Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hr4sek22 já tedy měla naštěstí objednaný jen svetr od paní pro dcerku za 100,– ale i tak to naštve.
obyčejně už nikdy nic!!!
alespon jsem poučená pro příště - pošta nedoručí, tak at kouká cálovat! my taky musíme všem platit hned… a jak nezaplatíme, tak je zle!
to jsem se zase rozčílila na českou poštu
už zase čekám 5 dní na doporučený balíček… jestli dorazí tak se snad opiju ![]()
Dobry den, chtěl sem se zeptat jestli někdo nevite jak to funguje s baliky ze zahranici? Kamaradka babicky poslala balik z nemecka a prislo ji ze adresat nenalezen a pak ji prislo balik dorucen, ale babicce nic neprislo a jelikož si ta kamarádka sni pise jen postou uz delší dobu tak ten doklad o doruceni vyhodila a na cesky poste nam tvrdi ze zadnej balik neprebiraly, co mame delat nebo kam se obrátit, prece není mozny ze kolik let to bylo vporadku a ted najednou balik zmizi s vanocnima darkama a tvrdi ze nic neprebrali přitom z nemecka na vysočinu nemůže chodit vic jak X balicku za rok. dekuji
@Nicitel7 reklamovat nedodání zásilky musí s poštou ten, kdo ji odesílal na základě toho podacího lístku… když nemá lístek a neví číslo zásilky, tak má smůlu…
@Nicitel7
a kam ji přišlo, že adresát nenalezen nebo doručen? jako SMS nebo mail? to ještě má nebo i to smazala? i tam je podací číslo zásilky a s tím by se snad dalo na poštu reklamovat ať hledají ![]()
mi ztratili jeden balík v říjnu, tak po reklamaci hledali a hledali (nebo nevím co dělali, ale pár dnů to řešení trvalo) a pak že nenašli, tak mi dle podmínek vyplatili náhradu škody, byl to obyč. doporuč. balík, takže pojištěn na 500kč to je u nich základ
@Nicitel7 - pokud to našla v PC, třeba na sledování zásilek (balík na straně ČP v ČR), tak jestli nemazala historii prohlížeče, najde tam i to číslo zásilky, pod kterým to hledala.
A s tím číslem pak zajít na poštu.
@Nicitel7 píše:
Dobry den, chtěl sem se zeptat jestli někdo nevite jak to funguje s baliky ze zahranici? Kamaradka babicky poslala balik z nemecka a prislo ji ze adresat nenalezen a pak ji prislo balik dorucen, ale babicce nic neprislo a jelikož si ta kamarádka sni pise jen postou uz delší dobu tak ten doklad o doruceni vyhodila a na cesky poste nam tvrdi ze zadnej balik neprebiraly, co mame delat nebo kam se obrátit, prece není mozny ze kolik let to bylo vporadku a ted najednou balik zmizi s vanocnima darkama a tvrdi ze nic neprebrali přitom z nemecka na vysočinu nemůže chodit vic jak X balicku za rok. dekuji
Odesilatel může reklamovat s podacím lístkem.
@BBBAra píše:
Já jsem si poslala hodnotný balík z cestovatelské dovolené z Nového Zélandu, na den přesně 18.4.2011, vrátila jsem se červenci a balík nikde tedy vyšetřuji kde je. Po měsíci mi byli schpni říct, že se asi ztratil, takže reklamace s 2 měsíci na vyřízení. Reklamaci přiznala ztrátu a jsem hurá po více než půl roce dostala náhradu. Jenže co čert nechtěl, minulý týden jsem dostala e-mail, že se balík našel, samozřejmě počítám s naprosto zničeným a dále nepoužitelným obsahem, protože šlo o sportovní vybavení. Teď otázkam přebírat balík a budou po mě chtít vrátit peníze? Co se stane, když balík nepřevezmu? Máte někdo nápad, prosím poraďtě…
Nech si balík ukázat a když bude poničený, pomačkaný atd. Tak prostě odmítni přebrat z důvodu poškození balení. Nevíš, co když bude vnitřek v nepořádku. Taky jsem to jednou udělala. Měla jsem dost poškozené a balení a posílala jsem si hoooodně drahéo zboží.
@Nicitel7 netuším jak to funguje na Německé poště, ale tady v ČR lze udělat opis podacího lístku a potom s tím opisem reklamovat.
Obnovuji tuhle diskusi, vypadá to, že někam zmizel balíček poslaný jako doporučené psaní, podací lístek mám. Už je to týden a k adresátovi nic nedorazilo. Kam se mám obrátit, aby se s tím něco provedlo?
Moc děkuju za radu ![]()
Na poště, nejlépe tam kde jste posílala, za vedoucí pošty… a sebou ten podací lístek. Podle čísla by měla dohledat kam to cestovalo a kde to vázne
@HanaNov : ono i doporučené psaní lze dohledat v aplikací, kde se zadává číslo balíku, ale místo čísla balíku se žádá to číslo z podaciho lístků
, já takhle sledovala doporučené dopisy ![]()
https://www.postaonline.cz/trackandtrace
Zadej číslo z podacího lístku a ukáže se ti, kde se nacházel naposledy ![]()
@myskalucka Já to na internetu sleduju a tam mi to ukazuje, že to pořád leží na té poště. Tak jsem tam dnes volala a paní mi řekla, že to není možný, že všecko odchází v den podání a že pokud se stala chyba, tak někde na cestě a rozhodně né u nich
A na tom netu že to prý nemusí být aktuální, tam ať se moc nedívám. No jak blbka ![]()
@HanaNov píše:
@myskalucka Já to na internetu sleduju a tam mi to ukazuje, že to pořád leží na té poště. Tak jsem tam dnes volala a paní mi řekla, že to není možný, že všecko odchází v den podání a že pokud se stala chyba, tak někde na cestě a rozhodně né u nichA na tom netu že to prý nemusí být aktuální, tam ať se moc nedívám. No jak blbka
No jo Česká pošta, klasika… Zajdi na reklamace dané pošty, kde se podle sledování balík nacházel naposledy. Tenhle institut mi tak leze na nervy, že bych na ně asi milá nebyla ![]()