Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkoušela jsi ji to každém převalování osprchovat zadeček vlažnou vodou? Chce to vytřít opravdu do sucha. Nechala bych ji klidně bez pleny delší dobu. Při nejhorším se ti pocura…
Ja tyhle „spaleniny“ od stolice mazu bepantenem. Sudocrem to podle me jen drazdi, bepanten snese v pohode, to nenadava, u mazani sudocremem rve - je husty a proste to dre…
Zrovna resime stejny problem, ale u nas je to strevni viroza… Dnes uz dobry, ale vcera rvala u kazdyho myti, utirani, zabalovani… celou noc mela plenu cistou, tak se ji to stihlo trochu spravit…
Našemu malému nezabralo tenkrát nic, ani Sudocrem, Bepanthen, Imazol, měsíčková mast, řepík… až nakonec zázračně obyčejná Rybilka ![]()
Jestli jsou tam pupínky tak je to kvasinka omývat vodou hodně větrat kup Imazol plus můžeš otírat černým čajem nebo roztokem z hypermanganu. My jsme s tím bojovali dlouho nakonec jsme šli k doktorce a vyfasovali Imakort to je Imazol s kortikoidy
U nás byly tyhle opruzeniny po ovoci..a přesně jak je psáno výše - čistá voda, osušit na vzduchu a kombinace sudocrem a imazol. Většinou tak 4-7 dní, než se vše vyléčilo..na bepanthen nedám dopustit, co se týká dohojování (sudocrem hodně vysušuje), ale dokud je to jakoby mokvavé tak vysušovat…držím palce
@kazda.m naše taky hodně kadí v 10mesicich kadila tak 6× denně teď už max 4×
a průjmy to nejdou má asi rychlé spalování
Mne po prichodu z porodnice doktorka bepanten „zakazala“, jak rikate, je vlhky a zaparuje to jeste vic. To mela opruzeninu z plinky… Ale na ty „spaleniny“ mi prijde naopak vhodnejsi, ze je hojivy a zklidnuje (obecne pantenol je zklidnujici, na spaleniny od slunicka a tak). Male na tyhle zapaly vzdy pomohl. jinak tim nemazu. Pokud je zaparena z pleny, tak vzdy sudocrem nebo zitenax (taky vysusuje).
Jinak take nema vylozene prujem, ale takovy ty „úprdky“
a hrozne ji to drazdi pokozku, ma prditko cele rude.. ![]()
@kazda.m mě se 9 měsíční princezna oprudila zrovna minulý týden když jí dr, nasadila atb.ona se pokakala v kočárku a já tozjistila až doma. bepanthen jen zhoršoval a bylo to ještě horší, já omývala jen vodou a zaparášila pudrem to se zlepšilo, ale dr. mi pak dala imazol a ten jsem dávala 2× denně + jsem to lehce zasypala pudrem a jsme v cajku.
Jednou byl maly taky strasne opruzeny a nic nepomahalo, sla jsem k doktorce a ta mi dopoporucila modry aviril (obsahuje hermanek) nebo koupit hermanek zalit ho vodou a tim potirat a hodne vetrat - zbralo to, hned druhy den to bylo o moc lepsi. Hermanek pouzivat jen minimalne, neni vhodny na detskou pokozku. Ale opravdu zabira
U nás přišly takový opruzeniny jakmile šlo o zuby..mohla jsem dělat co jsem chtěla, do té doby jsem o opruzeninách nevěděla..jak to přišlo, tak to odeznělo a v pusince nový zub..
U nás to třeba trvalo fakt sedm, osm dní, hrůza děs, a pak jak když mávneš kouzelným proutkem..přeju moc, aby to zmizlo, co nejdřív ![]()
To věřím, se bojím vždy i u čtyřletého.
Tak ať je to jen nějaká viróza, držím palce ![]()