Opruzenina u 10 měsíční holky

125
3.10.16 15:12

Zkoušela jsi ji to každém převalování osprchovat zadeček vlažnou vodou? Chce to vytřít opravdu do sucha. Nechala bych ji klidně bez pleny delší dobu. Při nejhorším se ti pocura…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5980
3.10.16 15:14

Ja tyhle „spaleniny“ od stolice mazu bepantenem. Sudocrem to podle me jen drazdi, bepanten snese v pohode, to nenadava, u mazani sudocremem rve - je husty a proste to dre…
Zrovna resime stejny problem, ale u nas je to strevni viroza… Dnes uz dobry, ale vcera rvala u kazdyho myti, utirani, zabalovani… celou noc mela plenu cistou, tak se ji to stihlo trochu spravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
3.10.16 15:16

Zkus hemagel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
3.10.16 15:21

Našemu malému nezabralo tenkrát nic, ani Sudocrem, Bepanthen, Imazol, měsíčková mast, řepík… až nakonec zázračně obyčejná Rybilka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
3.10.16 15:22

Jestli jsou tam pupínky tak je to kvasinka omývat vodou hodně větrat kup Imazol plus můžeš otírat černým čajem nebo roztokem z hypermanganu. My jsme s tím bojovali dlouho nakonec jsme šli k doktorce a vyfasovali Imakort to je Imazol s kortikoidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.16 15:28

U nás byly tyhle opruzeniny po ovoci..a přesně jak je psáno výše - čistá voda, osušit na vzduchu a kombinace sudocrem a imazol. Většinou tak 4-7 dní, než se vše vyléčilo..na bepanthen nedám dopustit, co se týká dohojování (sudocrem hodně vysušuje), ale dokud je to jakoby mokvavé tak vysušovat…držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
3.10.16 15:33

@kazda.m naše taky hodně kadí v 10mesicich kadila tak 6× denně teď už max 4× :nevim: a průjmy to nejdou má asi rychlé spalování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
3.10.16 15:35

Mne po prichodu z porodnice doktorka bepanten „zakazala“, jak rikate, je vlhky a zaparuje to jeste vic. To mela opruzeninu z plinky… Ale na ty „spaleniny“ mi prijde naopak vhodnejsi, ze je hojivy a zklidnuje (obecne pantenol je zklidnujici, na spaleniny od slunicka a tak). Male na tyhle zapaly vzdy pomohl. jinak tim nemazu. Pokud je zaparena z pleny, tak vzdy sudocrem nebo zitenax (taky vysusuje).
Jinak take nema vylozene prujem, ale takovy ty „úprdky“ :mrgreen: a hrozne ji to drazdi pokozku, ma prditko cele rude.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3671
3.10.16 15:41

@kazda.m mě se 9 měsíční princezna oprudila zrovna minulý týden když jí dr, nasadila atb.ona se pokakala v kočárku a já tozjistila až doma. bepanthen jen zhoršoval a bylo to ještě horší, já omývala jen vodou a zaparášila pudrem to se zlepšilo, ale dr. mi pak dala imazol a ten jsem dávala 2× denně + jsem to lehce zasypala pudrem a jsme v cajku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.10.16 16:15

Jednou byl maly taky strasne opruzeny a nic nepomahalo, sla jsem k doktorce a ta mi dopoporucila modry aviril (obsahuje hermanek) nebo koupit hermanek zalit ho vodou a tim potirat a hodne vetrat - zbralo to, hned druhy den to bylo o moc lepsi. Hermanek pouzivat jen minimalne, neni vhodny na detskou pokozku. Ale opravdu zabira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
3.10.16 17:24

U nás přišly takový opruzeniny jakmile šlo o zuby..mohla jsem dělat co jsem chtěla, do té doby jsem o opruzeninách nevěděla..jak to přišlo, tak to odeznělo a v pusince nový zub..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
3.10.16 19:13

U nás to třeba trvalo fakt sedm, osm dní, hrůza děs, a pak jak když mávneš kouzelným proutkem..přeju moc, aby to zmizlo, co nejdřív :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
3.10.16 20:33

To věřím, se bojím vždy i u čtyřletého.
Tak ať je to jen nějaká viróza, držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek