Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím o radu: u každé horm. antikoncepce-tabletky, mě hodně bolívá hlava. Dr. radil Yaz, že po něm hlava nebolí. Dneska už zase 4. den bolest hlavy, už mě to fakt vytáčí
Nemáte někdo podobnou zkušenost s tím, že jste našly nějakou jinou horm. antikoncepci, po které hlava nebolí ?? Kroužek a tělísko je mi nesympatické
![]()
Díky.
Evelína
Mně YAZ také nevyhovoval, zkusila jsem jej tehdy jako „novinku“ méně hormonů, že nezadržuje vodu atd.
… ale prostě jsem se necítila po něm dobře. Vrátila jsem se k Harmonetu a byl klid.
Já brala Yadine a kvůli bolestem hlavy jsem měnila na Yaz..prvních pár měsíců OK, ale teď to byl děs. Budu asi tudíž antiko vysazovat úplně.
Yaz ani yasminelle nedoporučuju. Bylo mi po něm neskutečně špatně. Hlava, otoky, únava, kožní vyrážka. První 1 - 2 měsíce v pohodě a pak hrůza.
trpím odjakživa silnými mogrénami a jejich frekvence se snížila fakt na minimum při HA Mirelle. Navíc u mne tato HA fungovala tak výborně, že jsem nepotřebovala kupovat ani vlöžky a po vysazení jsem do měsíce otěhotněla. A těhotenství bez migrén.
Jen přidávám pro info, všechny tři preparáty jsou velmi podobné:
Ethinylestradiolum (0,03 mg), Drospirenonum (3,00 mg) Yadine
Ethinylestradiolum (0,02 mg), Drospirenonum (3,00 mg) YAZ, YASminelle
Takže kdo má problém s jedním, tak mu s největší pravděpodobností nesednou ani další dva…
jde o to, že Yaz má jiný ražim - máš 24 hormonálních tabletek a jen 4 placeba…to znamená, že se dělá kratší pauza bez hormonů - tzn. menší hormonální výkyvy. Jinak jsou téměř všecky antikoncepce na jedno brdo.
Já jsem brala Yaz kvůli migrénám,asi pátá antiko co jsem zkoušela, protože mi žádná neseděla a byla jsem moc spokojená a po celou dobu užívání jsem tak silnou migrénu neměla.Otěhotněla jsem ihned po vysazení.