Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jakou berete antikoncepci a na kolik vás vyjde? A komu se chce rozepisovat - jak dlouho ji berete a jste s ní spokojené? Pozitiva/negativa? ![]()
Ať vidíme, jak moc velké jsou v těch pilulkách cenové rozdíly..
pramino třífázovka 540 kč/3 měsíce. pozitiva je že je určené při problémech s pletí, negativa že je to třífázovka takže se špatně reguluje mrcha když si chcete cyklus prodloužit např. kvůli dovči
Brala jsem Regulon a stála mě cca 500/3 měsíce
Pro mě je velký negativum útlum sexuální chuti, což mě nakonec přesvědčilo o tom, že jí brát nebudu. Taky migrény při PMS, mnohem intenzivnější PMS.
Pozitivum je pro mě přesnost menstruace, mám ráda jistotu toho, že vím, kdy to dostanu.
Příspěvek upraven 07.02.12 v 13:36
Yaz,beru od ukončeného kojení,cca 1,5 roku.
Vyjde na 800-900 měsíčně,jsem spokojená,MS minimální.
Jen ta cena ![]()
ahoj, já brala teď půlroku belaru (755 - 800 kč podle lékárny), ale nesedla mi - nepravidelná ms, nevolnosti, během 3 měsíců 5 kg navíc a pod. Tak teď jsem změnila na minisiston (620 kč), beru jen pár dní, zatim bez obtíží. Brala jsem ho od 16ti do 23 let, a tehdy taky zcela bez problémů. Ale asi záleží, jak komu to působí. Kámoška má Belaru už 2 roky a je naprosto spokojená.
lleennttiillkkaa píše:
Pro mě je velký negativum útlum sexuální chuti, což mě nakonec přesvědčilo o tom, že jí brát nebudu. Taky migrény při PMS, mnohem intenzivnější PMS.
Pozitivum je pro mě přesnost menstruace, mám ráda jistotu toho, že vím, kdy to dostanu.Příspěvek upraven 07.02.12 v 13:36
Regulon jsem brala před otěhotněním,totálně mi nesedl,špinila jsem,navíc jsem byla zavodněná jak prase,vodu jsem měla všude u kolen,u kotníků.
momi33 píše:lleennttiillkkaa píše:Regulon jsem brala před otěhotněním,totálně mi nesedl,špinila jsem,navíc jsem byla zavodněná jak prase,vodu jsem měla všude u kolen,u kotníků.
Pozitivum je pro mě přesnost menstruace, mám ráda jistotu toho, že vím, kdy to dostanu.Příspěvek upraven 07.02.12 v 13:36
Tak tohle se mi naštěstí nestalo.
Diane 35 ( nebo Chloe) - okolo 700,– ( Chloe mene, cca 300,–?
).
Beru 15 let , 2× prestavka ( rozeni deti
). Zadna negativa, neotikam, netloustnu, plet mam krasnou ( takze funguje), jatra v poradku .
Cezarette (kojím), stojí okolo 600 Kč a zatím nevidím negativa, ale jsou to jen necelé 4 měsíce. Předtím jsem brala Chloe a všechno OK.
Azalia 545 (575 kč - jak kde), beru 4. měsíc, nic nepozoruju
Příspěvek upraven 22.09.14 v 08:12
Chloe cca 500kc s kosmetickym ucinkem..
beru ji od 15 pak tehu a ted znova ![]()
Evelline píše:Mám to úplně stejně jako ty,beru ji od 15,pak těhu,porod a teď zase chloe (cca 400,– )
Chloe cca 500kc s kosmetickym ucinkem..beru ji od 15 pak tehu a ted znova
Yasminelle, cena kolem 1000kč, beru ji cca 4 měsíce, nádherná pleť a rozhodně jsem po ní nepřibrala ba naopak ![]()
Beru Yasminelle (kolem 1000 - 1250 Kč), už od 19 let, takže 3 roky, nemám s ní žádný problém. Možná jsem i maličko zhubla, ale možná je to i tím, že mám od 19 pořád nějaký zdravotní problém. Před Yasminelle jsem měla na 3 měsíce náplast Evra, bylo to nejhorší co jsem mohla udělat. Ale měla jsem špatné jaterní hodnoty, tak jsem si nemohla moc vybírat. Cenově to bylo tak stejně jak s Yasminelle, ale jako bonus jsem měla na váze o 15 kilo navíc
Hned jak jsem přešla na Yasminelle, tak jsem začala jít s váhou dolů. Ale byla jsem vlastně hrozně moc zavodněná, jakoby oteklá. Takže Evru už nikdy víc…