Ztracený balík, Česká pošta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1629
26.11.14 19:47

@Hr4sek22 já tedy měla naštěstí objednaný jen svetr od paní pro dcerku za 100,– ale i tak to naštve. :-( obyčejně už nikdy nic!!! :cert: alespon jsem poučená pro příště - pošta nedoručí, tak at kouká cálovat! my taky musíme všem platit hned… a jak nezaplatíme, tak je zle! :cert: to jsem se zase rozčílila na českou poštu :-D už zase čekám 5 dní na doporučený balíček… jestli dorazí tak se snad opiju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.1.15 10:35

Ztraceny balik

Dobry den, chtěl sem se zeptat jestli někdo nevite jak to funguje s baliky ze zahranici? Kamaradka babicky poslala balik z nemecka a prislo ji ze adresat nenalezen a pak ji prislo balik dorucen, ale babicce nic neprislo a jelikož si ta kamarádka sni pise jen postou uz delší dobu tak ten doklad o doruceni vyhodila a na cesky poste nam tvrdi ze zadnej balik neprebiraly, co mame delat nebo kam se obrátit, prece není mozny ze kolik let to bylo vporadku a ted najednou balik zmizi s vanocnima darkama a tvrdi ze nic neprebrali přitom z nemecka na vysočinu nemůže chodit vic jak X balicku za rok. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma
12.1.15 10:47

@Nicitel7 pokud vyhodila doklad tak nemá cenu nic řešit

• Citovat
  • Upravit
29350
12.1.15 10:49

@Nicitel7 reklamovat nedodání zásilky musí s poštou ten, kdo ji odesílal na základě toho podacího lístku… když nemá lístek a neví číslo zásilky, tak má smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
12.1.15 10:53

@Nicitel7
a kam ji přišlo, že adresát nenalezen nebo doručen? jako SMS nebo mail? to ještě má nebo i to smazala? i tam je podací číslo zásilky a s tím by se snad dalo na poštu reklamovat ať hledají :think:
mi ztratili jeden balík v říjnu, tak po reklamaci hledali a hledali (nebo nevím co dělali, ale pár dnů to řešení trvalo) a pak že nenašli, tak mi dle podmínek vyplatili náhradu škody, byl to obyč. doporuč. balík, takže pojištěn na 500kč to je u nich základ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
12.1.15 11:29

@Nicitel7 - pokud to našla v PC, třeba na sledování zásilek (balík na straně ČP v ČR), tak jestli nemazala historii prohlížeče, najde tam i to číslo zásilky, pod kterým to hledala.
A s tím číslem pak zajít na poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
12.1.15 11:34
@Nicitel7 píše:
Dobry den, chtěl sem se zeptat jestli někdo nevite jak to funguje s baliky ze zahranici? Kamaradka babicky poslala balik z nemecka a prislo ji ze adresat nenalezen a pak ji prislo balik dorucen, ale babicce nic neprislo a jelikož si ta kamarádka sni pise jen postou uz delší dobu tak ten doklad o doruceni vyhodila a na cesky poste nam tvrdi ze zadnej balik neprebiraly, co mame delat nebo kam se obrátit, prece není mozny ze kolik let to bylo vporadku a ted najednou balik zmizi s vanocnima darkama a tvrdi ze nic neprebrali přitom z nemecka na vysočinu nemůže chodit vic jak X balicku za rok. dekuji

Odesilatel může reklamovat s podacím lístkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.1.15 11:44
@BBBAra píše:
Já jsem si poslala hodnotný balík z cestovatelské dovolené z Nového Zélandu, na den přesně 18.4.2011, vrátila jsem se červenci a balík nikde tedy vyšetřuji kde je. Po měsíci mi byli schpni říct, že se asi ztratil, takže reklamace s 2 měsíci na vyřízení. Reklamaci přiznala ztrátu a jsem hurá po více než půl roce dostala náhradu. Jenže co čert nechtěl, minulý týden jsem dostala e-mail, že se balík našel, samozřejmě počítám s naprosto zničeným a dále nepoužitelným obsahem, protože šlo o sportovní vybavení. Teď otázkam přebírat balík a budou po mě chtít vrátit peníze? Co se stane, když balík nepřevezmu? Máte někdo nápad, prosím poraďtě…

Nech si balík ukázat a když bude poničený, pomačkaný atd. Tak prostě odmítni přebrat z důvodu poškození balení. Nevíš, co když bude vnitřek v nepořádku. Taky jsem to jednou udělala. Měla jsem dost poškozené a balení a posílala jsem si hoooodně drahéo zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
12.1.15 12:44

@Nicitel7 netuším jak to funguje na Německé poště, ale tady v ČR lze udělat opis podacího lístku a potom s tím opisem reklamovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.10.15 15:28

Kam se obrátit v případě ztraceného balíku?

Obnovuji tuhle diskusi, vypadá to, že někam zmizel balíček poslaný jako doporučené psaní, podací lístek mám. Už je to týden a k adresátovi nic nedorazilo. Kam se mám obrátit, aby se s tím něco provedlo?
Moc děkuju za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
13.10.15 15:33

Na poště, nejlépe tam kde jste posílala, za vedoucí pošty… a sebou ten podací lístek. Podle čísla by měla dohledat kam to cestovalo a kde to vázne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.10.15 15:35

@HanaNov : ono i doporučené psaní lze dohledat v aplikací, kde se zadává číslo balíku, ale místo čísla balíku se žádá to číslo z podaciho lístků ;-), já takhle sledovala doporučené dopisy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
13.10.15 15:38

https://www.postaonline.cz/trackandtrace
Zadej číslo z podacího lístku a ukáže se ti, kde se nacházel naposledy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.10.15 15:39

@myskalucka Já to na internetu sleduju a tam mi to ukazuje, že to pořád leží na té poště. Tak jsem tam dnes volala a paní mi řekla, že to není možný, že všecko odchází v den podání a že pokud se stala chyba, tak někde na cestě a rozhodně né u nich :pocitac: A na tom netu že to prý nemusí být aktuální, tam ať se moc nedívám. No jak blbka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
13.10.15 15:42
@HanaNov píše:
@myskalucka Já to na internetu sleduju a tam mi to ukazuje, že to pořád leží na té poště. Tak jsem tam dnes volala a paní mi řekla, že to není možný, že všecko odchází v den podání a že pokud se stala chyba, tak někde na cestě a rozhodně né u nich :pocitac: A na tom netu že to prý nemusí být aktuální, tam ať se moc nedívám. No jak blbka :cert:

No jo Česká pošta, klasika… Zajdi na reklamace dané pošty, kde se podle sledování balík nacházel naposledy. Tenhle institut mi tak leze na nervy, že bych na ně asi milá nebyla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová