Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď zrovna si pouštím písničky Skoumala a Vodňanského a k tomu dlabu sušenky a jsem vlídně naladěna k celému světu ![]()
Mě vždycky pomůže nějaká dobrá komedie,nejradši mám ty starší francouzské a taky si pořád opakuju větu,kterou mám i v podpisu ŽIVOT JE KRÁSNEJ,I KDYŽ STOJÍ ZA HOVNO…
a taky,že jsou lidi,co jsou na tom mnohem hůř,než já a taky to zvládají.
Optimismus mám zřejmě vrozený, zděděný po dědovi. Jinak bych nemohla přežít všechno, co jsem v životě zažila. Moje motta: co mě nezabije, to mě posílí a hlavu vzhůru.
Jinak baterky dobíjím sportem, s přáteli, horkou vanou nebo saunou, muzikou, četbou, spánkem, tvořením, za volantem a od porodu nejvíc pohledem na to malé štěstíčko, které roste jako z vody ![]()
Čokoládou, banány, pokud jsem pesimistická z únavy, tak červeným masem.
Ono kupodivu funguje začít se usmívat, i když člověku do smíchu není. Prý tělo usoudí, že je dobře, když se člověk usmívá a začne vyplavovat serotonin (či jaký optimistický hormon). Nevím, jestli to tak je, ale zabírá to.
A ještě si pouštím veselá videa z youtube nebo z videacesky. Třeba Úsměvem ke štěstí je pěkná věc. I když já jsem normálně na poněkud černější humor.
Pěkná muzika a alkohol ![]()
Ale jinak do podzimních depresí moc nepadám a na Vánoce se těšim ![]()
A moje motto: „Co můžeš udělat zítra, odlož na pozítří“ ![]()
EvcaZb píše:
To s tím salámem, já vím, že člověk vybouchne, ale jsou to malé věci.
To chce se nadechnout, zavřít oči a pomalu vydechovat a dívat se třeba z okna na stromy.
Evčo, to už byla po dnešním šíleném dni už jen tak třešníčka na dortě která spustila celou tu lavinu… ![]()
Chápu, někdy stačí málo a „dílo“ je na světě. Hlavně poté, co se člověku něco nepovedlo nebo nejde celý den.
EvcaZb píše:
Chápu, někdy stačí málo a „dílo“ je na světě. Hlavně poté, co se člověku něco nepovedlo nebo nejde celý den.
Jo, jo, přesně tak… akorát že už je to delší doba, co se nic nedaří a vše se sype…
Už aby se to zlomilo ![]()
@Knihomyš píše: Čokoládou, banány, pokud jsem pesimistická z únavy, tak červeným masem.
Ono kupodivu funguje začít se usmívat, i když člověku do smíchu není. Prý tělo usoudí, že je dobře, když se člověk usmívá a začne vyplavovat serotonin (či jaký optimistický hormon). Nevím, jestli to tak je, ale zabírá to.
A ještě si pouštím veselá videa z youtube nebo z videacesky. Třeba Úsměvem ke štěstí je pěkná věc. I když já jsem normálně na poněkud černější humor.
Děkuji za krátký film…myslím, že dnes jsem přesně tohle potřebovala! ![]()
Hezký film, dobré jídlo (většinou něco, co nemusím vařit), nebo si sednu s manželem a zahrajeme si nějakou hru (děti ještě nemáme).
Taky je dobrá dobrá hudba do uší a procházka se psem.