Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosim, kdo mate zkusenosti - synovi se rozbil mobil, resp. displej (nastoupil do metra a nejaky cizinec dobihal tak razantne, ze naskocil klukovi temer na zada a jak do nej narazil, tak ho namackl na tyc - a on mel v kapse u dzin mobil
). Takze jsem zasla do servisu, s tim, ze jsem rekla co se stalo, a ze je rozbity displej-coz chlap videl, potvrdil a telefon prijal do opravy.
Oprava trvala mesic a stala 1400,–. Nebylo mozno telefon hned prezkouset, protoze byl vybity a oni nemeli na nej v krame nabijecku.
Takze jsem ho prinesla domu, telefon jsme dali nabijet - vse vypadalo o.k. Pouze do chvile, kdy jsem telefon vypnula ze site (abych si tam zapnula neco jineho) - to se vypnul. Uz to me zarazilo. Syn musel znova zadavat PIN. Potom zjistil, ze se na nem blbe pise - zmacknete pismenko a trva 3vteriny, nez se ukaze. Kdyz zapojil do telefonu sluchatka, opet se vypnul.
Pujdu tam s tim znovu, ale muj dotaz zni - kdyz jsem tam prisla poprve a rekla, ze je rozbity displej (a popsala, jak k tomu doslo), je mozne, ze oni proste vymenili displej a vic nekontrolovali ?? ![]()
Ja se tedy chystam rict, ze jsem tam prisla s rozbitym telefonem, ale je mi jasne, jak se to bude vyvijet. Nabidnou dalsi opravu, predpokladam, a zadarmo to nebude.
Myslite, ze ma smysl se dohadovat ? Nejradsi bych k tomu pristoupila jako k reklamaci te opravy.
Jeste dodavam, ze kdyz byl ten displej rozbity, tak bylo poznat, ze telefon normalne funguje, syn mi poslal sms i „poslepu“ bez displeje, po pameti. Mam to rikat ? Nebo spis hrat na to, ze opravili to, co je viditelne, a na vic se vybodli … ![]()
Já bych se podívala, co ti napsali do účtu - kolik si za co naúčtovali… a uvidíš, co s tím dělali… a zkontrolovala bych si IMEI, jestli ti nedali uplně jinej telefon ![]()
Ale osobně mě překvapilo, že jste řešili opravu telefonu, když za 2000 už se dá sehnat roumnej mobil novej, pokud to teda není telefon za 10000 ![]()
ahoj, pokud ten telefon uz neni v zaruce, tak bych i verila tomu, ze se s tim nemazali, vymenili display a kaslali na to. Normalne by meli udelat vystupni test, jestli je vsechno ok, to evidentne neprovedli.
Jestli je to telefoun s dotykovym displayem, tak by ti to meli uznat jako reklamaci, ale jinak se priprav, ze asi budou mlejt hubou a budou se to snazit uhrat na dalsi placenou opravu, na druhou stranu ty klidne s drzym celem muzes tvrdit, ze ten telefon predtim az na ten display fungoval v pohode
Jinak 1400,– uz je docela dost penez, aby to opravili solidne…
Taky si myslím, že odflákli vstupní i výstupní diagnostiku vady.
Po tom, co jsem viděl (nejen mobily, ale i notebooky opravujou brigádníci
- teda aspoň někde…), se nedivím ničemu a nakupuju tyto přístroje tak, abych je mohl považovat za jednorázové spotřební zboží…
Diky za rady, precetla jsem si je tedy az ted, a do opravny uz mezitim zasla.
Prijali mi to do zarucni opravy (zatimco ten displej byl mechanicky poskozen, takze to byla oprava placena). Jestli ho predtim poradne zkontrolovali by me taky zajimalo, ale dost o tom pochybuju … na druhou stranu argument, ze je to dalsi nasledek te nehody z jejich strany nepadl.
No jsem zvedava, jak to dopadne, pocitam, ze tak za 14 dni to bude, tak dam vedet.
Jinak nad tim ted tak premyslim, jak to vubec u oprav jakychkoli pristoju funguje - kdyz zavolam do servisu, ze u pracky prasklo okynko, tak uz prece jakozto neodbornik nevim, ze se treba porouchalo i neco jineho. Ale oni se k tomu dnes staveli tak, ze napsali do reklamacniho protokolu presne to, co jsem jim rekla, jeste se ptal, jestli tam chci uvest i neco dalsiho - jak to muzu vedet, kdyz telefon poradne nefunguje, co mu vsechno je ?
To dela na cloveka dojem, ze se kouknou opravdu jen na to, co jim zakaznik nahlasi. Takze tam taky muze jit na petkrat.
kate02 píše:
Ale osobně mě překvapilo, že jste řešili opravu telefonu, když za 2000 už se dá sehnat roumnej mobil novej, pokud to teda není telefon za 10000
To je sice pravda, ale on ho nema jeste ani rok (drahy moc nebyl, neco ke 3tis), dostal ho od manzela k narozeninam, tak se nam ho nechtelo zahodit. Kdyby to opravili poradne hned, tak telefon muze jeste fungovat dalsi 2 roky bez problemu, porad je ta oprava polovicni cena nez novy telefon.
Ale pokud to bude zlobit dal, do dalsi opravy uz nepujdeme, to je jasny. Nemam sil na to, se nekde hadat.
Stejne je to ale smula co
nejakej potrhlej Ital Vam skoci v metru na zada, sice se omluvi, ale zmizi
, a clovek ma akorat starosti a vydaje. Coz uz milej Ital netusi.