Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kmarádky mi doporučily Yadin. Patří mezi šetrnjěší antikoncepce, ale stojí okolo 1000Kč. Brala jsem jí asi 3 roky, než jsem otěhotněla, byla jsem s ní asi nejvíc spokojená. Teď už přemýšlím o tělísku, jelikož švagr pracuje v nemocnici a dost případů kolapsů mladých dívek je prý z antikoncepce, už podle složení je to hnus. ![]()
Yadine mezi ty „šetrné“ HA rozhodně patří. A další novější preparáty - ale to ti podle mě poradí nejlépe gynekolog.
Ikente píše:
Kmarádky mi doporučily Yadin. Patří mezi šetrnjěší antikoncepce, ale stojí okolo 1000Kč. Brala jsem jí asi 3 roky, než jsem otěhotněla, byla jsem s ní asi nejvíc spokojená. Teď už přemýšlím o tělísku, jelikož švagr pracuje v nemocnici a dost případů kolapsů mladých dívek je prý z antikoncepce, už podle složení je to hnus.
Taky stále přemýšlím nad Mirenou, ale mám dost citlivou sliznici, po styku maličko krvácím, tak se bojím, že mi nebude dělat dobře ![]()
Ewule0712 píše:Ikente píše:Taky stále přemýšlím nad Mirenou, ale mám dost citlivou sliznici, po styku maličko krvácím, tak se bojím, že mi nebude dělat dobře
Kmarádky mi doporučily Yadin. Patří mezi šetrnjěší antikoncepce, ale stojí okolo 1000Kč. Brala jsem jí asi 3 roky, než jsem otěhotněla, byla jsem s ní asi nejvíc spokojená. Teď už přemýšlím o tělísku, jelikož švagr pracuje v nemocnici a dost případů kolapsů mladých dívek je prý z antikoncepce, už podle složení je to hnus.
Tak s tím bohužel ještě zkušenosti nemám. Sama jsem zvědavá na mou reakci, ale zkuste to, držím palce.
beru YAZ,ten spolu s Yadine patří mezi šetrné,nízkohormonové antiko.
Navíc se po ní nezadržuje voda,což je hlavně pro mě přínosné.
Ale cena je vysoká-okolo 800-900 na 3m.
Veverysek píše:
A ty pro kojící by taky měli být šetrné, nebo ne?
Tak ty jsou snad nejšetrnější, ale pro nekojící matky nevyhovující. Sama jsem teď přestala s kojením a už dlouho mám s touto antikoncepcí problémy, jelikož dle doktorky jsou pro mě hormony nedostačující. Takže tato antikoncepce je dobrá snad jen pro kojící matky.
No se špiněním před ms bych se hlavně zeptala, zda to nemůže být způsobené endometriozou.
A u HA se ti taky může stát, že nebudeš protivná jen 2× měsíčně, ale furt (zažito na vlastní kůži, nevím zda se Jeanine počítá mezi šetrné
).
Kdybych se měla rozhodovat znovu, HA bych sama sobě tenkrát nedoporučila a to i přes to, že jsem po ní měla super pleť, nemastící se vlasy…
Já dokud jsem HA užívala,brala jsem tohle:
http://www.sexus.cz/…balovy-letak Žádné vedlejší příznaky,ani přibírání na váze. A ani není moc drahá.Za mě stála cca 350.- na tři měsíce,teď ji bere moje sestra a mám takový dojem,že platí cca 500.-. Zkus se na to zeptat dr.,každému vyhovuje něco jiného.
Jaruše píše:
Já dokud jsem HA užívala,brala jsem tohle:
http://www.sexus.cz/…balovy-letak Žádné vedlejší příznaky,ani přibírání na váze. A ani není moc drahá.Za mě stála cca 350.- na tři měsíce,teď ji bere moje sestra a mám takový dojem,že platí cca 500.-. Zkus se na to zeptat dr.,každému vyhovuje něco jiného.
To jsem brala a gynekolog mi ji vymněnil za Minisiston, ta mi vyhovovala, ale zadržovala jsem vodu.
Můžu se zeptat kolik se teď za yadine dopláci?? díky rsp. kolik stojí
Chtěla bych začít brát antikoncepci, ale nemám žádné informace, která je šetrná. Vím, že nejlíp mi poradí gynekolog, ale zajímají mě vaše zkušenosti a poznatky. Bojím se, že přiberu, že se mi zhorší celulitida. Ale také vím, že ji asi dost potřebuju : kolísá mi hladina hormonů, s ovulací a ms jsem hrozně protivná, vyčerpaná, bolí mě prsa, týden před ms špiním atd.
Jaké máte zkušenosti, víte o nějaké opravdu šetrné antikoncepci?