Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@ludmilaadamkova píše:
A já v tom příspěvku reaguju na zakaldatelku?Jen jsem reagovala na paní co psala že měla šílené náročné miminko protože autismus. Tak jsem ji psala že i zdravé dítě může být velcie náročné miminko.
![]()
zakladatelce jsem napsala toto :
*Ale exekuce přeci nevznikne tím, že si půjčíš auto na leasing tomu muselo předcházet spoustu věcí jako neplacení splátek atd když nebylo na splátky měla jsi auto prodat a tím ty splátky vyřešit atd…
Jediný způsob je zajít do dluhové poradny zda povolí například osobní bankrot atd. Moc tomu nerozumím nikdy jsem nic takového neřešila. Ale je třeba konat jinak dluhy narůstají.*
Tak to je ale trochu OT. To snad vedi vsichni, ze mimino vetsinou nespi porad…
@Tala20 píše:
To je další lež. Je-li dědictví už vypořádáno a zakladatelka v exekuci, pak by exekutor prostě zabavil její zděděný majetek a zpeněžil jej na úhradu dluhu. S bratrem by tedy mohl „bojovat“ jedině exekutor, pokud by předmětem dědictví byla např. ideální polovina nemovitosti.Není-li dědictví vypořádáno a bratr byl ustaven správcem majetku, pak nechápu o co by měla zakladatelka „bojovat“. O dědictví se tepre rozhodne.
Nemusí to byť úplne lož, len zakladateľka nerozumie a nechape co vlastne podpisovala, že požičané peniaze treba vrátiť, či vôbec dedila.. Ale keď ju nekontaktoval notár zrejme dedil brat a ona chce dedičstvo od neho
to by i nasvedčovalo tomu narobiť dlhy, byť v exekúcii, urobiť si dieťa s niekym čo o nich nemá záujem a čakať kto to za ňu vyrieši a pomôže ![]()
@mroe píše:
Tak to je ale trochu OT. To snad vedi vsichni, ze mimino vetsinou nespi porad…
Mně situace zakladatelky přijde dost blbá. Ona nedokázala řešit svo usituaci před tím než měla malé mimino a ted to bude ještě o hodně těžší. Opravdu jediná šance je insolvence jak radila Lucy. Sama to nezvládne musí jít do dluhové poradny.
@ekira5 píše:
Nemusí to byť úplne lož, len zakladateľka nerozumie a nechape co vlastne podpisovala, že požičané peniaze treba vrátiť, či vôbec dedila.. Ale keď ju nekontaktoval notár zrejme dedil brat a ona chce dedičstvo od nehoto by i nasvedčovalo tomu narobiť dlhy, byť v exekúcii, urobiť si dieťa s niekym čo o nich nemá záujem a čakať kto to za ňu vyrieši a pomôže
Jo, taky je možné, že zústavitel věděl, co má za „povedenou“ dceru, tak již za života ošetřil majetek a potencionálná dědictví tak, aby on nic nedostala.
Myslím si, že osoba musí mít stabilní příjem, aby insolvence byla schválena. Příslib případného dědictví je málo.
Je možné, že už je to ošetřené od zustavitele.
@Modra1 píše:
S tim leasingem nemáš pravdu.
Modra, jsi totálně zmatena. Za prvé: necituješ z mého textu nic o leasingu, takže neni jasné s čím nesouhlasíš.
Za druhé: s tím leasigem mám pravdu, samozřejmě. Auto na leasing je v majetku leasingové společnosti. Takže tazatelka nemohla to auto „prodat“, jak se zde pár diskutujících domnívá.
Opakuji: celý úvodní dotaz je nejspíš jen provokace. Ale některé diskutující považují tuto diskusi za vhodnou příležitost aby se podrobně vyjadřovaly k výchově autistického dítěte, k análním kolíkům a ke kojeneckým průjmům.
@Alexandria Nixia píše:
Já bych si dovolila poznámku, že ne se všemi dětmi jde pracovat.Moje dítě neustále jenom řvalo. Všechno mu vadilo. Autisté se kolikrát můžou naprosto potentovat z totálního prdu. Extrémně náročné na pozornost.
Nedovedla jsem si představit s ním pracovat, když bylo mimino. A nedovedu ani teď ho vzít někam do práce. Mám jenom jedny nervy a člověk se platí za práci. Ne za to, že z toho něčí děcko udělá kůlničku na dříví.
Pokud vy jste měly hodné spinkající dítka. Buďte rády. Pokud vám je někdo hlídal, děkujte Bohu.
Ale ne všechny ženy mají tyhle možnosti.
Druhá věc je ta, že přesně pozadí toho všeho. Proč vlastně to auto nemá? Bylo ukradeno nebo ho někomu přenechala a on slíbil to doplatit? Jak dlouho má exekuci? Pokud ji měla předtím, věděl o ní její ex?
Jaksi by mě docela zajímala časová posloupnost toho všeho. A více informací.
Zkusím trochu víc přiblížit moji situaci…
Ano, vím, že dluhy nevzniknou během chvíle. Začalo to, když jsem si jako mladá, hloupá holka vzala auto na leasing od jedné lichtvarske nejmenované společnosti. Auto jsem splácela, ale bohužel po čase jsem o práci přišla, a díky zdravotním důvodům, které to ještě více komplikovaly jsem nebyla schopná nalézt nové místo. Od té doby to šlo se mnou špatně.
V tu dobu jsem potkala mého ex, který sliboval jak mi pomůže ven z dluhů, a další (teď už pro mě) jasné nesmyslné sliby. Otěhotněla jsem s ním, ale bohužel jsem se od něj dočkala jen domácího násilí, a urážek…( Co mohu taky čekat, jako člověk s dluhy, že?) Pořád jsem doufala, a myslela si, že začne pomáhat. Jediné s čím byl schopen pomoc, bylo to, dát auto do opravny, a tam ho nechat (od té doby je auto Bůhví kde…) Exekuce je dlouhodobá. Po tom všem jsem odjela do ciziny k rodině manžela, se kterým mám nyní druhé dítě. Teď jsem se vrátila zpět, a ráda bych se od mých dluhů očistila. Každopádně baby tady na diskuzi nesou schopné dát radu, která by alespoň trochu k něčemu byla. A ano, nynější manžel pomáhá, jako cizinec ale moc možností nemá.
@Kattyy1467 píše:
Zkusím trochu víc přiblížit moji situaci…
Ano, vím, že dluhy nevzniknou během chvíle. Začalo to, když jsem si jako mladá, hloupá holka vzala auto na leasing od jedné lichtvarske nejmenované společnosti. Auto jsem splácela, ale bohužel po čase jsem o práci přišla, a díky zdravotním důvodům, které to ještě více komplikovaly jsem nebyla schopná nalézt nové místo. Od té doby to šlo se mnou špatně.
V tu dobu jsem potkala mého ex, který sliboval jak mi pomůže ven z dluhů, a další (teď už pro mě) jasné nesmyslné sliby. Otěhotněla jsem s ním, ale bohužel jsem se od něj dočkala jen domácího násilí, a urážek…( Co mohu taky čekat, jako člověk s dluhy, že?) Pořád jsem doufala, a myslela si, že začne pomáhat. Jediné s čím byl schopen pomoc, bylo to, dát auto do opravny, a tam ho nechat (od té doby je auto Bůhví kde…) Exekuce je dlouhodobá. Po tom všem jsem odjela do ciziny k rodině manžela, se kterým mám nyní druhé dítě. Teď jsem se vrátila zpět, a ráda bych se od mých dluhů očistila. Každopádně baby tady na diskuzi nesou schopné dát radu, která by alespoň trochu k něčemu byla. A ano, nynější manžel pomáhá, jako cizinec ale moc možností nemá.
Rady jsi dostala, najít si práci a zařídit si insolvenci. V dluhové nebo občanské poradně Ti zdarma poradí, jak na to.
