Oprané prádlo nevoní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3383
15.7.15 10:58

oprané prádlo nevoní..

Ahoj holky, pokaždé když operu prádlo, tak voní jen do té doby než jej vyžehlím, pak už ne..nevoní a ani nesmrdí, jak kdybych prala v pračce bez pracího prášku a aviváže. Používám prací prášek palmex color a aviváž batole. Někdy na barevné používám gel woolite nebo perwol. Peru na 40°C nebo na 60°C. Moje mamka používá stejný prací prášek a prádlo ji krásně voní ještě dalších několik týdnů. Čím to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
15.7.15 11:04

Hele a neprijde ti to jenom? Ja mam totiz uplne stejny pocit ze sveho pradla. Ale kdyz jsem vezla obleceni po dceri ( vyprane, vyzehlene ) kamoskam tak se me ptaly v cem peru, ze to krasne voni :nevim: a me prijde to pradlo uplne neutralni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.7.15 11:05

Moje babi jeste strka mezi pradlo ruzna mydla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
15.7.15 11:09

@LLenule111 mám to úplně stejně, tak si taky počkám na nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
15.7.15 11:09

Může to být rozdílnou pračkou resp. tvoje prášek hned „prožene“ ale u mámy to rozdělí do víc máchání…mě třeba nejvíc voní bonux a Tide..pokud jde o věci pro mimino tam jsem raději když to moc nevoní. jinak v DM je změkčovač s vůní ve spreji, stříká se při žehlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.15 11:10

Já občas ( jednou asi za tři měsíce) proženu pračkou na nejvyšší výkon staré bavlněné tričko a místo pášku dám půl litru octa, poté ještě jednou s práškem(gelem) a subjektivně mi potom prádlo víc voní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
15.7.15 11:14

Ahoj muze to byt prackou. Treba ucpany nebo zaneseny filtr…nebo je v ni vodni kamen a uz tak dobre nevypere a pradlo nevoni…

• Citovat
  • Upravit
9454
15.7.15 11:15

Ja teda avivaz nepouzivam..jen gel na prani…ale zda se mi ze je to o cisteni pracky…po vycisteni pradlo voni vic…vycistim filtr odpadni, vanicku na davkovani prasku (dokud jsem pozivala avivaz tak to byl poradnej humus - zda se mi ze dela vic skody nez uzitku)…jednou za cas hodim do pracky hadru..a prozenu to bud octem nebo sodou…jednou za cas redenym savem..na vyvarku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
15.7.15 11:16

Také si myslím, že to bude subjektivní. Už jsi na tu vůni zvyklá. Vyperu, suším v sušičce s vonnými ubrousky a vůni prádla přesto necítím. Nedávno tu byla sestra, půjčovala jsem jí nějaké oblečení na dceru a ptala se mě v čem peru, že to krásně voní a já nic necítila :nevim:
To samé se mi stává se saponátem na vytírání, po delší době už vůni nevnímám, kdežto návštěvy ji cítí vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
15.7.15 11:42

A jak sušíš? Venku nebo uvnitř? Venku se to vyfouká větrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
15.7.15 11:49

Není na škodu občas změnit prací prášek nebo gel a taky aviváž. Já nikdy nekupuju tu samou aviváž, co jsem měla, obměňuju je. Přítel pak po domě chodí a ňufá, jestli u nás nebyl někdo cizí, to když prádlo suším doma :) Jinak suším venku a nepřijde mi, že by vítr něco vyfoukal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.7.15 11:53

Mama pradlo susi venku na susaku a nadherne ji voni, i dlouho potom. Ja to susim v susarne a taky to necejtim, ale myslim, ze je to presne jak psaly holky - uz jsi zvykla. Jakmile zmenim avivaz tak to cejtim. Nebo kdyz mam pradlo v susarne dlouho, pak nez to vyzehlim, taky to necejtim. Ale kdyz seberu a hned vyzehlim, vuni cejtim. Nevim no, pracku mam novou, takze ucpanyma filtrama to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.7.15 11:53
@ewik pepik píše:
Není na škodu občas změnit prací prášek nebo gel a taky aviváž. Já nikdy nekupuju tu samou aviváž, co jsem měla, obměňuju je. Přítel pak po domě chodí a ňufá, jestli u nás nebyl někdo cizí, to když prádlo suším doma :) Jinak suším venku a nepřijde mi, že by vítr něco vyfoukal :)

A ňufá.. to je hezky slovo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
15.7.15 11:55

Ja si myslim, ze ti to jen prijde, to je, jak s parfemem…manzel, ze krasne vonim, ze se to zamnou tahne, kazdy mi ho chvali a ja nic necitim, to stejne s pradlem…prijde mi, ze vubec nevoni a nedavno se me mamka ptala v cem peru, ze nam krasne voni veci…a par tydnu zpet me cekal bratr na vlakovem nadrazi a nemohl me najit a sel pry podle vune, co se za nami tahnula :pankac: :lol: :lol: a ja taky nic necitim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
15.7.15 12:15

@LLenule111 Někdy to je opravdu i pračkou, stejný prášek i postup (zapínám obě pračky taky já) a přeci u taťky prádlo voní víc než mně doma.
Nicméně - pro klid duše - pročisti pračku - cyklus 90 °C s octem, případně použij i přímo čistič pračky (DM, Lidl, Rossmann).

Já jsem so včera koupila dezinfekci na prádlo Sanytol, používá se stejně jako aviváž a vůně velmi příjemná. Zkusila jsem koupit i pro mne netradiční aviváž Frosch, ale tu jsem ještě nepoužila, tak netuším, ale v láhvi voní hezky :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný