Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mia08 jak jsem psala výše, může to být i skoro bezbolestné a nebo to může bolet. Ale je to rychlá ostrá bolest, prostě doopravdy je to jedno rychlý píchnutí a je to.
@panikralickova no uvidím kolik bude nakonec folikulů a podle toho se rozhodnu
@Mia08 já jsem byla na OPU bez narkózy 2×, poprvé to bylo jen nepříjemné, asi jako silná MS bolest, podruhé to bolelo, ale byla to opravdu rychlovka, dalo se to zvládnout
. Poprvé to byla minimální stimulace, ale vyrostl jenom 1 folikul, podruhé nativní cyklus, taky byl 1 folikul. Proto bez narkózy ![]()
Tak po dnešním ultrazvuku z toho nejsem moudrá, folikulů narostlo více, ale nevím kolik a díky PCO jsou různé velikosti, takže výsledný počet bude překvapení. děkuji všem kdo se zapojily do diskuze, ale nakonec mě stejně narkóza nemine ![]()
@Mia08 moc držím pěsti. ![]()
Já jsem zažila už pár narkóz a mám teda štěstí, že je snáším v pohodě. Nicméně v CARu mi snad namíchali nějakou speciální narkózu a vždycky jsem po ní byla vysmátá
Asi za těch 500 Kč jsme dostávaly něco lepšího
Protože vysmáté jsme byly všechny ![]()
@panikralickova Ahoj, chci se tě zeptat, četla jsem že jsi teď naposled měla pouze jediné vajíčko a to se krásně chytlo..nechci být vlezlá, jen…zítra mě čeká OPU a po stimulaci mám jen 2 folíky. Prostě jsem nějak nereagovala..nabídli mi jestli to chci zkusit bez narkózy když mám jen dva..ty jsi to podstoupila? A taky, trochu mi to dodává sílu, že jsi měla pouze jedno a to si krásně žije..já mám totiž hroznej strach že se tak malá šance..a to že se nestihlo OPU to znamená že ti praskly folíky dřív??,
![]()
@Nunetka sice nejsem panikralickova, ale ráda bych tě povzbudila - já jsem těhotná po nativním ivf - takže bylo 1 vajíčko v přirozeném cyklu a 1 embryjko
. držím ti moc palce
![]()
@Nunetka určitě jdi do toho! OPU u 2 folíků se dá zvládnout i bez narkózy a máš dvojnásobnou šanci, než jsem měla já. Žádna, i sebemenší šance, by se neměla zahodit. ![]()
@irenn Jé to je super, děkuju moc za reakci.
tak hodně štěstí ať se to hezky vyvíjí dál.
@panikralickova Snad to vyjde, děkuju. Takže to není tak hrozné? Říkám si právě že kvůli dvou folíkům nemusím snad do narkózy..nikdy jsem jí neměla a pokud je to vážně jen pár minut tak to musím zvládnout. A to jak jsi psala v nějakém příspěvku, že se nestihlo OPU tak to ti praskly samy dříve než se udělal odběr?? ![]()
@Nunetka on nepraskl, spíš jsme to časově nestihli, protože folík narostl moc rychle, v Gennetu OPU v neděli nedělají… prostě bylo tam víc komplikací,,, takže jsem si nechala píchnout Pregnyl a následovalo domácí snažení.
Já mám z narkozy větší hrůzu než z toho všeho..
Stimuluju clostylbegytem 1-0-1 5 dní.. Nevíte, kolik by z toho mohlo být vajíček?
že bych taky riskla bez narkozy.. Prý po ní nikomu nic nebylo, prý je to malá dávka, ale co já vím, co na to řekne zrovna moje tělo…
Děkuju… ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jse už měla opu bez narkozy??? Já byla na opu ted v pondělí a ještě dnes je mi mizerně!!! zda to ted nevyjde jdu do dalšího pokusu bez narkozy. Myslíte že to dělají i při počtu cca10 folikulů? děkuji za opdověď Andrea