Opožděná mzda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
4.10.07 13:06

Opožděná mzda

Ahoj holky, potřebuji poradit. Můj zaměstnavatel mi nevyplácí v termínu mzdu, vždy se opozdí . Někdy o tři dny někdy o týden. Chci se zeptat je toto důvod k výpovědi i když doba zpoždění je kratší 15 dnů??? Moc děkuji za odpovědi :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.10.07 13:07

ještě jsem zapomněla dodat k OKAMŽITÉ výpovědi…

• Citovat
  • Upravit
125
4.10.07 21:52

http://jobdnes2.idnes.cz/…mestnani.asp?…

Nevím, jak je to teď, než jsem šla na mateřskou, můj zaměstnavatel vyplácel mzdu se spožděním běžně. Na ÚP mi tehdy bylo řečeno, že pokud ji vyplatí do konce kalendářního měsíce, neřeší se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.16 21:30

Dobrý den, máte někdo novější informace jak to řešit, jestli se dá proti zaměsznavateli nějak vyrukovat…nebo jen prostě dát výpověd. Už 9.měsíc mám výplatu pokaždé skoro o 10.později a někdy čekám i do konce měsíce. Když řeknu šéfce, že mám problémy pak s placením, tak mi řekne, že mu dá teda jen na ty splátky. A zbytek až si vydělám na tržbách..Už mě to nebaví, snažím se něco ušetřit a nejde to, protože to co našetřím, utrat, abych vyžila do výplaty..ikdyž už mám být po ní.. Tento měsíc to samé, mohla jsem si po 20.vzít zbytek drobných 3.000kč a že zbytek po tržbách, tak jsem si nevzala nic, nebylo by mi to k ničemu na žádnou platbu, nájem nic..ještě, že kolegyně měla pěknou tržbu jinak počítám bych čekala i na nový měsíc. Výplatu mám mít 14.den v měsíci jinak.

• Citovat
  • Upravit
5672
4.8.16 21:37

Pokud dostaneš mzdu do konce následujícího měsíce, resp. ještě do 15 dní poté, tak s tím bohužel nic neuděláš.
Myslím, že je lepší změnit zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.16 21:56
@Adinal píše:
Pokud dostaneš mzdu do konce následujícího měsíce, resp. ještě do 15 dní poté, tak s tím bohužel nic neuděláš.
Myslím, že je lepší změnit zaměstnavatele.

Už právě kvůli tomu 2 kolegyně odešli, když jsem to řekla šéfům máme dva..tak je vysmívali, že jestli jsou blbý, že co chtěli za výplaty, že nikde není psané, že jim musí vyplatit, že mají čas. A pořád mluví, že pokud bebudeme mít tržby, tak nebudou výplaty, že si vlastně vydělavám sama na sebe..ale to, že nezvládají vést podnik, nerozumí tomu, že lidi nechodí ani nebudou jako to pak nedostanu vůbec až přestane chodit i ta troška..Jako to pak jsem jejich osobní otrok..to je na hlavu jako..Výpověd chci dát už dlouho, ale bojím se, že mě nepustí ty 2.měsíce a v nové práci je třeba nástup ihned.

• Citovat
  • Upravit
1675
4.8.16 22:26

No možná bych prekousla opozdenou výplatu, ale to by se museli chovat trochu jinak. Podle toho co pises se k Vám chovají jak ke kusu hadru a dělají si z Vás dobrý den. A to jà k smrti nesnáším. Taky jsem pracovala u takoveho hulvata. Byla mi úplně fuk výpovědní lhůta. Normálně jsem odešla a už nepřišla. V novém zaměstnání jsem na rovinu řekla jak to bylo a ze budu mít v zapoctaku absenci. Dle zakona ti musi vydat zap.list do 8 pracovnich dnů a jestli si něco najdeš tak na rovinu rekneš proč si skončila dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.16 23:22

