Ztracený balík, Česká pošta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
313
13.10.15 15:45

@Dianela Zkusím, vyšlu tam zítra manžela. To mě teda ale pěkně štve, první prodej v bazaru a hned s problémama :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.10.15 15:45

@HanaNov : podle mě se vymlouvaji, já mám zkušenost, že co je tam napsáno, tak to souhlasí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
13.10.15 15:46
@HanaNov píše:
@Dianela Zkusím, vyšlu tam zítra manžela. To mě teda ale pěkně štve, první prodej v bazaru a hned s problémama :zed: :zed:

Budu ti držet palce, upřímně… mně málem praskla cévka vzteky, když jsem řešila něco podobného :mrgreen: Hlavně se nedej pokud tě budou chtít odbýt. Ony si to slečny úřednice na poště dost často snaží co nejvíce ulehčit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.10.15 15:47

@HanaNov : tak hlavně oni jsou povinni ti podat informací, kde se balík nachází ( jestli už byl doručen nebo kde se zrovna nachází ) tak bych zašla na postu a chtěla po nich informace, kde se tento doporučený dopis nachází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.10.15 15:56

@myskalucka @Dianela Díky moc! Hned zítra tam manžel nakluše, doufám, že na ně nebude moc měkký :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.10.15 16:01

@HanaNov : ať se nenechá odbit, vím, že to musí dohledat ( Tchyne pracuje na poště, takže informace z první ruky ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
13.10.15 16:15

Pokud to byl „jen“ doporučený, tak ten nepatří mezi detailně sledované zásilky a pošta pokud má ve sledovačce fakt vidět třeba jen to podání a dál nevidí, jestli to došlo na nějaký další uzel… nic to ale nemění na tom, že pošta má za tu zásilku odpovědnost a měla by bez řečí hradit škodu v případě ztráty, na druhou stranu - týden není žádná doba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.10.15 16:20

@marbes : já i u doporučeného psaní viděla, že došel do toho a toho uzlu, ten a ten s n bude dorucovan a zásilka doručena. A týden už je až moc, většinou to chodí do 2-3 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
13.10.15 16:38

Pošta v tom má pěkný bordel! Mě zásilky ztrácejí běžně…bohužel u doporučených psaní je to s našimi právy celkem bída…zajde se s podacím lístečkem na poštu a od té doby běží reklamační řízení, které může běžet až měsíc! když balíček najdou, doručí ho, když ne, vyplatí ti 500,– (standartní pojištění doporučeného dopisu) + poštovné, poštovné ti vrátí hned po tom, co ti přijde dopis že balíček je oficiálně ztracen, ale na vyplacení té pojistné částky mají až rok…přitom kdyby náhodou někdy potom ten balíček našli, máš ty jen týden na to jim ty kačky vrátit… :nevim: :cert: rozčiluju se tam skoro neustále…jim je to ale jedno…vlídné nebo načuřené chování..vše jde jedním uchem tam a druhým ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
13.10.15 16:38

@myskalucka Asi jak je kdo pečlivý, já u mnoha doporučených dopisů viděla, že furt leží na podací poště a pak se tam najednou objevilo, že je doručen a i nějaký mezikrok, ale to vše až v době, kdy mě už ležel doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.10.15 20:20

Tak já budu doufat, že je balík už na cestě a že se tam zítra objeví že doručeno. Uvidíme, co tam manžel pořídí. Jsem zvědavá, co mu tam baby nakukají :roll: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.12.15 12:12

Tak se musím taky přidat…
Od pátku mi jde zásilka - balík do ruky, do dnes nic a ve sledování napsáno, že se doručuje. Po třech dnech jsem se konečně dovolala a jen tak mi suše oznámili, že je balík ztracenej… Ať odesílatel podá reklamaci… Nedali mi vědět, nic… Všechno si člověk musí obvolat sám… Za tu cenu 120,– je to celkem síla, to chování a jednání…

Citová hodnota té posílané věci je jim asi u zadku, že to byl dárek k vánocům..
Chápu, že se věci ztrácejí, ale tak ať sakra nezdražujou služby, když to je čím dál horší…? A ani se neomluvili, prostě nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.7.16 15:08

DOBRÝ Den chtěla bych se zeptat jak poslat Balík z české pošty…Netuším jak se to vůbec dělá a co potřebuji mít k tomu aby to dorazilo tomu komu má děkuji. Nejduležitější je aby to došlo..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.6.18 10:52

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu - posílala jsem sestřenici dvojkočár od Jané po mých dětech. Bydlí až na druhém konci republiky, tak jsem zvolila Českou poštu. Bohužel balík Česká pošta ztratila. Reklamace proběhla, byla uznána. Kočár byl pojištěn na 3000 Kč. Aby mi nyní pošta proplatila náhradu, chtějí fakturu. Já ale žádnou nemám, kočár jsem kupovala použitý za 8000 Kč, ježděný byl námi cca 3/4 roku. Kontakt s tehdejší prodávající byl jen telefonický, tel. číslo již nemám… Jak mám prokázat cenu kočárku? Najít třeba podobné nabídky na netu? Udaná cena kočárku 3000 Kč je reálná, spíše snad nižší, stejný jsem teď našla na netu za 6000 Kč …
Prosím o radu, byl někdo v podobné situaci?
Děkuji
Zdravím
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12899
26.6.18 10:59

No mě Česká pošta taky „ztratila“ balík. Byl též pojištěn, ale nikdo se mě neptal, co v něm bylo.
Na to, co byl pojištěn, tak to mi vyplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová