Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminy, asi mě klepne. Prosím vás, nemáte doma chlapa, který dělá do notebooků? Můj mazlík má asi 4 měsíce po záruce a odchází mi pravděpodobně grafika (nevím na 100%). Prostě zamrzne displej, buďto se jen na chviličku zasekne a trošičku „rozkostičkuje“ a noťas na nic nereaguje a nebo se začne vytrácet, až mi zůstane jen bílá obrazovka - bohužel, čím dál častěji. Notebook dost akutně potřebuji a fakt se mi nechce kupovat nový, protože tenhle mě stál skoro 30 tisíc
.
Může mi prosím někdo dát radu, zda se vůbec dá tato závada opravit, odstranit a případně i kde mi mohou pomoci a za jakou cenu? Nejlépe Praha ![]()
Děkuji moc za případnou pomoc a rady ![]()
@tterka opravit se to da. Zkuste v Praze Dileris. Maji certifikat na opravu HP. Nebo Z+M servis. Maji technika na opravy NB spickoveho. Pripadne te odkazou jinde. Grafika vetsinou stoji cca 5 tis do NB. Zalezi jak kvalitni. Ale dle popisu to muze byt vadna i zakladova deska. Pocitej xtisic. A taky na reklamacku maji 30 dnu. Je to prece jenom pozaruka. ![]()
Může to být i přehřátím grafického čipu. Mohlo by pomoci vyčištění a případné znovu usazení chlazení (s novou vrstvou teplovodné pasty).
@tterka mě, je to cca měsíc, co mi počítač vymrzl. Příčina byla, že mi odešel disk. servis mi navrhoval opravu za 10 tis., ale nemám počitač HP.
@elen-ka píše:
@tterka mě, je to cca měsíc, co mi počítač vymrzl. Příčina byla, že mi odešel disk. servis mi navrhoval opravu za 10 tis., ale nemám počitač HP.
Tam záleží na tom, co všechno bylo součástí opravy - obnova SW (reinstalace Windows apod.), zprovoznění HDD pro zkopírování dat, nový HDD/SSD, jak složité je dostat se k HDD. U mnoha notebooků je výměna HDD snadná a zvládne ji i lajk.
@opulus píše:
Tam záleží na tom, co všechno bylo součástí opravy - obnova SW (reinstalace Windows apod.), zprovoznění HDD pro zkopírování dat, nový HDD/SSD, jak složité je dostat se k HDD. U mnoha notebooků je výměna HDD snadná a zvládne ji i lajk.
Já to beru, ntb jsem stahla domů, mě stačila ta diagnostika, co provedli, ale přiznám se, že já i jako laik bych do toho nešla. ![]()
@elen-ka píše:
Já to beru, ntb jsem stahla domů, mě stačila ta diagnostika, co provedli, ale přiznám se, že já i jako laik bych do toho nešla.
Co je to za model?
@opulus píše:
Co je to za model?
sony, ale na dořešení mám manžela ![]()
@elen-ka Já to řešit nechtěl. ![]()
Jen mě zaujalo, že bys do toho nešla. Bývá to jednoduché.
Viděl jsem i notebooky, kde se toho muselo rozebrat o trochu víc a tam to celkem chápu. Odtud moje zvědavost.
Řešili to tady https://h30434.www3.hp.com/…td-p/5325007 - jde o spoj u grafický karty, prý pomůže dát ho občas spát, čímž se vyčistí grafická paměť, ale je to nepraktický
Kdyžtak by se možná dala sehnat za pár korun nová základní deska, tipuju, že by ji mohli mít tady https://www.vymena-displeje.cz/
Moc všem děkuji za rady a názory. Nakonec jsem náhodně zjistila, že když notebook nakloním, tak obraz okamžitě v pořádku naskočí a běží bez potíží. Tak snad „jen“ nějaký špatný kontakt. Do servisu půjde koncem týdne, tak mi držte palce, ať je to fakt jen nějaká blbost a ne oprava za x tisíc
.
Nerada bych tak brzy kupovala nový stroj -D
Ahoj, tak to mě mrzí, co se ti stalo s NB. Samozřejmě to je dost nepříjemná věc. Vzpomínám si, že je to asi dva měsíce, co můj bratr hledal taky nějaký servis na opravu NB, protože si poškrábal displej. Obrátil se myslím na servis vymena-displeje. Velice rychle se jeho žádosti věnovali a do týdne myslím měl NB doma a po poškrábaném displeji ani památky