Aha takže ta výpovědní lhůta se musí dodržovat, jinak píšou tu absenci? Já jsem ještě u soukromníka nepracovala jen ve velkých firmách, takže jsem ani netušila, že můžu čekat na výplatu i 2 měsíce skoro..za to co si odpracuju, samé příkazy, otravování ve volnu chci aspon výplatu v čas ať mám na placení, kvůli tomu pracuji a ne, že si musím brát z rezerv nebo půjčit, abych vyžila..Já právě ani nevím, kolegyně co má u nás brigádu říká, že si to nemůžou dovolit, že musí platit, ne že si na to mám vydělat já tržbama. Nevím jak je to jinde u takových soukromníků. Když jim zákon ještě nahrává..Zrovna syn si zlomil nohu a já nemohla ani na paragraf, že kdo bude chodit..musela jsem chodit do práce, ani dovolenou si nemůžu vybrat najednou. Už mě to nebaví a vše jim t dělám jak blbeček..mám volno, musím vstát pro zboží..a o tom že vyřizuji objednávky za svůj kredit..pak mám doma zle.Se tu moc vypisuji :D, ale štve mě to a nevím co vše můžou.. a v čem už můžu zasáhnout. takže pokud skončím, budou mě nutit, že mě nepustí, prostě už nepřijdu a nebudu mít problémy jen v zápočtovém listě absence?

• Citovat
  • Upravit
1675
5.8.16 10:16
@Anonymní píše:
Aha takže ta výpovědní lhůta se musí dodržovat, jinak píšou tu absenci? Já jsem ještě u soukromníka nepracovala jen ve velkých firmách, takže jsem ani netušila, že můžu čekat na výplatu i 2 měsíce skoro..za to co si odpracuju, samé příkazy, otravování ve volnu chci aspon výplatu v čas ať mám na placení, kvůli tomu pracuji a ne, že si musím brát z rezerv nebo půjčit, abych vyžila..Já právě ani nevím, kolegyně co má u nás brigádu říká, že si to nemůžou dovolit, že musí platit, ne že si na to mám vydělat já tržbama. Nevím jak je to jinde u takových soukromníků. Když jim zákon ještě nahrává..Zrovna syn si zlomil nohu a já nemohla ani na paragraf, že kdo bude chodit..musela jsem chodit do práce, ani dovolenou si nemůžu vybrat najednou. Už mě to nebaví a vše jim t dělám jak blbeček..mám volno, musím vstát pro zboží..a o tom že vyřizuji objednávky za svůj kredit..pak mám doma zle.Se tu moc vypisuji :D, ale štve mě to a nevím co vše můžou.. a v čem už můžu zasáhnout. takže pokud skončím, budou mě nutit, že mě nepustí, prostě už nepřijdu a nebudu mít problémy jen v zápočtovém listě absence?

Jakou smlouvu máš podepsanou? Hlavní pracovní poměr nebo Dpc? Na paragraf máš nárok i kdyby se stavěli na hlavu. A jako ze k pracovním povinostem pouzivas svůj tel? To je snad vtip ne? Kdyžtak mi můžeš napsat soukromou zprávu, pracovní právo studuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
5.8.16 10:32
@Anonymní píše:

Pokud máš klasickou pracovní smlouvu a dáš výpověď, tak bys měla dodržet dvouměsíční výpovědní lhůtu. Můžeš se s nimi pokusit domluvit na dohodě.
Pokud bys dala výpověď a už nepřišla, tak Ti za neomluvené absence mohou vyhodit na par.55 a pak bys v případě, že by ses hlásila na ÚP neměla nárok na podporu.

Na OČR, pokud je syn nemocný, samozřejmě jít můžeš, v tom Ti zaměstnavatel bránit nemůže. A ani Tě nemůže nutit používat soukromý mobil na firemní účely. To je bohužel Tvoje hloupost, že to akceptuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
5.8.16 16:47
@Anonymni píše:
Ahoj holky, potřebuji poradit. Můj zaměstnavatel mi nevyplácí v termínu mzdu, vždy se opozdí . Někdy o tři dny někdy o týden. Chci se zeptat je toto důvod k výpovědi i když doba zpoždění je kratší 15 dnů??? Moc děkuji za odpovědi :D

Nic, jako okamžitá výpověď neexistuje. Pokud dáš „okamžitou výpověď“, dáváš výpověď a výpovědní lhůta je 2 měsíce od doručení. Jako důvod výpovědi můžeš uvést cokoliv nebo důvod nemusíš uvádět. S výpovědí z tvé strany (ani „okamžitou“) ovšem nejsou spojeny žádné nároky jako náhrada mzdy a pod.

Mzda je splatná do posledního dne měsíce následujícího měsíc, za který je vyplácena a důvod k okamžitému zrušení pracovního poměru vzniká nevyplacením mzdy nebo její části do 15 dnů po splatnosti.

15 dnů po splatnosti, ne po výplatním termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat