Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak pokud to vědět nechcete, proč nad tím bádáš? Pokud to vědět chceš, tak se prostě zeptej doktora 🤦♀️
Průběh těhotenství ani tvar břicha o pohlaví nic nevypovídá, jsou to jen babské řeči.
@radkaa3 u kluka vše Ok, občas žaludek na vodě… u holky mi bylo blbě ještě v 5m a celkove to byl slušný rarach i v břiše. Když vidím jak večer radi, tak muzu byt rada, ze si neprokopala díru jinudy
asi týden dva po zjisteni těhotenství jsem měla vnitřní pocit na dane pohlaví a vyslo to. Když jsem se nemohla ze začátku na miminko jakoby napojit, tak to nedopadlo. Třeba ve čtvrtém těhotenství jsem ‘citila’ dítě jen par týdnu a pak to proste nějak neslo se vnitřně spojit. Po zaspineni mi bylo na kontrole řečeno, ze už je 4 týdny zamlkle a ve 13tt jsem musela na revizi. Nejsem žádný ezo blázen, ale mám strašně silny pocit. Třeba teď je kamoska tehotna a já z ni úplně cítím kluka. Jsem strašně zvědavá jestli to bude nebo ne, ještě je brzy na nějaké utz potvrzení
Tak ti drzim palce, ja si to nechala rict co nejdrive, abych pak miminko uvitala s radosti, ikdyz bude mit pindik. A ma ho ![]()
podle bricha se to nepozna
me zase tvrdili, ze budu mit holku a nechteli rici proc - ale ja vim proc, vypadala jsem desive
krasu mi ale sebrali hosi ![]()
Tak jestli máš chutě na sladké, tak by to ta holka mohla být. Já u obou kluků chutě na slané a kyselé. Takže mě bylo jasno hned co to bude.
@Pudloslava to mám kolegyni. Když jsem ji viděla chvíli před porodem… no myslela jsem, ze vyleze miss world a on pindik ![]()
@reny14 píše:
Tak jestli máš chutě na sladké, tak by to ta holka mohla být. Já u obou kluků chutě na slané a kyselé. Takže mě bylo jasno hned co to bude.
U kluka jsem jedla sladke ve velkým. U holky slaný a celkove chutě a mlsná me moc nehonily. Taky jsem přibrala jen 13 a u kluka 22
@hospodki píše:
U kluka jsem jedla sladke ve velkým. U holky slaný a celkove chutě a mlsná me moc nehonily. Taky jsem přibrala jen 13 a u kluka píše: Více
Tak to jsi měla úplně obráceně než to bývá.
@radkaa3 píše:
@Atisia to je taky zajímavé, většinou se právě říká, že jak tam jednou něco je, už se to neztratí 😁
Nám řekli ASI. Super odpověď
.
@hospodki píše:
@Pudloslava to mám kolegyni. Když jsem ji viděla chvíli před porodem… no myslela jsem, ze vyleze miss world a on pindik
jiste je velmi pohledný ![]()
když mi lidi říkali s „upřímným“ výrazem „to jsou ale krásné děti“, tak jsem odpovídala „nejsou, ale máme je rádi“ ![]()
potíž je v tom, že já hezká nebyla nikdy
Já teda vůbec nechápu, proč jste si to nenechali říct, když podle tvých diskusí si od začátku oba velmi přejete holčičku a snažili jste se tomu i přizpůsobit oplodňovací sex. Mám tři děti, nejstarší holku a dva kluky, každé těhotenství bylo něčím jiné a něčím stejné, podle mě to jsou všechno jen babské řeči. Třeba pleť a vlasy jsem měla nádherné u všech třech dětí, ale u dcery a staršího syna hned od začátku, u nejmladšího až tak od půlky těhotenství, do té doby naopak docela hrůza. Chutě nejvýraznější s dcerou, ale na vše možné, chvíli jsem preferovala sladké, chvíli slané, pak sýry, jindy zase zeleninu. Nezvracela jsem ani jednou. Břicho vždycky tak nějak stejné, přibírala jsem minimum, v podstatě jen dítě a příslušenství, domů z porodnice jsem nesla max. 1 - 2 kilo. Nemyslím si, že podle toho jde něco předpovídat.
Holky, děkuji za reakce 🤗 Pro malé rýpalky bych chtěla jen říct, že jsme tentokrat chtěli prostě překvapení. U kluků jsme to věděli. Tak jsme řekli že tentokrat vydržíme a musím říct, že to má opravdu svoje kouzlo. A to že se tu ptám jak to kdo měl a jaké měl pocity, na tom snad není nic špatného. Jen mě tyhle věci dost zajímají, tak zkoumám, abych pak mohla i zpětně porovnat co “sedělo” a co ne.. každá ženská je zvědavá 🙂
1. holka - nebylo mi zle, byla sem krásná princezna, nic nebolelo. Jen pak otoky nohou, dost pálila žáha, břicho vysoko a spíš kulatý a do stran.
2. kluk - zle, jak zákon káže (bez zvracení), hnusný vlasy atp. Oteklá, bolavá. Pupajs spíš dopředu a hodně nízko. Žáha nezlobila.
Podle povídaček okolí sme se fakt nijak neřídili, prý sedělo jídlo na ta pohlaví. Obě děti máme od toho 20tt zjištěné pohlaví ![]()
@Pudloslava píše:
jiste je velmi pohledný![]()
když mi lidi říkali s „upřímným“ výrazem „to jsou ale krásné děti“, tak jsem odpovídala „nejsou, ale máme je rádi“
potíž je v tom, že já hezká nebyla nikdy
My máme hezky mimina, ale to já byla taky… nějak nevim kdy se to u me zlomilo, ale rozhodne mi to nezůstalo ![]()
@radkaa3
Tak když chcete překvapení tak proč to tady zkoumas. Prostě si to nechte říc..t když i ty koumes jestli je to kluk nebo holka na každém utz a ještě základ diskuzi ať máte jasno.
Co se tyčí břicha a chuti a stavu je to naprosto jedno to opravdu nefunguje. To jsou jen takové řeči.