Ztracený balík, Česká pošta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8414
21.10.14 14:59
@Tesička píše:
Otvírám znovu diskusi, ztratil se někomu někdy obyč. balíček a dohledalo se to někdy? Nechala jsem si poslat balík od paní s oblečením pro malou, to přišlo, ale paní zapomněla přibalit svetřík, tak napsala, že ho odesílá dodatečně (obyč.). Už je to přes týden a obalíčku nikdo nic neví, pošťaček co k nám jezdí jsem se ptala, koukali jako vejři, že jim nikdo nic na předání nedával… Máte někdo zkušenost se ztrátou obyč. balíčku? Dohladalo se to? A jak? Díky :jazyk:

Kdovi jestli ho paní vůbec odeslala… A pokud byl odeslán obyč tak to pošta ani hledat nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
21.10.14 15:37

U nás se stávalo, že se někdo překouknul a zařadil to špatně ve skladu, takže jsme přerovnávali sklad a balíček po balíčku jsme kontrolovali jména a čísla. Nebo se stávalo, že bylo špatně jméno. Jinak nebyl jediný případ, že by se ztratil balíček a už se nedohledal. Pokud se ale ztratil, tak ho nedohledají. Není ani jak. To se v PC neeviduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
21.10.14 15:56

Hmmm, to by mě zajímalo, kam se ty balíky ztrácí… :think: kde je jim konec… ze světa se nevypaří :nevim: jo, ten můj je maličký, tak je třebas někde zapadlý v a autě nebo skladu, ale co ty velké? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
21.10.14 15:59
@Tesička píše:
Hmmm, to by mě zajímalo, kam se ty balíky ztrácí… :think: kde je jim konec… ze světa se nevypaří :nevim: jo, ten můj je maličký, tak je třebas někde zapadlý v a autě nebo skladu, ale co ty velké? :think:

Před rokem byla ve zprávách reportáž o překladišti ČP kde se kradlo ve velkém, dokonce zaměstnanec přenesl přes vrátnici LCD televizi, takže přesně tam se ztrácejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
21.10.14 16:03

@S.Ivanka no, to by si mým bazárkovým svetříkem velikosti 12 měsíců moc nepolepšil :-D A zrovna ho potřebujeme jako sůl :-/ holt už jsem se poučila a už nikdy více bez doporučení. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
21.10.14 16:03

@Tesička No zrovna řeším úplně stejný problém se stejným příběhem k tomu. Jen si nejsem jistá jestli je problém v České poště nebo v odesilatelce. Údajně je to teď v reklamaci a její vyřízení trvá až měsíc. Pokud to nedohledají, měli by vyplatit částku 500 Kč. Kupovala jsi to tady na emiminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
21.10.14 16:06

@Persefona Nojo, ale to platí pro doporučený, nikoliv pro obyčejný…

@Tesička Ono, když potřebuješ tu věc a ztratí se, tak je to úplně stejně naprd i doporučeně, rozdíl je akorát v tom, že odesílat dostane to 500,– nebo na kolik to měl pojištěné a tobě vrátí cos mu zaplatila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
21.10.14 16:06

@Tesička Hodně štěstí a pevné nervy. Jestli nemá podací lístek tak to nedohledáte.. Každopádně občas se stane, že ho jen někde zahrabou a následně najdou.. S poštou jsem si užila svoje.. Co týden vraceli minimálně jedno poštovné.. maras.. Jeden balík ztratili, pak omylem po 3 stížnosti našli, ale ve stavu značně nepůvodním.. škoda cca 15 tisíc a nezaplatili nic.. Takže poštou jen ve stavu nouze.. a jestli to šlo jako obyč balík, tak je to s podacím lístkem. Ale doručení někdy trvá i 10 dní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
21.10.14 16:10

@Persefona tohle asi nedohledají, já to mám obyčejně a je to maličký balíček do schránky, hodnotu to má ani né 100,– Paní mi to poslala dodatečně, jelikož už mi balík poslala a zapomněla tam dát svetřík pro dcerku. Kupovala jsem to na jiném bazárku. Paní v pohodě komunikuje, zítra prý dojde se optat u nic na poštu. Posílá toho denně víc, tak se to možná přilepilo k nějakému jinému a odcestovala to kdoví kam… Njn, holt člověk přijde v životě o víc, ale naštve to. Tak budu doufat, že „časem“ dorazí. Třeba až ho budeme potřebovat na druhé mimi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
24.11.14 10:59

Nechci zakládat podobný diskuze znova tak se ptám tady. Během posledních dvou měsíců jsem odesílala tři dopisy- obyčejně. Ani jeden adresátovi nedorazil. Přijde vám to normální?? Zajímalo by mě co s tím na těch poštách a při přepravě dělají. To ty dopisy schválně někde vyhazují nebo co? :roll: :? Stává se vám to taky? Vždy posílám doporučeně, ale obyč dopis v obálce jsem nikdy nemusela pojistit aby dorazil. Tak jsem z toho jelen :|

• Citovat
  • Upravit
1629
24.11.14 12:47

@Hr4sek22 no jelikož mi balíček stále nedorazil, už ani nečekám, že někdy dorazí, tak mi to normální nepřijde… Bůh ví kde to končí ty dopisy a balíčky… Ohledně dopisů - bud to nekde zapadne, a nebo to pošťačky šoupnou jinam, už jsem si byla u sousedů přes ves pro poštu… :-/ Holt nedávají pozor, co vyndavají a šoupnou to do schránky úplně jinému člověku… nebýt dotyčná ochotná mi to oznámit, že mám poštu u ní, tak by na to nikdo nepřišel. Já - že mám dopis a odesílatel, že jsem ho nedostala a a pošta, že vůbec nekoukaj, co kam hází… Předpokládám, že ten balík je dodnes někde zapadlý za regálem na poště, nebo si ho užívá někdo jiný, komu nebyl určtěný a není ochotný to nahlásit, že ho našel ve schránce… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
24.11.14 13:30

Já mám taky každou chvíli ve schránce dopis určenej někomu jinýmu. Většinou se těch pár ulic s dopisem projdu když jdu s malým na procházku, ale už jsem to na poště zmínila.. že se to stává opravdu dost často. Lístky o tom, že mám balík na poště taky kolikrát vůbec nemám ve schránce a leží pohozený na schodech v baráku nebo venku na zemi. Nemám slov jako.. a teď ty tři dopisy :roll: :? Jako dražší věci jako elektroniku apod. předem zaplacený bych si v životě nenechala poslat obyčejně 8o..pak se nějakej pošťák bude radovat z novýho telefonu, ne? :lol:

• Citovat
  • Upravit
1629
26.11.14 19:47

@Hr4sek22 já tedy měla naštěstí objednaný jen svetr od paní pro dcerku za 100,– ale i tak to naštve. :-( obyčejně už nikdy nic!!! :cert: alespon jsem poučená pro příště - pošta nedoručí, tak at kouká cálovat! my taky musíme všem platit hned… a jak nezaplatíme, tak je zle! :cert: to jsem se zase rozčílila na českou poštu :-D už zase čekám 5 dní na doporučený balíček… jestli dorazí tak se snad opiju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.1.15 10:35

Ztraceny balik

Dobry den, chtěl sem se zeptat jestli někdo nevite jak to funguje s baliky ze zahranici? Kamaradka babicky poslala balik z nemecka a prislo ji ze adresat nenalezen a pak ji prislo balik dorucen, ale babicce nic neprislo a jelikož si ta kamarádka sni pise jen postou uz delší dobu tak ten doklad o doruceni vyhodila a na cesky poste nam tvrdi ze zadnej balik neprebiraly, co mame delat nebo kam se obrátit, prece není mozny ze kolik let to bylo vporadku a ted najednou balik zmizi s vanocnima darkama a tvrdi ze nic neprebrali přitom z nemecka na vysočinu nemůže chodit vic jak X balicku za rok. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma
12.1.15 10:47

@Nicitel7 pokud vyhodila doklad tak nemá cenu nic řešit

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová