Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím,
potřebuji radu. Bohužel jsem kdysi zapomněla zaplatit paušál u T-mobilu. Před 3 týdny mi volala máma, že ve schránce našla lístek od exekutora. (Nemám tam trvalé bydliště už 6 let, a nezdržuji se tam). Nicméně okamžitě jsem se s nim domluvila na splátkách 3.000,–/měsíc. Dluh je 21000,–. První splátku jsem uhradila, jenže hned druhou bych potřebovala odložit o týden, nebo nejlépe do konce měsíce, s tím, že jsem schopna uhradit rovnou dvě splátky.
Chci se zeptat, zda s tímto má někdo zkušenost, zda se dá odložit splátka?
Díky za reakce..
Nejlepsi je domluvit se primo s exe. Ono samovolne odlozeni, byt o par dni, muze udelat vic problemu, nez kdyz posles treba jen cast, si myslim.
Zavolej exekutorovi a dohodni se s ním. Ale rozhodně mu to dej vědět, aby nezaklepal na dveře
všechny tyhle prohřešky a opožděné splátky se evidují samozřejmě.
Zapomněla? To ti nikdy nepsal sms? Upomínku? Vodafone píše vždy
Zavolej exekutorovi a zkus se domluvit
ale je lepší když mu zavolaš, když mu nedáš vědět, a jen tak si to odložiš může to udělat větší problémy
@Jj.Mm píše:
Zapomněla? To ti nikdy nepsal sms? Upomínku? Vodafone píše vždy
To víš, že i T-mobile posílá. Pracovala jsem tam. Těch výzev, sms, volání, dopisů atd. je nespočet. Pak to řeší i ČTÚ a zase dopisy.
@Iustitia omnibus chápu ze zakladetelka treba zrovna nemela ale porad lepší půjčit si par stovek a mít klid, než to nechat plavat a nechat to dojit takhle daleko…na to se ale neptá..zavolala bych exekutorovi co víc.. ![]()
A u koho to máš? já pracuju na EU a co bysme dali za takový dlužníky, jako jsi ty
většinou na to každý kašle, dělá mrtvýho brouka a čeká, až se ozveme my, pak následuje iks výmluv..takže pokud někdo zavolá sám, omluví se a ještě pak pošle dvě splátky najednou, tak je to zázrak
ale my jsme menší úřad, pokud to máš u nějakýho „vyhlášenýho“, tak určitě hned volej, ať si to evidují a opravdu nedojde k výjezdu. prosím anonym kvůli práci
Mám to u Kubise. Volala jsem, nikdo mi to nebral. Zkusím ještě poslat email. Doufám, že to nebude mega nějaký průšvih.. Doufám, že se někdo od nich ozve, protože jestli ne, tak z toho nebudu spát.
Každopadně, je nějaká šance, že odklad dostanu bez nějakých dalších postupů?
Zkus tam ještě volat, někdy trvá, než to vezmou. Pochybuju, že by hned jeli zabavovat věci, ale mohli by ti třeba bloknout účet nebo mzdu. A k jakému dni v měsíci máš platit?
K zítřku. Normálně v tu dobu peníze mám, ale teď změna. Dělám v malé soukromé firmě, a šéf má volno (vyplací nám peníze) a dorazí do konce měsíce… Takže tak..
Tak po telefonátech ani po emailu se mi nikdo neozval. Myslíte si, že pomůže když vložim na účet alespoň 1000,–?
Vážně nevím, co mám teď čekat..
Na email ti určitě odpoví, ale třeba až za dva dny. Pokud máš aspoň ten litr, tak bych ho vložila a zítra znovu zkusila volat. Jinak si ale myslím, že pokud do konce měsíce splátku uhradíš, tak to nebudou nijak hrotit, neboj.
Vložila jsem tam alespoň tisícovku, tak uvidíme, co bude zítra. Snad se to nebude nějak hrotit, a vydrží to.
Každopádně děkuji všem za reakce. ![]()