Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem Mirenu, byla úžasná, žádné problémy žádná menstruace, jen mě vadilo že jsem postupně nabrala 5kilo. Prostě moje tělo s návalem hormonu zadržuje vodu. Zažila jsem si to už před x lety s Depo Proverou, to jsem po roce nabrala12kg, jinak taky žádný problémy a žádná menstruace. Takže po rozboru s mým gynekologem jsem zvolila nehormonální stříbrné Silverline na 5let a cena 2000Kč. Po zavedení jsem 3 dny špinila, teď teda dost bolestivá ovulace a za cca14dní menzes, a teď dotaz můžu u tělíska použít tampon? Možná blbá otázka, ale já 11let neměla menstruaci a jestli to bude nějak moc tak vložky nejsou moje kámošky ![]()
Mám taky nehorm. tělísko pátým rokem a tampony používám, ale jen tedy příležitostně… Ale nevidim důvod proč je nepoužívat, jen radí je opatrně vytahovat, aby se nezatáhlo za ty šňůrky!
Děkuji, no já si ani ty šňurky nenahmatám, jak hodně je mám přistřihlé. Tak by to mělo teda byt v pohodě. ![]()
mám nehorm. tělísko a tampony používám normálně neboj ptala sem se i mudr
Vlákna hmatám, tampóny používám, gynekologa jsem se neptala.
Zajímalo by mě, jestli opravdu má někdo zkušenost s tím, že se mu tělísko podařilo tampónem vyndat.
Nenapadá mě totiž, jak by se hladká vlákna za tampón zachytila. ![]()
taky nevím
jen po 1,5 roce od zavedení trpím každý měsíc na dlouhé krvácení tak se děsím,aby mi ho nechtěli vytáhnout je to už takto po 3tí 14 dní krvácení 4 dny spíš špinění a pak krvácení,ale né silné tak jsem zvědavá jak to dopadne ![]()
Mám tělísko a používám jen tampony..Asi 3 dny slabě špiním a pak dva dyn menstruace.
Já teda mam díky tělísku cyklus 24-26 dní a ms mi trvá 6 dní, takže je to docela otrava… Ale nechtěla jsem nic hormonálního, protože mi to taky nedělá dobře! Letos si ho budu muset nechat vyměnit! Holky bolí to vyndavání
, já si totiž taky nedovedu představit, jak by se to dalo tamponem, nebo čimkoliv tak lehce vyndat
, vždyť je to ve tvaru T
PitbulLenka píše:
Holky bolí to vyndavání
Mně bolelo jen zavádění, vyndavání jsem se bála, ale během chvilinky bylo venku, ani jsem nevěděla, jak ![]()
Můžu se zeptat zakladatelky, jak to tělísko funguje, když máš ovulaci? Já nad tělískem přemýšlí, že po druhém bych si ho nechala dát.. Ta ovulace mě zaskočila!
Danulák píše:PitbulLenka píše:Mně bolelo jen zavádění, vyndavání jsem se bála, ale během chvilinky bylo venku, ani jsem nevěděla, jak
Holky bolí to vyndavání
Tak to zní dobře
, mě právě to zavádění taky strašně bolelo- jsem myslela, že porodim
… Ale stejně mi tam budou zavádět další, takže se stejně netěšim ![]()
PitbulLenka píše:Danulák píše:Tak to zní dobřePitbulLenka píše:Mně bolelo jen zavádění, vyndavání jsem se bála, ale během chvilinky bylo venku, ani jsem nevěděla, jak
Holky bolí to vyndavání, mě právě to zavádění taky strašně bolelo- jsem myslela, že porodim
… Ale stejně mi tam budou zavádět další, takže se stejně netěšim
no mě to poprvý bolelo jen tak přiměřeně, ale podruhý se mi fakt udělalo zle, málem jsem tam sebou švihla, doktor mi chudák musel otevřít okno, a to byla venku už dost zima
, možná jsem si tu bolest i vsugerovala, když jsem věděla, do čeho zase jdu
Držim palečky, ať tě to moc nebolí a je to rychle nandaný ![]()
Ahoj já měla taky nehormonální tělísko a tampony jsem používala uplně běžně,jen říkají že máš být při vytahování opatrná kvůli těm vláknům ale já jsem si je nechala rovnou zkrátit .Jinak jsem tělísko musela po dvou letech vyndat páč tak silnou,a nesnesitelně bolestivou menstruaci jsem v životě nezažila ,pokaždé jsem měla pocit že snad musím vykrvácet a bolel mě celej spodek ,špatně jsem chodila a špatně dosedala a to jsem měla pak ještě 3 měsíce po vyndání…hnus
tak držím palce at tobě slouží co nejlíp ![]()
Veruška22 píše:
Ahoj já měla taky nehormonální tělísko a tampony jsem používala uplně běžně,jen říkají že máš být při vytahování opatrná kvůli těm vláknům ale já jsem si je nechala rovnou zkrátit .Jinak jsem tělísko musela po dvou letech vyndat páč tak silnou,a nesnesitelně bolestivou menstruaci jsem v životě nezažila ,pokaždé jsem měla pocit že snad musím vykrvácet a bolel mě celej spodek ,špatně jsem chodila a špatně dosedala a to jsem měla pak ještě 3 měsíce po vyndání…hnustak držím palce at tobě slouží co nejlíp
chudáku… ![]()
Princip spočívá v tom, že tělísko v děloze navozuje přítomnost cizího elementu, a tělo tak produkuje větší množství bílých krvinek, které pak také útočí na spermie pronikající do dělohy. To že je v děloze cizí předmět, nitroděložní tělísko, pak také neumožňuje vajíčku uhnízdit se, protože nedává možnost růstu děložní sliznice potřebné k uhnízdění. (to jsem okopčila)
Jinak mě vyndali Mirenu a zároveň hned zandali toto tělísko, menstruaci jsem neměla a nějak zvláš to nebolelo, jen štíplo a bylo to dost nepříjemný, teda to zandání, vyndání jsem necítila vůbec.