Šetrná antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.12 13:06

Šetrná antikoncepce

Chtěla bych začít brát antikoncepci, ale nemám žádné informace, která je šetrná. Vím, že nejlíp mi poradí gynekolog, ale zajímají mě vaše zkušenosti a poznatky. Bojím se, že přiberu, že se mi zhorší celulitida. Ale také vím, že ji asi dost potřebuju : kolísá mi hladina hormonů, s ovulací a ms jsem hrozně protivná, vyčerpaná, bolí mě prsa, týden před ms špiním atd.
Jaké máte zkušenosti, víte o nějaké opravdu šetrné antikoncepci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5037
7.2.12 13:23

Kmarádky mi doporučily Yadin. Patří mezi šetrnjěší antikoncepce, ale stojí okolo 1000Kč. Brala jsem jí asi 3 roky, než jsem otěhotněla, byla jsem s ní asi nejvíc spokojená. Teď už přemýšlím o tělísku, jelikož švagr pracuje v nemocnici a dost případů kolapsů mladých dívek je prý z antikoncepce, už podle složení je to hnus. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
7.2.12 13:24

Yadine mezi ty „šetrné“ HA rozhodně patří. A další novější preparáty - ale to ti podle mě poradí nejlépe gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.2.12 13:25
Ikente píše:
Kmarádky mi doporučily Yadin. Patří mezi šetrnjěší antikoncepce, ale stojí okolo 1000Kč. Brala jsem jí asi 3 roky, než jsem otěhotněla, byla jsem s ní asi nejvíc spokojená. Teď už přemýšlím o tělísku, jelikož švagr pracuje v nemocnici a dost případů kolapsů mladých dívek je prý z antikoncepce, už podle složení je to hnus. :cert:

Taky stále přemýšlím nad Mirenou, ale mám dost citlivou sliznici, po styku maličko krvácím, tak se bojím, že mi nebude dělat dobře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
7.2.12 13:32
Ewule0712 píše:
Ikente píše:
Kmarádky mi doporučily Yadin. Patří mezi šetrnjěší antikoncepce, ale stojí okolo 1000Kč. Brala jsem jí asi 3 roky, než jsem otěhotněla, byla jsem s ní asi nejvíc spokojená. Teď už přemýšlím o tělísku, jelikož švagr pracuje v nemocnici a dost případů kolapsů mladých dívek je prý z antikoncepce, už podle složení je to hnus. :cert:
Taky stále přemýšlím nad Mirenou, ale mám dost citlivou sliznici, po styku maličko krvácím, tak se bojím, že mi nebude dělat dobře :(

Tak s tím bohužel ještě zkušenosti nemám. Sama jsem zvědavá na mou reakci, ale zkuste to, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.2.12 13:33

beru YAZ,ten spolu s Yadine patří mezi šetrné,nízkohormonové antiko.
Navíc se po ní nezadržuje voda,což je hlavně pro mě přínosné.
Ale cena je vysoká-okolo 800-900 na 3m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
7.2.12 13:45

A ty pro kojící by taky měli být šetrné, nebo ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
7.2.12 13:58
Veverysek píše:
A ty pro kojící by taky měli být šetrné, nebo ne? :nevim:

Tak ty jsou snad nejšetrnější, ale pro nekojící matky nevyhovující. Sama jsem teď přestala s kojením a už dlouho mám s touto antikoncepcí problémy, jelikož dle doktorky jsou pro mě hormony nedostačující. Takže tato antikoncepce je dobrá snad jen pro kojící matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.2.12 14:12

No se špiněním před ms bych se hlavně zeptala, zda to nemůže být způsobené endometriozou.
A u HA se ti taky může stát, že nebudeš protivná jen 2× měsíčně, ale furt (zažito na vlastní kůži, nevím zda se Jeanine počítá mezi šetrné :roll: ).

Kdybych se měla rozhodovat znovu, HA bych sama sobě tenkrát nedoporučila a to i přes to, že jsem po ní měla super pleť, nemastící se vlasy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
7.2.12 14:21

Já dokud jsem HA užívala,brala jsem tohle:
http://www.sexus.cz/…balovy-letak Žádné vedlejší příznaky,ani přibírání na váze. A ani není moc drahá.Za mě stála cca 350.- na tři měsíce,teď ji bere moje sestra a mám takový dojem,že platí cca 500.-. Zkus se na to zeptat dr.,každému vyhovuje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.12 14:23
Jaruše píše:
Já dokud jsem HA užívala,brala jsem tohle:
http://www.sexus.cz/…balovy-letak Žádné vedlejší příznaky,ani přibírání na váze. A ani není moc drahá.Za mě stála cca 350.- na tři měsíce,teď ji bere moje sestra a mám takový dojem,že platí cca 500.-. Zkus se na to zeptat dr.,každému vyhovuje něco jiného.

To jsem brala a gynekolog mi ji vymněnil za Minisiston, ta mi vyhovovala, ale zadržovala jsem vodu.

• Citovat
  • Upravit
5037
7.2.12 14:28

Taky jsem to brala a přešla jsme na jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12576
7.2.12 14:55

Šetrná je Qlaira, prý nějaká nízkohormonální nebo co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
31.1.13 12:17

yadine