Nebo čekáš, že to někdo bude splácet za Tebe, případně celý dluh odpustí jen proto, že máš miminko?
@Kattyy1467 situaci jsi měla řešit daleko dříve a určitě sis neměla pořizovat druhé dítě před splacením všech dluhů. Toť vše. Teď to budeš mít akorát mnohem těžší. Gratuluji ![]()
@Aneťulíkk píše:
@martina.se pardon, ale mate deti? Vzdyt ma jeji male 6 mesicu!!! Jak muzete radit, at jde makat! Moje mala ma 10 mesicu a nevydrzi bezeme ani kdyz jdu na zachod. To jsou teda rady …Spis bych zkusila opravdu nejak propojit budouci dedictvi s exekutorem, aby jste to tim splachla. Zjistit na urade, co vam bratr muze a nemuze, na co mate narok. Hlavne budtev kontaktu s exekutory, atvi, ze to chcete resit a ze bude moznost. Ale nedokazu si prestavit s pulrocnim ditetem a materskou coz vetsinou je 10 000 jeste neco splacet. Vzdyt to neni ani na najem.
Neni i moznost vzhledem k situaci se domluvit a pripadne zacit splacet az nastoupite do prace?
No a co? Ta exekuce nenabehne ze dne na den, takže byla už dříve. Spousta práce se dá dělat i s dětmi. Jinak jo, mám 4 a 5.na cestě. Ještě nějaká poučka?
normální člověk to nenechá zajít k exekuci, ale situaci řeší včas
@Tala20 píše:
Modra, jsi totálně zmatena. Za prvé: necituješ z mého textu nic o leasingu, takže neni jasné s čím nesouhlasíš.
Za druhé: s tím leasigem mám pravdu, samozřejmě. Auto na leasing je v majetku leasingové společnosti. Takže tazatelka nemohla to auto „prodat“, jak se zde pár diskutujících domnívá.Opakuji: celý úvodní dotaz je nejspíš jen provokace. Ale některé diskutující považují tuto diskusi za vhodnou příležitost aby se podrobně vyjadřovaly k výchově autistického dítěte, k análním kolíkům a ke kojeneckým průjmům.
Ne, nejsem zmatená. Necituju celý příspěvek, protože v ní máš ty dvě citace, proto to jaksi nejde. A mám pravdu já, auto nemusí být ve vlastnictví leasingové společnosti! Použij Google. Já čerpám že svých vlastních zkušeností!
@Pears206 píše:žádný „příslib dědictví“ nepotřebuje,
Myslím si, že osoba musí mít stabilní příjem, aby insolvence byla schválena. Příslib případného dědictví je málo.
Je možné, že už je to ošetřené od zustavitele.
@martina.se to jistě ano, ale posílat matku od 6 měs. ditete makat je mimo. Kde sežene hlídání, atd…?
Ano, taky pracuji od porodu a snad i před ( exekuce nemám), ale mám k tomu podmínky ( trvalý HO). A asi lze předpokládat, že zakladatelka nebude ve stejné situaci, což i píše. ![]()
@kocourGarfield píše:
@martina.se to jistě ano, ale posílat matku od 6 měs. ditete makat je mimo. Kde sežene hlídání, atd…?
Ano, taky pracuji od porodu a snad i před ( exekuce nemám), ale mám k tomu podmínky ( trvalý HO). A asi lze předpokládat, že zakladatelka nebude ve stejné situaci, což i píše.
Ale to je její problém. O exekuci věděla dávno předem, takže jestli si myslela, že teď každý bude plakat s ní, že je chudinka, tak je na omylu.. hlídání a šup makat. A jak snem psala, jsou práce, co se dají dělat s dítětem. Osobně, když vím, že jsem v pruseru, tak si přeci neporidim dítě. Nehledě na to,,že má k němuž nějakého otce, starat se může i on.
@martina.se ale ja nerozporuji, jen že posílat matku od 6 měs. ditete do práce může být nereálné. Pokud by chtěla pracovat prí RP měla horu času hledat, řešit, atd…