Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky potrebuji poradit jsem po porodu mam 7tydeni miminko a jeste jsem nedostala menstruaci mohu brat antikoncepci
kejsi píše:
ahojky potrebuji poradit jsem po porodu mam 7tydeni miminko a jeste jsem nedostala menstruaci mohu brat antikoncepci
Záleží na tom, jakou antiko máš na mysli. Pokud je to antiko pro kojící (např. Azalie), může se brát hned bez MS. Pokud je to nějaká jiná, čeká se na MS. Ale tyto informace by ti měl říct tvůj gynekolog, když ti antiko předepisoval ![]()
kejsi píše:
jasne ze jo..ja beru od 6ti nedeli Azalii a u ty se nemusi cekat na MS
tu stejne jako kojici (pokud kojis) mit vubec nemusis..ja ji taky nemam
ano kojim ale doktorka mi prave zadnou antikoncepci jeste nenapsala
Ja jsem brala Cerazette hned po šestinedělí a taky jsem menses dostala až když jsem přestala kojit (a to už jsem začala brát normální)
taky se ti muze stat ze hned jak ji zacnes brat tak zacnes krvacet..takovych pripadu je taky hodne…a to bych radej nic nebrala nez toto… ![]()
Ha, přesně moje téma. Holky a určitě nemůžu otěhotnět, když kojím? Přes den už má malý tedy jednou nějaký příkrm a občas UM, když nemám dost mlíka, ale to je tak jednou za čtyři dny.
AliceP píše:kejsi píše:jasne ze jo..ja beru od 6ti nedeli Azalii a u ty se nemusi cekat na MS
ahojky potrebuji poradit jsem po porodu mam 7tydeni miminko a jeste jsem nedostala menstruaci mohu brat antikoncepcitu stejne jako kojici (pokud kojis) mit vubec nemusis..ja ji taky nemam
Taky beru Azalii, mám první balení. Kojím ale už jsem to dostala. Jak mám brát prášky dál? Normálně bez pauzy?
Caty píše:
Ha, přesně moje téma. Holky a určitě nemůžu otěhotnět, když kojím? Přes den už má malý tedy jednou nějaký příkrm a občas UM, když nemám dost mlíka, ale to je tak jednou za čtyři dny.
Kojení rozhodně není antikoncepce, otěhotnět klidně můžeš.
Caty, otěhotnět můžeš i při kojení. Před 1.MS po porodu přichází 1.OVU po porodu, takže můžeš klíďo píďo otěhotnět, i když nemáš MS. Na kojení bych nespoléhala jako na 100% antikoncepci ![]()
Menstruace s tím nemá co dělat, přesně tak. Na kojení rozhodně nespoléhej!!
Jedna známá má děti od sebe deset měsíců.. stačí? ![]()
Caty píše:
rejžičko a ikdyž jsem ještě neměla MS nebo až přijde MS?
já jsem taky po prvním porodu nedostala menstruaci a pak jsem zjistila že jsem znova těhotná
ale mimčo bylo plánované,chtěli jsme druhé,jen jsme nečekali že to výjde tak rychle,o první jsme se snažili 2,5r
jo a v té době jsem ještě stále kojila ![]()