Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem.
Prosím vás, máte někdo zkušenosti se ztraceným balíkem českou poštou? Měla jsem balíček obdržet 11.10. a v pátek mi řekli, že nevědí kde se nachází. Volala jsem dodavateli, aby to na poště reklamoval.
Co se bude dít dál?
Byl to mobil, jako naschvál zaplacenej předem, a ještě za akční cenu!!
Takže když pošta uzná reklamaci, budu si muset u dodavatele připlatit, protože akce už skončila?
Díky za zkušenosti. Jarka
tak pokud jsi nic nepřevzala tak by ti měli peníze asi vrátit, ted záleží jestli dodavatel to měl pojištěný
Tak dodavatel by měl na poště podat reklamaci na ztracený balík. Co vím, nebývá s tím většinou problém. Dodavatel by ti měl peníze vrátit. Jemu ztracený balíček uhradí pošta - pokud bude reklamace uznána.
Ahoj, mam s tím zkušenost, koupila jsem si kočárek, paní mi ho poslala na 2×, naštěstí pojistila, ale… pošta mi doručila pouze jednu polovinu, takže jsme obě lítaly na poštu a reklamace, já dokonce psala i ombudsmance, ta mi řekla, že v případě kdyby se nenašel, tak by celou částku dostala paní - ne já, kočárek byl taky placený předem. Po měsíci, kdy jsem měla koupený jiný se balík našel. Takže já kočárek prodala dál a nechala si ten ztracený, takže kontaktuj prodejce a řekni, že jsi dosud nic neobdržela, žádný balík, pošta to má v evidenci žes ho nepřevzala, on musí podat reklamaci poště, protože on má od něho podací lístek. Chce to se s tím prodejcem domluvit co a jak dál. Ale je teda divný, že to poslali poštou a ne kurýrem. Mj. mě taky pořád říkali, že nevědi kde je, přitom byl tady u nás na překladišti, celou dobu a byl dost velký na to aby ho přehlídli s obr písmeny napsanou adresou ![]()
Je pravda, že to poště občas trvá déle, ono i záleží jakým balíkem to poslal, takže kontaktuj prodejce a on by ti měl zjistit co je s balíčkem, pakliže by se opravdu ztratil, tak prodejce dostane náhradu od pošty a tobě prodejce vrátí peníze.
Tak mě se už několikrát balíček ztratil minulý měsíc jsem řešila reklamaci oni mají cca dní na dodání zboží po té době jsem šla na poštu s podacím archem zapsali reklamaci a čekalo se cca dalších 14 dní a hledal se balík.Potom uznali,že balík nenašli přišel mi dopis od pošty,že reklamace je uznaná a čekala jsem další týden na vyplacení peněz složenkou.Peníze jsem dostala já tolik na kolik byl balík pojištěný a té paní jsem poslala stejné zboží znovu.
Pošta nebo PPL - balíky se ztrácejí pořád. My jako eshop jsme poslali zrovna minulý týden balík přes PPL z Ostravy centra do Ostravy- Vítkovic (cca 5 km) a oni ho zvládli ztratit - to mi rozum nebere:-( Každopádně to vždy řeší s přepravcem ten, kdo balík posílal a on dostane i peníze.
Díky všem.
Je to nemilé, protože šlo o dárek holce k narozeninám. Složili jsme se i s babičkama a teď nemáme na nový. Jestli se to bude řešit měsíc, tak potěš koště.
Taky nechápu jak to dělají. 11.10. mi přišla SMS, že mi druhý den dodají balíček a 12.10. přišla další, že z technických důvodu nebude nic. A od té doby mlčí. ![]()
Ahoj. Nečetla jsem diskuzi..
My si nechávali přeš poštu posílat vysavač. Taky se ztratil minulý týden. Nenašli ho, pošta nám sdělila, že si máme napsat na obchod, který nám vysavač posílal. Napsali jsme e-mail, oni nám hned odpověděli. (Na poštu si zažádali reklamaci a pošta jim uhradí ztrátu - obchody si ty balíky většinou pojistí proti ztrátě). A další balík jsme si raději nechali poslat přes DPD, protože česká pošta je děsná a častokrát se balík ztratí. Teď prý měli nějakou balíkovou kalamitu a ztratilo se hodně moc věcí, tak nevím.. Jo a jinak.. na ten balík přes poštu jsme čekali týden, než byli schopni nám říct, že se ztratil.. DPD ho dodalo hned druhý den po podání ![]()
Já jsem si poslala hodnotný balík z cestovatelské dovolené z Nového Zélandu, na den přesně 18.4.2011, vrátila jsem se červenci a balík nikde tedy vyšetřuji kde je. Po měsíci mi byli schpni říct, že se asi ztratil, takže reklamace s 2 měsíci na vyřízení. Reklamaci přiznala ztrátu a jsem hurá po více než půl roce dostala náhradu. Jenže co čert nechtěl, minulý týden jsem dostala e-mail, že se balík našel, samozřejmě počítám s naprosto zničeným a dále nepoužitelným obsahem, protože šlo o sportovní vybavení. Teď otázkam přebírat balík a budou po mě chtít vrátit peníze? Co se stane, když balík nepřevezmu? Máte někdo nápad, prosím poraďtě…
Ahoj BBBAro! To by mě zajímalo, jak Ti to dopadlo, bohužel neumím poradit. V příštím roce odjíždím na NZ a jelikož cestou zpět budu chtít procestovat i Asii, plánuji poslat některé nadbytečné věci balíkem zpět do ĆR. Vyhledávala jsem cenu přepravného a vyděsily mě částky např. 93 tis. nebo 47 tis. za balík. Můžu se Tě zeptat, u jaké společnosti jsi balík posílala a kolik Tě to stálo? Budu vděčná za odpověď.
Ahoj Pavoučice, Posílala jsem normálně přes NZ Post, tedy jednání pošta-pošta. Na cestě problém nebyl, celou tu cestu kolem světa balík zvládl v pohodě. Ztratili ho až v Praze
Protože podle nového ceslního zákona musí projít celním řízením všechny balíky ze zahraničí, které mají uvedenou hodnotu vyšší než byslím 22€, nebo tak nějak, prostě málo. Takže, ať ti přijde cokoli počítej se zdržením na celnici nimi,álně 2-3 měsíce, když to nestratí. Jinak cena byla něco kolem 180NZD, tou nejlevnější verzí, tedy lodí
Postup NZ Post, skvělý, bez problému na help lince zdělí všechna data a pod, ale čeští celnící a česká pošta, no zatrest, uvídíš na zélandu, co to znamená země bez birokracie. Užij si cestu a vem si hodně teplého oblečení, všem tam schází, i když je léto je kosa jak z nosa ![]()
Neni divu že se teď před vánoci hodně balíků někam stratí
Takhle to vvpadalo u PPL: http://www.blesk.cz/…i-darky.html
Mně měli doručovat 28.11. a ve sledování čtu, že doručeno a já nic nemám ani ve schránce
@helenkka doporučený balík nemá danou dobu dodání. Jestli na infolince říkali počkat, tak bych fakt počkala. Před Vánoci je to fakt masakr s balíky.