Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
po porodu sem začala brát pilulku po půl roce sem si zapoměla dojet pro recept(myslela jsem, že mám ještě platíčko, byl štědrý den tak se nedalo nic dělat
)
ted přemýšlím o injekci-jaké máte zkušenosti
Jak dlouho funguje? Je problematičtější pak otěhotnět? Kolik stojí?
Děkuji za informace ![]()
Mně injekce doktor nedoporučil. Nejsou prý testované „v průběhu času“. Pokud bych chtěla znovu otěhotnět, že by tam problém být mohl. A ještě, že je po nich větší pravděpodobnost osteoporózy. Zůstala jsem zatím na pilulkách, i když třetí rozhodně v plánu nemáme.
Mně tedy doktor injekci doporučil, a to docela vehementně. Nechala jsem se ukecat a píchnout ji hned po šestinedělí. Měla jsem být tři měsíce bez MS, což jsem byla, ale skoro tři týdny jsem špinila
.
Pak jsem se dočetla, že se po tom přibírá a spoustu dalších nevýhod (výhody snad ani nikdo nevyzdvihl
) a rozhodla se už si ji podruhé nedat. Neměli jsme pak žádnou antiko, dávali si pozor a otěhotněla jsem hned, jak jsem chtěla - napoprvé…
Po druhém porodu zatím nevím, co budu chtít, ale něco určitě jo, vzhledem k tomu, že obě těhotenství jsou „napoprvé“ ![]()
Injekci už nikdy víc!!! cokoli je lepší než injekce.Najdi si starší příspěvky - o Depo Proveře.ještě existuje jedna s jiným názvem ale je to to samý.neznám snad nikoho kdo by při ní i po ní neměl potíže.bud špinění mimo cyklus,klidně i po celou dobu působení,zadržování vody a následné přibývání na váze,po skončení se cyklus může obnovit i za půl roku…no hnus fialovej velebnosti ![]()
Mě doktor řekl, že injekce se píchají v zemích třetího světa a svěřenkyním v ústavech,aby se nevrátily těhotn z vycházky:-( Prý absolutní přežitek a jestli jí chci, ať jdu jinak. Vzhlem k tomu, že je to dobrý doktor, tak jsem od toho upustila. Moje mamka jí měla a nemohla si jí vynachválit, ale to bylo dřív, prý pak nemenstruovala ale skoro rok. Doporučil mi Mirenu nebo takový ty kroužky Nuvering myslím, že se to jmenuje.
Já jí měla,dost se po ní špiní,pokud trpíš na migrény jako já tak je zvyšuje,dělali se mi cysty,problém s otěhotněním můžeš mít po dobu dvou let.Za mě nebrat,levné to sice je ale za to to nestojí.
Kamaradka po injekcich pribrala pres 10kg ![]()
Ja bych za sebe doporucila spis krouzek nebo Mirenu, ty jsem mela a maximalni spokojenost.
Byla jsi spokojená s Mirenou? A jak dlouho si jí měla? A vše ok? já o ní právě přemýšlím.
Mela jsem ji 5 let, menstruaci jsem za tu dobu mela asi 5× a i tak to bylo spis takove spineni. Jedine minus pro me bylo jen zavadeni a pak vyndavani, jinak jen same plusy.
jak to zavádění? bolí to? promiň, že se tak ptám, taky jsem přemýšlela o injekci, ale dr. mi doporučil tohle.
me to zavadeli jako 15ti lete holce i kdyz to spis doporucuji az po porodu. Neni to nic az tak strasneho, ale zrovna dvakrat prijemne to taky neni, prece jen Dr. musi otevrit delozni hrdlo. Jinak me po tom asi dva dny bolel podbrisek jako pri menstruaci a trochu jsem spinila…
takhle brzy? no ono si nevybereš, možná je to lepší než HA. Já právě chci teď po dětech, další už neplánujem. a jíst doživotně prášky se mi taky nechce, ale prý to stojí přes 5tisíc a zavedení tisíc. No stejně to vyjde asi nejlevnějc ze všeho a vypadá to asi celkem spolehlivě.
jj 6000,– neni malo, jako jednorazova investice, ale kdyz to propocitas tak je to levnejsi nez prasky. A hlavne nemusis na nic myslet a stresovat se, zes zapomela. ![]()
Ja planuji jeste jedno mimi a pak do mireny pujdu zas. ![]()
Tak to moc dík, protože někdo to tady dost kritizoval, ráda slyším něco pozitivního:-)většinou se tu zkritizuje všechno. Nechám si teď na tři měsíce Azalli, protože ještě kojím, pak už to ale zabalím a půjdu do toho.
Ja jsem krome injekci vyzkousela asi vsechno (prasky, krouzek, naplasti,podkozni implantat, …) a opravdu si stojim za tim, ze toto pro me byla nejlepsi volba. Super byly i krouzky, ale ty jsou cenove dost drahe… Co jsem ted tak zjistovala, tak ani u kojeni by nemel byt problem, ale to jsem s lekarem nneprobirala, tak nevim zda je to pravda, nebo ne…