne uklízet, leštit záchody nebo prodávat v marketu, ale pár hodin týdně pracovat pro svého zaměstnavatele v oboru normálně finančně ohodnoceném.
To, že je zakladatelka finančně negramotná a ještě hledá kličku, jak z toho vybruslit, je její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
18.8.22 14:09

@bertoldina ;) tak konečně jsme se shodly a s tvým posledním příspěvkem 100% souhlas..
jj, až soudní praxe ukáže, co budou soudy nakonec schvalovat jako oddlužené a co ne…
proto beru za jistotu stále těch 30%…
uvidíme, co ukáže praxe..
ono i krajově se to dost liší..
a jinak „u nás“ se setkáváme s různými stadii řízení, někdy jsou „klienti“ jen ve faktickém úpadku (třeba 20 a více exekucí běžný stav) a NIC neřeší a někteří si berou úvěry dál a tím se často dopouští úvěrových podvodů… nebo jsou to ins. věci kvůli podnikání, úpadku v podnikání a berou si další zakázky a zálohy de facto podvodně, protože už ví, že zakázku nikdy nezačnou, natož že by ji dokončili… pak se taky jedná o podvodné jednání v trestním slova smyslu…
navíc má specializace, když nemám výjezd/pohotovost, jsou právě majetkové profily, takže na tom netu v rejstřících visím pořád 8)
ne, že by to bylo nějak pěkné či optimistické čtení…
Ale když s těmi lidmi tolik let pracuješ, tak tu jejich mentalitu „pochopíš“, což víš sama nejlíp ;) prostě jedou na doraz co to dá, případně ze dne na den, kolikrát já už slyšela okřídlené slogany „nějak bylo, nějak bude“ nebo „peníze budou a my nebudem“ :zed:
od těchto lidí to teda fakt jako životní moudro sedí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
18.8.22 14:13
@Adelineee píše:
Myslim, ze zakladatelce nejde o to, aby vyresila sve exekuce, to by neutekla do zahranici a neporidila si dite a nezacala to resit az ted, kdyz se resi dedictvi. Ji jde evidentne o nejakou klicku, jak se dostat k dedictvi bez toho, aby ty penize (nebo vyrovnani) stahl exekutor. Proto si take stezuje, ze ji tady nikdo neni schopny dat nejakou rozumnou radu.
:mrgreen:
hřebíček na hlavičku..
jedinou rozumnou radu jsme jí daly my, které jí píšem o oddlužení a oficiální cestě..
Pokud chce dědictví získat a ponechat si podvodem, tak se jí to stejně nepodaří, protože takto oficiálně nabytý majetek před exekutory neutají
a dědictví jí klidně celé sežerou příslušenství a penále
kdo chce kam…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
18.8.22 14:27
@ludmilaadamkova píše:
počkej jak se vychovává novorozenec k tomu aby nebrečel? Slyšela jsem že tedy v ustavech děti nebřečí. ALe to je jen hodí do postlky a ony pak přestanou brečet. To je tedy asi jediné řešení.

Když se matka chová jak kvočna a toho mamánka si vychovává, tak je to pak těžký.

To s ústavama je úplně mimo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
18.8.22 14:30
@Šmoulice píše:
Když se matka chová jak kvočna a toho mamánka si vychovává, tak je to pak těžký.To s ústavama je úplně mimo. :roll:

Jak se vychovává novorozenec aby nebyl mamánek případně tříměsíční čtyřměsíční dítě?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
18.8.22 14:34

@Šmoulice jenže on je rozdíl mít „mamánka“ ve 30 a 6 měs. mimino.
No a děti se většinou osamostatňují věkem.

• Citovat
  • Upravit
76577
18.8.22 14:35
@mroe píše: :mrgreen:
Ale ona si tohle pro sve dite vybrala dobrovolne. Ted nema na vyber. Takze dite bude muset hlidat nekdo jiny, at s nim bude rvat nebo ne, protoze platit jeji dluhy nikdo jiny nebude.

no pořád jsme se od zakladatelky nedozvěděli, kde je to starší dítě, asi se do toho nějak zapletla, a nekomunikuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.8.22 14:38

@Šmoulice a ty znáš kolik ženských které nechávají třeba kontaktní mimino v 6.měsicich doma a chodí pracovat?
Já znám dost pracujících matek, které sice pracuji, ale přizpůsobují to potřebám konkretního dítěte. A pokud to konkrétní dítě nezvládá babičku, tatínka, atd…protože prostě něco ( zuby, separační, atd…). tak hledají cestu jak to zkombinovat a tomu miminu co nejmíň naložit. Rozhodně ho nenechávají doma den, týden, mesic vyřvat, protože ono si zvykne.
A tedy u 6 měsíčního mimina které nechají doma, at si řve, neznám žádnou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel