Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, pokaždé když operu prádlo, tak voní jen do té doby než jej vyžehlím, pak už ne..nevoní a ani nesmrdí, jak kdybych prala v pračce bez pracího prášku a aviváže. Používám prací prášek palmex color a aviváž batole. Někdy na barevné používám gel woolite nebo perwol. Peru na 40°C nebo na 60°C. Moje mamka používá stejný prací prášek a prádlo ji krásně voní ještě dalších několik týdnů. Čím to je?
Hele a neprijde ti to jenom? Ja mam totiz uplne stejny pocit ze sveho pradla. Ale kdyz jsem vezla obleceni po dceri ( vyprane, vyzehlene ) kamoskam tak se me ptaly v cem peru, ze to krasne voni
a me prijde to pradlo uplne neutralni.
@LLenule111 mám to úplně stejně, tak si taky počkám na nápady
Může to být rozdílnou pračkou resp. tvoje prášek hned „prožene“ ale u mámy to rozdělí do víc máchání…mě třeba nejvíc voní bonux a Tide..pokud jde o věci pro mimino tam jsem raději když to moc nevoní. jinak v DM je změkčovač s vůní ve spreji, stříká se při žehlení.
Já občas ( jednou asi za tři měsíce) proženu pračkou na nejvyšší výkon staré bavlněné tričko a místo pášku dám půl litru octa, poté ještě jednou s práškem(gelem) a subjektivně mi potom prádlo víc voní..
Ahoj muze to byt prackou. Treba ucpany nebo zaneseny filtr…nebo je v ni vodni kamen a uz tak dobre nevypere a pradlo nevoni…
Ja teda avivaz nepouzivam..jen gel na prani…ale zda se mi ze je to o cisteni pracky…po vycisteni pradlo voni vic…vycistim filtr odpadni, vanicku na davkovani prasku (dokud jsem pozivala avivaz tak to byl poradnej humus - zda se mi ze dela vic skody nez uzitku)…jednou za cas hodim do pracky hadru..a prozenu to bud octem nebo sodou…jednou za cas redenym savem..na vyvarku…
Také si myslím, že to bude subjektivní. Už jsi na tu vůni zvyklá. Vyperu, suším v sušičce s vonnými ubrousky a vůni prádla přesto necítím. Nedávno tu byla sestra, půjčovala jsem jí nějaké oblečení na dceru a ptala se mě v čem peru, že to krásně voní a já nic necítila ![]()
To samé se mi stává se saponátem na vytírání, po delší době už vůni nevnímám, kdežto návštěvy ji cítí vždy.
Není na škodu občas změnit prací prášek nebo gel a taky aviváž. Já nikdy nekupuju tu samou aviváž, co jsem měla, obměňuju je. Přítel pak po domě chodí a ňufá, jestli u nás nebyl někdo cizí, to když prádlo suším doma
Jinak suším venku a nepřijde mi, že by vítr něco vyfoukal ![]()
Mama pradlo susi venku na susaku a nadherne ji voni, i dlouho potom. Ja to susim v susarne a taky to necejtim, ale myslim, ze je to presne jak psaly holky - uz jsi zvykla. Jakmile zmenim avivaz tak to cejtim. Nebo kdyz mam pradlo v susarne dlouho, pak nez to vyzehlim, taky to necejtim. Ale kdyz seberu a hned vyzehlim, vuni cejtim. Nevim no, pracku mam novou, takze ucpanyma filtrama to nebude.
@ewik pepik píše:
Není na škodu občas změnit prací prášek nebo gel a taky aviváž. Já nikdy nekupuju tu samou aviváž, co jsem měla, obměňuju je. Přítel pak po domě chodí a ňufá, jestli u nás nebyl někdo cizí, to když prádlo suším domaJinak suším venku a nepřijde mi, že by vítr něco vyfoukal
A ňufá.. to je hezky slovo ![]()
Ja si myslim, ze ti to jen prijde, to je, jak s parfemem…manzel, ze krasne vonim, ze se to zamnou tahne, kazdy mi ho chvali a ja nic necitim, to stejne s pradlem…prijde mi, ze vubec nevoni a nedavno se me mamka ptala v cem peru, ze nam krasne voni veci…a par tydnu zpet me cekal bratr na vlakovem nadrazi a nemohl me najit a sel pry podle vune, co se za nami tahnula
a ja taky nic necitim ![]()
@LLenule111 Někdy to je opravdu i pračkou, stejný prášek i postup (zapínám obě pračky taky já) a přeci u taťky prádlo voní víc než mně doma.
Nicméně - pro klid duše - pročisti pračku - cyklus 90 °C s octem, případně použij i přímo čistič pračky (DM, Lidl, Rossmann).
Já jsem so včera koupila dezinfekci na prádlo Sanytol, používá se stejně jako aviváž a vůně velmi příjemná. Zkusila jsem koupit i pro mne netradiční aviváž Frosch, ale tu jsem ještě nepoužila, tak netuším, ale v láhvi voní hezky
.