Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky 🤗 Měla bych takový dotaz 🤔.. zajímalo by mě, zda má některá z vás zkušenost s tím, že v těhotenství vám vše nasvědčovalo na jedno pohlaví a nakonec to bylo druhé? Čekáme miminko a nenechali jsme si říct pohlaví, chtěla jsem překvapení. Už máme 2 chlapečky. U nich bylo těhotenství úplně stejné, krom bříška jsem nevěděla že jsem těhotná. Teď to třetí je úplně jiné, od nevolností, slabostí, chutí,.. prostě všechno. Tak jsem si říkala, že by ta holčička mohla tentokrat dopadnout. Ale úplně všichni co mě vidí, mi říkají, že to je jasnej kluk. Podle bříška. Že mám typický klučičí a že to neokecám. A na posledním uzv se mi zdálo, že tam vidim něco “přebytečného” 🙉.. tak jsem z toho furt taková zmatená 🤔 Neměla jste to některá podobně? 🤔 Dííky za každou reakci 🙋♀️
My si teda oba kluky rict nechali, ale obě těhotenství byla uplne jina, takze z me zkusenosti bych na tohle moc nesazela ![]()
Edit: Ale jestlis videla neco bimbat mezi nohama, tak je to asi jasne
od urciteho tydne to nejde moc přehlédnout, kdyz roztahnou nohy, taky si ty utz pamatuju ![]()
Příspěvek upraven 16.10.22 v 20:55
@radkaa3 píše:
Ahoj maminky 🤗 Měla bych takový dotaz 🤔.. zajímalo by mě, zda má některá z vás zkušenost s tím, že v těhotenství vám vše nasvědčovalo na jedno pohlaví a nakonec to bylo druhé? Čekáme miminko a nenechali jsme si říct pohlaví, chtěla jsem překvapení. Už máme 2 chlapečky. U nich bylo těhotenství úplně stejné, krom bříška jsem nevěděla že jsem těhotná. Teď to třetí je úplně jiné, od nevolností, slabostí, chutí,.. prostě všechno. Tak jsem si říkala, že by ta holčička mohla tentokrat dopadnout. Ale úplně všichni co mě vidí, mi říkají, že to je jasnej kluk. Podle bříška. Že mám typický klučičí a že to neokecám. A na posledním uzv se mi zdálo, že tam vidim něco “přebytečného” 🙉.. tak jsem z toho furt taková zmatená 🤔 Neměla jste to některá podobně? 🤔 Dííky za každou reakci 🙋♀️
Vždycky jsem si myslela, že vím co čekám a nikdy jsem se netrefila. Jinak jsem měla všechny těhotenství téměř totožný a máme 2 holky a kluka.
Doktor říkal co?
Kamarádce i na uz tvrdili, že bude mít kluka. To bylo na sále překvapení
někam se mu zatoulal už ho nenašli. Máj babu
![]()
Vždyť už budeš skoro rodit, tak to za chvíli uvidíš sama. Takhle tipovat to nemá cenu. Proč jste si to nenechali říct?
Mám dva syny a teď jsme v 35 tt, čekám holčičku. U kluků bylo těhotenství úplně jiné. Žádné nevolnosti, vše úplně super. Chutě na slané… Teď u dcery, první trimestr a půl neskutečné „kocoviny“, migrény, hrozné stavy slabostí, malátnosti a pořád bych jedla sladké jídla… Tvar břicha bych vůbec neřešila, to jsou jen povídačky, břicho mám naprosto stejné jako bylo u synů.
Podle tvaru břicha bych se neřídila. Ten závisí na původní postavě a poloze plodu.
Co se týče nevolností, s každým dalším těhotenstvím to bylo lepší, jakoby si tělo na tento stav vzpomnělo a zvyklo. Takže tady taky nešlo nic usuzovat.
Neznám nikoho, komu by se úplně spletli. Znám ale, kde se spletli v prvním trimestru nebo ten hrbol nešel změřit a později pro nevýhodnou polohu plodu taky nešlo pohlaví úplně vidět. Tip většinou byl, ale s přesností jen lehce nad 50 procent. Většinou to vyšlo.
Ja měla třeba těhotenství různá, u kluků mi bylo víc blbě, u holky sem zas víc nabírala na váze a měla horší pleť. Ale fakt bych se tím neřídila, podle těch báňských rád sem to měla vždy úplně naopak ![]()
Dvě těhotenství, obě naprosto odlišné a přesto dva kluci. Vím, že doufáš v tu holku a třeba tam fakt je, ale nemusí. Švagrová má 4 kluky a měla 4 naprosto odlišná těhotenství.
Já jsem měla v jednom těhotenství chuť na sladké, pak jsem nemohla ani vidět maso, pak mi bylo ze sladkého zle, a všechno kluci
v každém se vyskytlo něco úplně opačného, než v předchozích
u mě se podle toho moc soudit nedalo ![]()
@Ronyx mám to vpodstatě stejné jako ty. Do toho se mi teď zas vrátily nevolnosti. Nemůžu nikde dlouho stát, hned se mi dělá zle a strašný slabo.
Ano..podle všech možných babskych klepu (chutě, tvar břicha, horší pleť, stáří krve, čínský kalendář a kdoví čeho všeho ještě)…mi všichni tvrdili že budu mít kluka..a mám holku..teď je to přesně naopak…vše by ukazovalo na holku no a dle utz by to měl být kluk (3× potvrzeno)
@Villanelle jako bimbat vyloženě ne. Na posledním uzv se mi zase zdálo, že je tam místo 😁 Ale teď na poslední kontrole mi přišlo zas opak. Ale byla to dost rychlovka, tak bůh ví co jsem viděla 😁
@JancaS84 doktor neříká nic, chceme překvapení. Spíš mě zajímají vaše zkušenosti versus realita 😁
@Atisia to je taky zajímavé, většinou se právě říká, že jak tam jednou něco je, už se to neztratí 😁