Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krásný večer všem ponocujícím maminkám.
Vzala jsem si HA o půl hodiny později než jsem měla.Je to už tedy riziko, nebo 30 minutový interval ještě nevadí.
Děkuju za odpověď! ![]()
Nevadí, já včera zapomněla úplně, to už je horší… Beru Azalii, takže u mě se to srovná až za týden… Půlhodinka je úplný nic ![]()
gabriela82 píše:
Nevadí, já včera zapomněla úplně, to už je horší… Beru Azalii, takže u mě se to srovná až za týden… Půlhodinka je úplný nic
Super, tak aspoň, že to vím. Já také beru Azalii, teprve pár dní, takže nevím
A za jak dlouho jsem už chráněná ? ![]()
Půl hodiny pozdějí? To nic není
. Ani doktoří neví, kdy je přesná hranice „do kdy to funguje a od kdy už ne“ V příbalovým letáku je limit 12 hodin tuším.
Přesně - do 12 hodin jsi ještě pořád chráněná… A myslím, že ten týden co nejsi chráněná platí i když jí začneš brát…
Pokud to bereš správně od začátku ms, tak jsi chráněná hned..
No jo, ale Azalie se většinou předepisuje kojícím matkám a tam často MS ještě vůbec není a v tom případě se myslím musí ten první týden chránit ještě jinak… V příbaláku to určitě píšou, já ho teď po ruce nemám…
gabriela82 píše:
No jo, ale Azalie se většinou předepisuje kojícím matkám a tam často MS ještě vůbec není a v tom případě se myslím musí ten první týden chránit ještě jinak… V příbaláku to určitě píšou, já ho teď po ruce nemám…
Právě, začala jsem ji užívat aniž by mi MS začala .
Nevadí,já HA beru jak si vzpomenu,+ - 2 hodiny,stává se mi že zapomenu 2 nebo 3 za měsíc. ![]()
určitě to máš napsáno v příbaláku a pokud ho nemáš, google to ho najde na webu. u nízkohormonálních to bývají 2 hodiny, u klasických, kde jsou všecky prášky stejné 12 hodin. ale podle zkušeností kolem mě (a očividně i holek tady) ani když jednu za měsíc vynecháš, nemusí se nic stát, záleží na tom která a jak se tváří cyklus.
já vzala poslední z balení po 17 hodinách. podle letáků a gyndr. ok, je to poslední prášek, jen to dostanete dřív…a ejhle. v době MS nic a podle toho, co mám teď v průkazce, byla v té době ovulace. ale neděs se toho, tohle je prý vzácný, ani moje gyndr.(gyn a porodník před 20 let) to nepochopila a nevěřila tomu až to utz v 11,12 a 16tt který potvrdil mladší těhu. prostě občas se stane zázrak ![]()
30 minut je ještě v pohodě
Já kolikrát zapomínám třeba i několik hodin, nemám u sebe pití/mobil s budíkem/prášek… tak si to vezmu jak si vzpomenu. Podle příbalového letáku je to ok, když si vzpomenu do 12 hodin (a nijak to nerozhodí systém braní prášků), takže to prostě neřeším ![]()