Opožděná splátka u cetelem

Anonymní
30.3.13 20:49

Opožděná splátka u cetelem

Dobrý večer, potřebovala bych poradit ohledně opožděné splátky u cetelem. Před dvěma roky jsem si vzala na splátky notebook. Splátky byly celkem na 24 měsíců. Letos v březnu jsem zrušila na svém účtu trvalý příkaz k úhradě, s tím, že už mám zaplaceno 24 splátek. Splátka byla vždy k 15. dni v měsíci. Před pár dny mi však přišla sms, že jim nedorazila měsíční splátka, přitom já měla za to, že už to mám splacené. Bohužel jsem se nejspíš o jeden měsíc sekla, takže jsem jim tu poslední splátku toho 15.3. neodeslala :( Samozřejmě, že hned jak jsem si uvědomila omyl, splátku jsem poslala. Takže budu mít zpoždění cca 14 dní. Prosím vás máte někdo podobné zkušenosti???Mám strach, abych neplatila nějaké penále nebo tak něco. Jsem pěkně vytočená, poctivě člověk platí dva roky a pak kvůli vlastní blbosti…ach jo :evil: Stalo se to někomu z vás? Prosím poraďe…Předem díky za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.3.13 20:56
@Anonymní píše:
Dobrý večer, potřebovala bych poradit ohledně opožděné splátky u cetelem. Před dvěma roky jsem si vzala na splátky notebook. Splátky byly celkem na 24 měsíců. Letos v březnu jsem zrušila na svém účtu trvalý příkaz k úhradě, s tím, že už mám zaplaceno 24 splátek. Splátka byla vždy k 15. dni v měsíci. Před pár dny mi však přišla sms, že jim nedorazila měsíční splátka, přitom já měla za to, že už to mám splacené. Bohužel jsem se nejspíš o jeden měsíc sekla, takže jsem jim tu poslední splátku toho 15.3. neodeslala :( Samozřejmě, že hned jak jsem si uvědomila omyl, splátku jsem poslala. Takže budu mít zpoždění cca 14 dní. Prosím vás máte někdo podobné zkušenosti???Mám strach, abych neplatila nějaké penále nebo tak něco. Jsem pěkně vytočená, poctivě člověk platí dva roky a pak kvůli vlastní blbosti…ach jo :evil: Stalo se to někomu z vás? Prosím poraďe…Předem díky za názory.

Dají Vám za upomínku 100kč podruhé 200kč. Tak to tedy udělali nám, když jsme se opozdili. Ale oni jsou vyčůraní, teď na nás zkoušeli, že nebyla splátka v prosinci, ač byla poslali šek na částku jednou takovou, po mém upozornění, že to tak není, to zkusili znovu, ale už s menší částkou, takže nevím, jak budou reagovat, na to když jim píšu, že je vše dorovnané jak má, tohle na mě nikdo zkoušet nebude, jen proto, že jsme se kdysi opozdili, aby z lidí dělali hlupáky! Mít nazbyt hotovost, doplatím jim to tam hned, jinak musíme do konce roku hold ještě splácet :roll:

• Citovat
  • Upravit
101702
30.3.13 20:59

Jestli jim to dojde ještě v březnu, tak to mám pocit berou jako, že to dorazilo ve splatnosti :-) a měl by ti od nich přijít papír, že je úvěr doplacen, alespoň mě vždycky chodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
30.3.13 21:53

Taky jsem měla noťas na splátky, myslím, že jsem snad nikdy neplatila přesně na stanovený datum, vždycky +-5dní, podle toho, jak mi přišli peníze. A nikdy žádná upomínka nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.13 22:11

@j.a.n.i1 @Honzuovka anonym: moc díky za vaše názory :) No budu se modlit, aby tedy všechno bylo v pořádku. Pokud se to bere tak že, za daný měsíc musí být splátka nejpozději do konce toho měsíce…No uvidíme, každopádně jsem teda pěkně nervní, člověk neví co může čekat. Zvlášť v dnešní době když víme jak to chodí. Připadám si jako blbec, poctivě chodím x let do práce, v životě jsem ani nebyla na pracáku a při představě, že budu třeba v registru dlužníků :nevim: No je mi z toho na nic. Snad mi dají vědět, že splátka došla včas. No pokud by chtěli zaplatit třeba 200Kč, tak budu sice naštvaná, ale dám to, nic jiného mi nezbyde. Ale platit třeba tisíce…No jen si to představím a je mi šoufl :poblion:
Díky moc za odpovědi :mavam:
Zakladatelka :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.14 14:51

nemocenska a opozdena splatka

Ahoj,

take bych potrebovala poradit ohledne me situace. Mam telefon na splatky na 25 mesicu, pristi rok v kvetnu budu mit doplaceno.. problem je, ze jsem od 15. zari na neschopence kvuli tehotenatvi.. minuly mesic jsem splatku poslala, protoze jsem mela jeste vyplatu.. ale tento mesic mi jeste neprisla nemocenska, tim padem jsem splatku jeste neuhradila. Doufala jsem ze mi to prijde 13. tak jako minuly mesic ale stale mi nepeisla :think:. Splatnost byla dneska a nevim co si pocit. Pojisteni proti neschopnosti splacet kvuli nemocenske mam, tak nevim jak dal postupovat. Hlavne bych nerada abych byla v exekuci. Muzete mi prosim poradit? Nikdy jsem nic takoveho nemusela resit a kdyby mi prisla nemocenska tak to ani resit nemusim..

• Citovat
  • Upravit
6078
17.11.14 14:55
@Anonymní píše:
Ahoj,take bych potrebovala poradit ohledne me situace. Mam telefon na splatky na 25 mesicu, pristi rok v kvetnu budu mit doplaceno.. problem je, ze jsem od 15. zari na neschopence kvuli tehotenatvi.. minuly mesic jsem splatku poslala, protoze jsem mela jeste vyplatu.. ale tento mesic mi jeste neprisla nemocenska, tim padem jsem splatku jeste neuhradila. Doufala jsem ze mi to prijde 13. tak jako minuly mesic ale stale mi nepeisla :think:. Splatnost byla dneska a nevim co si pocit. Pojisteni proti neschopnosti splacet kvuli nemocenske mam, tak nevim jak dal postupovat. Hlavne bych nerada abych byla v exekuci. Muzete mi prosim poradit? Nikdy jsem nic takoveho nemusela resit a kdyby mi prisla nemocenska tak to ani resit nemusim..

Zavolej na úvěrovou firmu a domluv se s nimi. Neodkládej to, třeba jsou tam i dnes. Tam ti poradí a hlavně - budou to vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
17.11.14 14:56

U koho mas to pojisteni? Volala jsi na cetelem a rekla jim to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.14 15:01

Ano volala, ale o vikendu tam nemaj operatory a dneska je svatek, takze jsem se taky nedovolala.. pocitala jsem s tim ze do patku nemocenska prijde ale neprisla tak proto to resim az dnes, chybami se clovek uci a priste a dam pozor. To nevim u koho jsem pojistena, mam ve smlouve napsany jen typ pojisteni

• Citovat
  • Upravit
169
17.11.14 15:03

Dnes tam nejsou, ale zítra volej na Cetelem, domluvit se lze. Řeknou ti do kdy je potřeba zaplatit nejpozději, aby tam nebyla pokuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
17.11.14 15:05
@Anonymní píše:
Ahoj,take bych potrebovala poradit ohledne me situace. Mam telefon na splatky na 25 mesicu, pristi rok v kvetnu budu mit doplaceno.. problem je, ze jsem od 15. zari na neschopence kvuli tehotenatvi.. minuly mesic jsem splatku poslala, protoze jsem mela jeste vyplatu.. ale tento mesic mi jeste neprisla nemocenska, tim padem jsem splatku jeste neuhradila. Doufala jsem ze mi to prijde 13. tak jako minuly mesic ale stale mi nepeisla :think:. Splatnost byla dneska a nevim co si pocit. Pojisteni proti neschopnosti splacet kvuli nemocenske mam, tak nevim jak dal postupovat. Hlavne bych nerada abych byla v exekuci. Muzete mi prosim poradit? Nikdy jsem nic takoveho nemusela resit a kdyby mi prisla nemocenska tak to ani resit nemusim..

Pokud resis - coz mi z tveho textu plyne, pouze uhradu aktualni splatky, tak te uklidnim. Jsou akceptovany platby, ktere dorazi do posledniho pracovniho dne v mesici. Pripis z uctu do systemu pak trva dv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
17.11.14 15:05
@Anonymní píše:

Pokud resis - coz mi z tveho textu plyne, pouze uhradu aktualni splatky, tak te uklidnim. Jsou akceptovany platby, ktere dorazi do posledniho pracovniho dne v mesici. Pripis z uctu do systemu pak trva dva dny.

Příspěvek upraven 17.11.14 v 15:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
17.11.14 15:07
@Anonymní píše:
Ano volala, ale o vikendu tam nemaj operatory a dneska je svatek, takze jsem se taky nedovolala.. pocitala jsem s tim ze do patku nemocenska prijde ale neprisla tak proto to resim az dnes, chybami se clovek uci a priste a dam pozor. To nevim u koho jsem pojistena, mam ve smlouve napsany jen typ pojisteni

Takže to pojištění je součástí té půjčky? Chápu to dobře? V tom případě tam ráno zavolej a řekni jim co a jak a oni ti řeknou co dělat atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.14 15:07

@hartiepa ano resim uhradu aktualni splatky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.14 15:17

@geilens Já se v tom nevyznám v takových věcech, ale mám v informacích o svém úvěru napsané Typ pojištění: Soubor pojištění A (a když na to kliknu tak se tam píše na co se to vztahuje a je tam právě i ta neschopnost splácet v době pracovní neschopnosti), takže já to tak chápu, že to pojištění je součástí úvěru.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel