Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
@geilens Já se v tom nevyznám v takových věcech, ale mám v informacích o svém úvěru napsané Typ pojištění: Soubor pojištění A (a když na to kliknu tak se tam píše na co se to vztahuje a je tam právě i ta neschopnost splácet v době pracovní neschopnosti), takže já to tak chápu, že to pojištění je součástí úvěru.
Nezlob se, ale ty podepisuješ něco, čemu nerozumíš? Ať žije finanční gramotnost ![]()
no doufej že tam nemáš 150% úroky z prodlení, zavolej tam a další půjčky už si neber ![]()
Příspěvek upraven 17.11.14 v 15:24
Pojištění je sice součástí úvěru, pokud se nic nezměnilo, tak jej poskytuje společnost Cardif pro Vita. Jednak se dá uplatnit až od 60. dne pracovní neschopnosti a jednak pochybuji, že by ti proplatili pracovní neschopnost pro rizikové těhotenství. To je problém všech pojistek, že jde o pojištění úrazu a nemoci. No a rizikové těhotenství se jako nemoc brát nedá.
Nicméně jak jsem psala. Pokud platbu pošleš alespoň do 25., tak to ani jinak řešit není potřeba. V opačném případě si zavolej na infolinku a tam ti řeknou co a jak a domluvíš se s nimi.
@geilens píše:
Nezlob se, ale ty podepisuješ něco, čemu nerozumíš? Ať žije finanční gramotnost
no doufej že tam nemáš 150% úroky z prodlení, zavolej tam a další půjčky už si neberPříspěvek upraven 17.11.14 v 15:24
Tak spotřebák na mobilní telefon nebude taková tragédie, nemyslíš?
Cetelem zase patří k solidním nebankovním společnostem. Není to nějaká no-name půjčka, takže žádných prasáren se tam nikdo bát nemusí. A hlavně - rozlišujte, jedná se o úhradu řádné splátky, ne xy-té v prodlení. To se pak všechno řeší velice rychle a snadno ![]()
@hartiepa Já spíš reagovala na to že ona vlastně neví, co má sjednané a co podepsala. No a spotřebák na mobil mi taky nepříjde nejchytřejší. Nevím kolik je cena telefonu, resp. splátka (kdyby to byla pětistovka, tak má mobil za 12 tisíc - což teda nechápu že nemá pětistovku na splátku?) ale na takový věci si prostě nepůjčuju, ale asi jsem jinak vychovaná no
ale to jsem zase zabruslila někam jinam, na to se zakladatelka neptala, takže zakladatelko, zavolej a domluv se s nima, snad to bude ok ![]()
@hartiepa tak tak. Necham si radsi penize na dalsi splatku, kdyz by mi zas nahodou nemocenska neprisla do 14ti dnu. Vim ze na to maji mesic, ale kdyz mi minuly mesic poslali 13. za dva dny za zari tak jsem s timto datem pocitala i ted. Nevedela jsem ze to posilaji pokazde jinak.
@geilens ja samozrejme vim co mam sjednane, vim ze to mam pojistene ale kdyz ses zeptala u koho sem pojistena a jestli je pojisteni soucast uveru tak to jsem opravdu nevedela. A ano, telefon me stal 13 000 takze splatku mam necelych 700. A je to tak, ze kazdy mesic pocitam s prijmem a kdyz ho najednou nedostanu v urcity termin tak to takhle dopada… nemocenska holt neni zadna slava takze jsem rada ze z ni vubec vyjdu
@Anonymní píše:
@geilens ja samozrejme vim co mam sjednane, vim ze to mam pojistene ale kdyz ses zeptala u koho sem pojistena a jestli je pojisteni soucast uveru tak to jsem opravdu nevedela. A ano, telefon me stal 13 000 takze splatku mam necelych 700. A je to tak, ze kazdy mesic pocitam s prijmem a kdyz ho najednou nedostanu v urcity termin tak to takhle dopada… nemocenska holt neni zadna slava takze jsem rada ze z ni vubec vyjdu
Však jo, kdo chce kam…
@geilens V době nemocenské má problém se splátkou 700,–, ale hlavně, že má mobil za 13 tis. To je teda logika.
Ahoj..stalo se vám někomu že nepřišla složenka od cetelemu na zaplacení splátky? Každý měsíc to mělo být zaplaceno do 17teho což bylo včera.. A složenka pořád nikde.. asi mi nezbyde nic jiného než tam zavolat že.. ![]()
A nebo podle utrzku z minula vypsat na poste slozenku novou ![]()
@krysaricek Myslíš jako na kreditku? Nestalo, ale chodí to normálně, takže se to mohlo kdekoliv ztratit, poslala bych to podle minulé, údaje jsou stejné a minimální splátku tipneš podle toho kolik je vybráno, co vím, tak používají násobky 500,–
@Lukolik píše:
@geilens V době nemocenské má problém se splátkou 700,–, ale hlavně, že má mobil za 13 tis. To je teda logika.
Jenomže ona řeší to, že tento měsíc ještě nedostala nemocenskou, tzn. příjem. Nemá rezervu, ale takhle žije hodně lidí. Na uvážení každého pak je, za kolik si koupí mobil, no…
@hartiepa To sice jo, ale pokud nemám žádnou rezervu, tak nepotřebuju mobil za 13 tis. já tedy nějakou mám, ale i tak mi přijde mobil za tuhle cenu jako naprostá zbytečnost
telefon v téhle cenové kategorii je hračka a nikoliv nutnost, krom pár vyjímek co ho využíjí pro práci…
@j.a.n.i1 s tvým názorem souhlasím… Já si nedávno kupovala „luxusní“ mobil za 5 tisíc, protože jsem chtěla slušnější foťák, abych mohla navždy zachytit jedinečné okamžiky svých maličkých dětí. I nad tou cenou za mobil mi srdce pukalo. Takže ano - osobně taky nechápu, proč má někdo mobil za 13 tisíc. Zase někdo jiný by ale nepochopil, že si já třeba kupuju kožené boty a kabelky. Například. Učím se toleranci k názorům ostatních, tak možná proto jsem tak chápavá ![]()
@hartiepa píše:
Pojištění je sice součástí úvěru, pokud se nic nezměnilo, tak jej poskytuje společnost Cardif pro Vita. Jednak se dá uplatnit až od 60. dne pracovní neschopnosti a jednak pochybuji, že by ti proplatili pracovní neschopnost pro rizikové těhotenství. To je problém všech pojistek, že jde o pojištění úrazu a nemoci. No a rizikové těhotenství se jako nemoc brát nedá.Nicméně jak jsem psala. Pokud platbu pošleš alespoň do 25., tak to ani jinak řešit není potřeba. V opačném případě si zavolej na infolinku a tam ti řeknou co a jak a domluvíš se s nimi.
Ja mela hrozici potrat a bez problemu ![]()
Zakladatelko, jak jsi dopadla?