Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@radkaa3 píše:
@hospodki to je hodně zajímavé 🤔Někdo takový dar má 🤗
Je to zajímavý. Taky jsem kamarádce psala jeden večer, ze mám takový pocit, ze porodí. Strašně se mi vysmala… no v noci ji to chytlo před termínem
podobne se mi to stalo ještě u dvou. Z ničeho nic jsem si na nějakou kamarádku po delší době vzpomnela s takovým intenzivním pocitem a další den přišla zprava… spis nějaká nahoda. S pohlavím jsem na vyber moc neměla a bylo to 50:50. S množstvím těhotných okolo sebe by bylo divny, kdybych se netrefila myšlenkou zrovna v době, kdy fakt porodila ![]()
@hospodki Tyjo, jsi dobrá. Já mám zas docela šestej smysl na těhotenství. Kolikrát někoho potkám a říkám si jestli není těhotná. A pak se dozvím že opravdu jo 😁
@radkaa3 to má sousedka taky. Ta je snad radar
asi je z lidi cítit nějaká jina energie nebo nevim, ale zas tak moc velkou pozornost tomu nedavam. Vím, ze děda byl senzitivni na vodu a našel pro par vesnic kdysi zdroje, které čerpají do dneska a pomohl našim přestavět nábytek, kdy se tatovi prý blbě spalo a jakmile to udělali podle nej, tak najednou vše Ok. Kamarádka má taky problem, ze když je nějaká divná energie, tak ji v tom bytě není dobre a její mámu šílene boli hlava a je ji zle.
@radkaa3 5íká se že u holky máš chut na sladký já jela v zelenině a zelném salátu vege jídlech — ovoci..
břicho jsem měla hodně dopředu (prý jasnej kluk)
plet nadhernou vlasy taky
a čekala jsem holčičku
Podle toho to fakt nepoznáš.. určitě ti přeju ať je to vytoužená holčička. Ale ty pocity jsou strašně zavádějící. Je to holt 50 na 50
@ludmilaadamkova děkuji.. vím že každá to má jinak.. u někoho to vychází, u někoho je to přesně naopak. A furt jsou to jen “babské” rady.. a třeba u těch chutí. U kluků jsem jedla samé slané, maso, tlačenku. Teď preferuji sladké a hodně ujíždim na pomerančovém džusu 😁 No jsem na to zvědavá 🙂
@hospodki já už to vnímám docela dlouho 😁 A mužskej už ze mě nemůže 😁 Jinak v rodině jsme měli taky člověka, kterej cítil zóny a tak. Když jsem byla malá, byla jsem na to prý dost citlivá. Blbě jsem spala, tak mi podle něho přestěhovali postýlku a byl klid 🙂
Ja jsem si pohlavi nechala napsat na papirek a pak jsme to doma otevreli spolexne s manzelem (tehu ve druhe vvlne korony a opatreni dost striktni na velkym utz organu plodu v nejzassim terminu tj. mimi uz dost velke.). Celou dobu jsem se koukala na obrazovku a v momente urcovani pohlavi jsem se koukala mimo obrazovku. Presto jsem si myslela az do porodu, ze jsem tam zahlesla jasny pytlik mezi nohama a papirku od doktorky zcela neverila! A vysledek? Jasna holka
… Takze jestli ti to netekli zdravotnici, tak bych uplne nevesela hlavu. Na „urceni“ pohlavi dle vzhledu tehu matky a prubehu tehu neverim.
@makahamapak děkuju za komentář 🤗 Nn, od zdravotníků nevím nic 🙂Ale na ultrazvuky jsem vždycky koukala. Doktor jak věděl že to vědět nechci, tak tam schválně nezajížděl. Ale občas samozřejmě “přejet” dole musel. A jak jsem psala, nic tam nikde k zaujmutí nebylo. U kluků to bylo vidět hned 🙉 Tak je možný že na poslední kontrole jsem opravdu viděla “něco” 🤷🏼♀️On ani nemá zas tak super ultrazvuk, takže se tam vyznat je někdy umění 🙂.. a ten vzhled atak je opravdu 50:50. Třeba když byla těhotná sousedka, všichni do jednoho jasnej kluk. Podle břicha, vzhledu a tak. A nakonec holka 😁 I spousta maminek píše že mají stejné bříško u kluka i u holky 🙂